Икономика

Каквото повикало… Русия увеличава с още 1 година ембаргото върху храните ни!

Каквото повикало… Русия увеличава с още 1 година ембаргото върху храните ни!

0000244745-article2

“Русия удължава ембаргото върху храни от България с още една година”. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитирана от “Фокус”.

Очевидно – след като ЕС и ние като горди европейци удължаваме санкциите срещу “агресивната Русия”, не можем да очакваме обратното от нея… Нещата са напълно логични!

Танева посочи, че с постановление на руското правителство от месец май, това ембарго се отменя единствено за месото и зеленчуците, предназначени за производство на детски храни.

„В рамките на посещението ми на Петербургския международен икономически форум, проведохме среща с министъра на земеделието на руската федерация. В постановлението пишеше, че руското министерство на земеделието ще провежда процедурата по одобрението на тези оператори, които имат интерес към тази ниша – детското хранене.

Бяхме уведомени, че документите, които ще уреждат прилагането на това постановление или как и по какъв начин един оператор може да влезе на руския пазар с меса и зеленчуци за детско хранене, все още са на обсъждане в руското правителство и ще бъдат издадени, като със сигурност това ще бъде разрешителен режим провеждан от руските власти“, обясни министър Танева.

Министърът на земеделието и храните каза още, че МЗХ ще подкрепи домакинството на България в международната конференция „Мир и земеделие”, която ще се проведе през 2017 година.

„Радваме се, че България ще бъде домакин през следващата година и ще може да даде своя принос в разпространяването на посланието, че мирът в света означава устойчиво земеделие и гарантирано изхранване на населението. Ще приветстваме и ще подкрепим в този проект да има нови държави…

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Rusiya-uvelichava-s-oshte-edna-godina-embargoto-varhu-hranite-ni/104053/4/0

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in Икономика

делян-добрев

Най-после Добрев призна очевидното, за което всички предупреждаваха: „Инерком” няма да може да осигури финансиране на сделката с ЧЕЗ!

май 11, 2018
чез768x432

Скандалът продължава! Държавата се „отказа” от сделката с ЧЕЗ, без да е била в нея, Борисов бойкотира парламента!

април 3, 2018
1520237874-img-9912jpg

Ново 20! Фирмата на Гинка обяви, че е против държавата да влезе в сделката с ЧЕЗ!

март 12, 2018
big_10508

ЧЕЗ напускат България, защото мрежата започва да се руши поради амортизация и изчерпване на нейната годност!

март 10, 2018
ГИНА0000369398-article2

Официално: Гинка Върбакова си тръгна от Чехия! Има ли българската държава полезен ход и може ли да купи енергото на ЧЕЗ?

март 9, 2018
1520237874-img-9912jpg

Ето кой е следващият, у когото може да попадне енергото на ЧЕЗ, ако Гинка не успее да плати до 9 месеца по сделката…

март 8, 2018