Русия

Как изглежда антикризисният план на Русия? Вижте какви пари в кои сектори налива Москва

Как изглежда антикризисният план на Русия? Вижте какви пари в кои сектори налива Москва

anti-crisis-plan-web-1

Правителството ще похарчи $6,4 млрд. или около 470 млрд. рубли, за да подкрепи икономиката.

Руското правителство прие антикризисен план, който трябва да укрепи икономиката на страната в трудния момент на икономически санкции, наложени от Запада, и на изкуствен срив на цените на петрола.

Документът съдържа 60 пункта по главните посоки на развитие на икономиката. Предвижда се през следващите три години бюджетните разходи да бъдат свити с 5 процента. Това е обаче няма да засегне отбраната, селското стопанство, социалната сфера и международните задължения на Русия. Планът бе обсъден от Думата и одобрен от президента. По настояване на Владимир Путин за правилното използване на специално отпусканите в помощ на определени отрасли финанси ще следи Сметната палата.

Тези огромни средства, за които е взето решение да се насочат за стабилизацията и развитието на икономиката, трябва да бъдат използвани най-рационално. Затова се налага Сметната палата строго да контролира ефективността на разходите. „Трябва да постигнем осезаем резултат, да повишим устойчивостта на конкретните производства, да стимулираме търсенето на отечествената продукция и в никакъв случай да не допуснем разхищаване на държавните ресурси и резерви”, заяви Путин. Той призова всички да действат изключително внимателно и да работят за промяна структурата на икономиката.

Държавната подкрепа ще бъде фокусирана върху няколко основни отрасъла: автомобилна индустрия, транспортно машиностроене, лека промишленост и строителство. Списъкът обаче е възможно да търпи промени, така че и други програми да се възползват от финансирането.

За постигане на структурни промени е предвидено значително вливане на средства в банковата система. Очаква се те да имат двоен ефект: първо да допринесат за стабилността на банките, а след това ще бъдат използвани за финансиране на най-важните проекти в реалния сектор. На всеки етап от този процес трябва да има сериозен контрол, предупреди президентът. И той, и председателят на Сметната палата Татяна Голикова отбелязаха, че това, което трябва особено внимателно да се проследи, е банките да не си позволят финансови спекулации с парите, които им се отпускат.

Сред стратегическите задачи на правителството Владимир Путин очерта осигуряването на високи темпове за растеж на икономиката и повишаването на производителността на труда. „Длъжни сме да преодолеем натиска на външните фактори за сметка на укрепването на икономическия и финансов суверенитет. Страната трябва самостоятелно да формира условията си за икономически растеж”, смята президентът.

Държавната подкрепа ще бъде фокусирана върху няколко основни отрасъла: автомобилна индустрия, транспортно машиностроене, лека промишленост и строителство, припомни Дворкович. Списъкът е възможно все пак да търпи промени, така че и други програми да се възползват от финансирането.

Източници: Руски дневник, Русия днес

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0

More in Русия

orig

Отново жега край бреговете на Сирия! Русия изпрати мощна военна армада в Средиземно море

август 28, 2018
Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

август 26, 2018
1535165700-1

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

август 25, 2018
захароваb-12487-i-l3nq5Ito55G9F23oXeSi

Сърбите съдят Запада за радиационните бомби и престъпленията на НАТО, Русия подкрепя

август 12, 2018
Grand Kremlin Palace in Moscow kremlin in winter

Русия обяви какви санкции може да наложи на САЩ по случая „Скрипал”

август 9, 2018
putin_250

Путин поръчал на ген. Решетников да разработи план за действие срещу разширяването на НАТО на Балканите

август 8, 2018