Европа

Надминаха ни! Избрали австрийския президент с над 150% активност в някои градове!

Надминаха ни! Избрали австрийския президент с над 150% активност в някои градове!

vybory_avstriya

Резултатите от изборите в неделя в Австрия, където с разлика от по-малко от 1% за президент бе избран Александър ван дер Белен от партията на „зелените“ продължават да предизвикат объркване – на първо място сред самите австрийци, съобщава „KP.ru“, като цитира виенски медии.

Така например, в град Вайдхофен ан дер Ибс, при 9026 регистрирани избиратели, бяха дадени 13 262 гласа, което означава, че избирателната активност е била 146,9%. Това става ясно от официалния портал на Министерството на вътрешните работи на Австрия, пише виенскит вестник Heute.

Таблица с резултатите от изборите на официалния портал на град Линц пък показва, че броят на бюлетините в отдалечените урни (у дома, в болници и специални институции) е над пет пъти повече от броя на хората, участвали в гласуването: 21060 бюлетини от 3518 избиратели.

Властите обясняват тези аномалии с дошлите на следващия ден гласове по пощата, които всъщност се оказаха решаващи за определяне на вота. Нека припомним, че в неделя в ранния следобед претендентът на дясната партия на свободата Хофер бе сочен за сигурен фаворит като в екзит половете водеше с около 10 на сто.

Наистина „специфично разбиране“ за демократични процедури.

В социалната мрежа пък коментират, че наш Цецко са го детронирали с тези фалшификации. До момента той беше ненадминат организатор по фалшифициране на изборни резултати. Но австрийците го оставиха да им диша прахта.
Да сте чули Цветанов да е пътувал за Австрия? Нищо чудно да са го поканили да им прави избори, шегуват се по форуми и мрежи.

Русская весна

http://rusvesna.su/news/1464095601

loading...
0

More in Европа

united kingdom leaving and exiting european union

ЕС обмисля план за отлагане на Брекзит за 2020 г.! Мей оцеля при вота на недоверие

януари 16, 2019
mei_parlament

Исторически провал! Британският парламент отхвърли споразумението за Брекзит

януари 15, 2019
Ёс˅ɐόō`ʁɠӔɃ̉ϔՐ`PϠԇ͠׈œɍǠԑɔǠ̅с ԙ͠Бσс̌TɊٍ ć˙Ӆٍ ԇӠʕ…эǓǓ ӔǍ ՋǠ( ICONPRESS/ć̇ԑǓ ͔ϕ͔ϕ̇Ӡ) ԓɐсӠʁ̌ōϓ

Правителството в Гърция се разпадна заради договора с Македония

януари 13, 2019
epa05990084 French President Emmanuel Macron (L) and German Chancellor Angela Merkel (R) at the NATO summit in Brussels, Belgium, 25 May 2017. NATO countries' heads of states and governments gather in Brussels for a one-day meeting.  EPA/ETIENNE LAURENT

Доверието към Макрон продължава да пада на фона на бунта на „жълтите жилетки“

януари 12, 2019
1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019