Бедствия

Истински Армагедон в Скопие – буря и наводнение отнеха живота на над 30 души! (видео)

Истински Армагедон в Скопие – буря и наводнение отнеха живота на над 30 души! (видео)

1470576600-1

Писъци на деца, стенания на възрастни хора, оглушителен тътен – така очевидците на голямото наводнение в Македония описват преживяното. Според неофициална информация загиналите вече са поне 30 души, предимно деца и по-възрастни хора. Жители на Сингелик разказват покъртителната история за малко момченце и баба му, които живеели заедно. След като започнал проливния дъжд и водата помела улиците, баба му опитала да го изведе на безопасно място, пише “Вечер”.

Свидетели видели как детето се държало с всичка сила за възрастната жена, но водата започнала да приижда и тя пуснала ръката му. По-късно спасителните екипи намерили телата на бабата, а на няколко метра встрани – и на детето.

В македонските медии се разпространява и ужасяваща снимка на млада жена, за която се твърди, че е първата жертва на наводнението. Тялото й е открито в близост до езеро. Местни хора твърдят, че я видели по-рано заедно с още две деца. В момента тече издирването им, не се знае дали не са умрели и те.

Ситуацията в Македония продължава да е изключително тежка. След опустошителното наводнение и други беда надвисна над съседите ни. Има опасност от зарази. Властите предупредиха да не се пие вода от чешмата, а да се консумира само от запечатани бутилки или от бутилки. Трябва да се внимава и с консумацията на храна. Допълнителен проблем идва и от факта, че бедстващите села са без ток. Хората имат нужда и от сухи дрехи.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=wAxQdpJlFs4
Междувременно днес правителството на Македония реши утре да е ден на траур в памет на загиналите. Семействата им ще получат по 3 хиляди евро еднократна помощ.

Ръководителят на Кризисния щаб Никола Тодоров, който е и министър на здравеопазването съобщи, че ще бъде обявено извънредно положение за 15 дни за областите Скопие и Тетово. За справяне с положението освен служителите на МВР, спецчастите на армията и Гражданска защита, участват още и екипи на Министерството на здравеопазването и на Спешната помощ.

„До момента успяхме да спасим над 100 души, които бяха блокирани и животът им беше застрашен, каза Тодоров. Кметът на Скопие Коце Траяновски съобщи че най критично е положението в кварталите „Гази баба”, „Ченто”, Стайковци, „Срешево”, „Смилковци” и околните села.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/434754
loading...
0
Бедствия

More in Бедствия

big_9

Огнен ад в Пловдив! Половината Шекер махала гори, полиция и пожарна са на място! СНИМКИ

декември 24, 2017
big_8285

Невиждана снежна буря предизвика транспортен хаос в съседна Гърция, затвориха и пристанищата! ВИДЕО

декември 23, 2017
big__би_и_а

Възрастно семейство е блокирано в планинска хижа в района на Кюстендил!

декември 3, 2017
1512246488-1

Община Смолян обяви бедствено положение! Оранжев код за обилни дъждове в 4 области, жълт – за 13 (КАРТА)

декември 2, 2017
1512192613-sistemen-bufer-3

Циклонът „Филип” е само началото! „Христина”, „Цветан”, „Юлия” и „Явор” ни докарват екстремни явления до края на декември!

декември 2, 2017
big_2fe

Воден ад в центъра на София – Перловската река е пред преливане! МВР и армията вдигнати на крак!

декември 1, 2017