Русия

Русия e на прага на глобално споразумение за петрола

Русия e на прага на глобално споразумение за петрола

Путин10
Русия се доближава до постигане на международно споразумение за замразяване на добива на петрол, заяви руският президент Владимир Путин.
Саудитска Арабия, Русия, Венецуела и Катар миналия месец се споразумяха за ограничаване на добива до равнищата от януари, но при условие, че и останалите страни производителки приемат договорката.
На среща с представители на руския петролен сектор Путин отбеляза, че министърът на енергетиката Александър Новак се договаря и на практика се е договорил с партньорите на международния пазар за ограничаването на добива, допълвайки, че по думите на министъра руският бизнес фактически е съгласен с решението, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
„Към идеята за замразяване на производството са се присъединили страните, добиващи 73 процента от петрола в света и това е „критична маса“, каза от своя страна енергийният министър.
„Дори ако Ирак не се присъедини към ограниченията, те ще бъдат ефективни, а за Иран може да бъде взето индивидуално решение“, посочи Новак. Окончателното решение за стабилизиране на добива ще бъде взето през март, каза той.
Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че е подписал окончателната версия на антикризисен план, изготвен в отговор на срива на петролните котировки, без обаче да е уреден болезненият въпрос за финансирането на мерките в подкрепа на икономическата активност и реформирането на страната, предаде Франс прес, цитирана от Dir.bg. Руското правителство от няколко седмици работеше по пакет от мерки, докато кризата притиска жизненото равнище на домакинствата и застрашава хиляди работни места.
Очевидно, понижаването цените на въглеводородите в резултат на икономическата война на санкции,която САЩ поведе срещу Русия,се обърна срещу американската икономика.
Очакваха се фалити в Русия и на първо място на „Роснефт“ и „Газпром“,но започнаха фалити в САЩ на първо място с WBH Energy. Русия изненадващо не реагира известно време на срива на цените на „Роснефт“ и „Газпром“ и други свои компани,но нанесе удара на века като внезапно изкупи акциите от чуждите „акули“ на собствените си нефтени и газови компании. Преди събитията в Украйна и санкциите, външните инвеститори притежаваха около 50%,а сега им останаха трохи.

loading...
0

More in Русия

калибър59f4399215e9f938974238bc

Русия разработва нова, много по-мощна крилата ракета „Калибър-М“

януари 8, 2019
православните4917010

Путин поздрави православните християни за Рождество

януари 7, 2019
4912511

Руската църква: Патриарх Вартоломей се откъсна от световното православие

януари 5, 2019
118757_660_370

Увеличава се броят на жертвите в Магнитогорск, набира сила терористичната версия за взрива

януари 2, 2019
ЩИТphpdykk1l_800x

Русия въвежда щит срещу подводната диверсия

януари 2, 2019
66967

Путин към руснаците на Нова година: Да бъдем единен и сплотен отбор, така ще постигнем целите си!

декември 31, 2018