Русия

Пушков нарече безумец генерала от НАТО, който предрече ядрена война с Русия до 1 година!

Пушков нарече безумец генерала от НАТО, който предрече ядрена война с Русия до 1 година!

Председателят на комисията по международни отношения към руската Дума Алексей Пушков реагира на изявлението на британския генерал от запаса сър Ричард Ширеф, че през следваща година между Русия и НАТО може да започне ядрена война.  “Бившият заместник-командир на НАТО призна възможността за ядрена война с Русия през следващите години – това изявление подхожда само на безумци и луди” – написа Пушков в Туитър.

20150728_gaf_rb12_004

По-рано днес Ширеф заяви, че НАТО рискува ядрена война с Русия до една година, ако не увеличи отбранителните си способности в прибалтийските страни. Според бившия зам.- върховен главнокомандващ обединените сили на НАТО в Европа има сериозна опасност за нападение на Русия срещу Естония, Латвия и Литва, които са членове на Северноатлантическия пакт. “Западът трябва да действа сега, за да бъде избегната потенциална катастрофа”, смята Ширеф.

Image_5506125_302

“Трябва да съдим за президента Путин по делата, а не по думите му… Той нахлу в Грузия, нахлу в Крим, нахлу в Украйна. В период на напрежение една атака срещу прибалтийските страни е напълно възможна”, допълни генералът. Според него руският лидер може да бъде подтикнат към интервенция в Прибалтика от усещането за слабост в НАТО и, както с Крим, Кремъл ще представи действията си като акт на отбрана за защита на рускоговорещи малцинства.

Същевременно американският министър на отбраната Аштън Картър постави Русия на първо място в списъка с предизвикателствата, с които САЩ се сблъскват по света.

Президентът на Полша Анджей Дуда пък заяви, че неговата страна не е заинтересована от студена война между Русия и НАТО, съобщи РИА Новости.

Изтребители на британските военновъздушни сили са прехванали в сряда 5 руски самолета във въздушното пространство край границата с Естония, съобщи ТАСС. Руските самолети не са предали идентификационен код.Това се случва за втори път в рамките на една седмица.

Източник: РЕН тв и 24 часа

http://ren.tv/novosti/2016-05-18/pushkov-nazval-bezumcem-generala-nato-predrekshego-yadernuyu-voynu-s-rossiey

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0

More in Русия

putin_250

Путин: Убийството на Захарченко е подло, палачите ще бъдат наказани!

септември 1, 2018
orig

Отново жега край бреговете на Сирия! Русия изпрати мощна военна армада в Средиземно море

август 28, 2018
Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

август 26, 2018
1535165700-1

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

август 25, 2018
захароваb-12487-i-l3nq5Ito55G9F23oXeSi

Сърбите съдят Запада за радиационните бомби и престъпленията на НАТО, Русия подкрепя

август 12, 2018
Grand Kremlin Palace in Moscow kremlin in winter

Русия обяви какви санкции може да наложи на САЩ по случая „Скрипал”

август 9, 2018