Русия

Пушков нарече безумец генерала от НАТО, който предрече ядрена война с Русия до 1 година!

Пушков нарече безумец генерала от НАТО, който предрече ядрена война с Русия до 1 година!

Председателят на комисията по международни отношения към руската Дума Алексей Пушков реагира на изявлението на британския генерал от запаса сър Ричард Ширеф, че през следваща година между Русия и НАТО може да започне ядрена война.  „Бившият заместник-командир на НАТО призна възможността за ядрена война с Русия през следващите години – това изявление подхожда само на безумци и луди“ – написа Пушков в Туитър.

20150728_gaf_rb12_004

По-рано днес Ширеф заяви, че НАТО рискува ядрена война с Русия до една година, ако не увеличи отбранителните си способности в прибалтийските страни. Според бившия зам.- върховен главнокомандващ обединените сили на НАТО в Европа има сериозна опасност за нападение на Русия срещу Естония, Латвия и Литва, които са членове на Северноатлантическия пакт. “Западът трябва да действа сега, за да бъде избегната потенциална катастрофа”, смята Ширеф.

code Copy and paste this code on your site.

Image_5506125_302

“Трябва да съдим за президента Путин по делата, а не по думите му… Той нахлу в Грузия, нахлу в Крим, нахлу в Украйна. В период на напрежение една атака срещу прибалтийските страни е напълно възможна”, допълни генералът. Според него руският лидер може да бъде подтикнат към интервенция в Прибалтика от усещането за слабост в НАТО и, както с Крим, Кремъл ще представи действията си като акт на отбрана за защита на рускоговорещи малцинства.

Същевременно американският министър на отбраната Аштън Картър постави Русия на първо място в списъка с предизвикателствата, с които САЩ се сблъскват по света.

Президентът на Полша Анджей Дуда пък заяви, че неговата страна не е заинтересована от студена война между Русия и НАТО, съобщи РИА Новости.

Изтребители на британските военновъздушни сили са прехванали в сряда 5 руски самолета във въздушното пространство край границата с Естония, съобщи ТАСС. Руските самолети не са предали идентификационен код.Това се случва за втори път в рамките на една седмица.

Източник: РЕН тв и 24 часа

http://ren.tv/novosti/2016-05-18/pushkov-nazval-bezumcem-generala-nato-predrekshego-yadernuyu-voynu-s-rossiey

loading...
0

More in Русия

orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
чек2111781303

Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не

февруари 20, 2019
оръжия768x432

Путин: Насочваме новите си оръжия към САЩ, ако разположат ракети в Европа

февруари 20, 2019
epa07374306 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov delivers a speech during the 55th Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 16 February 2019. From 15 to 17 February, politicians, various experts and guests from all over the world will discuss global security issues in their annual meeting.  EPA/RONALD WITTEK

Лавров остро нападна САЩ, обвини ги, че настройват света срещу Русия заради ракетния договор

февруари 16, 2019
путинизъм0000401843-article2

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

февруари 12, 2019
991-ratio-gazoprovod

Москва предупреди за пречки пред „Северен поток 2“

февруари 9, 2019