Русия

Как изглежда антикризисният план на Русия? Вижте какви пари в кои сектори налива Москва

Как изглежда антикризисният план на Русия? Вижте какви пари в кои сектори налива Москва

anti-crisis-plan-web-1

Правителството ще похарчи $6,4 млрд. или около 470 млрд. рубли, за да подкрепи икономиката.

Руското правителство прие антикризисен план, който трябва да укрепи икономиката на страната в трудния момент на икономически санкции, наложени от Запада, и на изкуствен срив на цените на петрола.

Документът съдържа 60 пункта по главните посоки на развитие на икономиката. Предвижда се през следващите три години бюджетните разходи да бъдат свити с 5 процента. Това е обаче няма да засегне отбраната, селското стопанство, социалната сфера и международните задължения на Русия. Планът бе обсъден от Думата и одобрен от президента. По настояване на Владимир Путин за правилното използване на специално отпусканите в помощ на определени отрасли финанси ще следи Сметната палата.

Тези огромни средства, за които е взето решение да се насочат за стабилизацията и развитието на икономиката, трябва да бъдат използвани най-рационално. Затова се налага Сметната палата строго да контролира ефективността на разходите. „Трябва да постигнем осезаем резултат, да повишим устойчивостта на конкретните производства, да стимулираме търсенето на отечествената продукция и в никакъв случай да не допуснем разхищаване на държавните ресурси и резерви”, заяви Путин. Той призова всички да действат изключително внимателно и да работят за промяна структурата на икономиката.

Държавната подкрепа ще бъде фокусирана върху няколко основни отрасъла: автомобилна индустрия, транспортно машиностроене, лека промишленост и строителство. Списъкът обаче е възможно да търпи промени, така че и други програми да се възползват от финансирането.

За постигане на структурни промени е предвидено значително вливане на средства в банковата система. Очаква се те да имат двоен ефект: първо да допринесат за стабилността на банките, а след това ще бъдат използвани за финансиране на най-важните проекти в реалния сектор. На всеки етап от този процес трябва да има сериозен контрол, предупреди президентът. И той, и председателят на Сметната палата Татяна Голикова отбелязаха, че това, което трябва особено внимателно да се проследи, е банките да не си позволят финансови спекулации с парите, които им се отпускат.

Сред стратегическите задачи на правителството Владимир Путин очерта осигуряването на високи темпове за растеж на икономиката и повишаването на производителността на труда. „Длъжни сме да преодолеем натиска на външните фактори за сметка на укрепването на икономическия и финансов суверенитет. Страната трябва самостоятелно да формира условията си за икономически растеж”, смята президентът.

Държавната подкрепа ще бъде фокусирана върху няколко основни отрасъла: автомобилна индустрия, транспортно машиностроене, лека промишленост и строителство, припомни Дворкович. Списъкът е възможно все пак да търпи промени, така че и други програми да се възползват от финансирането.

Източници: Руски дневник, Русия днес

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in Русия

ПАРАД1525851145

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

май 9, 2018
6ec16bc03c48ea064afa1dd35502bd25

Русия започва тестове с ракетен “Ураган”, а на парада в Деня на победата ще покаже страховития комплекс “Искандер – М”! СНИМКИ

май 6, 2018
медведевorig

Медведев остава премиер на Русия, Игор Сечин ще му е вице!

април 30, 2018
20151219.atyyrsbkvj

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

април 24, 2018
хасан322

Москва показва в ООН тв интервю с детето, “убито при химическата атака на Асад”! СНИМКИ/ВИДЕО

април 19, 2018
русия768x432

Русия обвини британските служби в инсцениране на химическата атака в Сирия, не изключва участие и на Вашингтон!

април 16, 2018