Криминално

Столичанин, спасил жена от мигранти: Гражданската война срещу бежанците ще избухне на „Лъвов мост“!

Столичанин, спасил жена от мигранти: Гражданската война срещу бежанците ще избухне на „Лъвов мост“!

столич(ан147072609056479

Районът около „Лъвов мост“ се е превърнал в златен триъгълник, защото там полицаите ходят само, за да си прибират рушветите. Положението е нетърпимо, защото там е пълно с имигранти, които закачат жените, бият и тормозят хората. Това каза в „Тази сутрин“ по bTV музикалният продуцент Петър Петков. „Ако стане по-сериозен инцидент с някой от живеещите наблизо и започне гражданска война, тя ще тръгне оттам. Представителите на институциите се правят, че не виждат какво се случва там. Хората ги е страх. Не излизат от домовете си“, добавя Петков.

Преди два дни му се наложило да спасява жена, а няколко месеца по-рано дори трябвало да помага на патрул, защото 30 човека обградили полицаите. „Имигрантите бяха много агресивни. Ние се намесихме, за да изравним силите, но щяхме да бъдем арестувани, защото излиза, че се месим в работата на служителите на реда. На метри се намира „Паспортен отдел“ на МВР, а в района е пълно с нелегални таксита. Таксиметровите шофьори ходят по малка и по голяма нужда по улиците. Районът е мръсен. Никой не ги гони“, разказва Петър Петков.

Мигранти са заплашили да убият и 65-годишна шивачка.
“Те са й поръчали дрехи, но естествено не са ги платили и тя е отказала да им шие. Тогава са казали, че ще й прережат гърлото. Всеки път, когато се прибира, жената моли клиент да я изпрати“, добавя музикалният продуцент.

„Познавам мъжете в района. Ако пострада нечия майка, нечия жена или дъщеря, тогава Динко от Ямбол ще изглежда като първокласник. Полицията обича да нарича „Лъвов мост“ златният триъгълник, защото това е границата на три районни управления. Полицаите ходят там само, за да си съберат рушветите. Бият се в гърдите как са заловили 130 човека, но всеки път ги хващат от един и същи хостел.

Служителите на реда знаят, че там непрекъснато има нелегални. Защо позволяват той да продължава да работи?“, пита Петков. Трябва на тези хора, които са окупирали „Лъвов мост“ да не им се позволява да се събират на групи, за да се гарантира сигурността, подчерта той.

„Най-вероятно Петър Петков е прав. Това, което се случва в центъра на столицата, го констатираме и ние. На фона на направения анализ, който имаме, сме предвидили и голям брой полицейски сили“, каза началникът на сектор „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Борислав Муеров. Той обясни причината за това София да се превърне в „Малкият Бейрут“, като изтъкна, че сме демократична страна, а имигрантите имали статут на бежанци.

Пред камерата на bTV някои от чужденците споделиха, че спели в парковете.
Афганистанецът Абдулла каза, че е дошъл в България, като минал през гората.
„Много беше трудно. Полицията ни хвана. Ритаха ни и ни удряха шамари. После отидохме в затвор и за 30 часа не получихме нито храна, нито вода“, оплаква се мъжът. От няколко нощи той спи в парка зад Министерския съвет. В центъра за бежанци няма нито лекар, нито хубава храна, жалва се негов приятел.

„Искаме по-бързо да тръгнем за Германия. Там има сигурност за семействата ни. Европейците не трябва да се страхуват от нас“, повтарят като развалена грамофонна плоча Абдулла и аверите му.

SOSnovini

http://sosnovini.bg/

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Криминално

More in Криминално

big_банк

Варненка преживя ужас: Внимавайте, точат масово парите ни по банкоматите, имат нови подли схеми…

май 12, 2018
955d0d4e8a636706dadc2ed7480ff8cb

Митьо Очите към Божо Кравата: Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!

май 11, 2018
крит1525927314-klfgd-678x381

Българки мрат като мухи на Крит! Изплува първа зловеща версия за изчезването на бременната Десислава! СНИМКА

май 10, 2018
здравна1525874943-1

Огромен скандал в Пловдив! Задържани са шефове от Здравната каса с 30 торби, натъпкани с пари! (СНИМКИ)

май 9, 2018
удар1525754861-2-678x381

Невероятен удар: Арестуваха Георги и Асен с кокаин за 200 милиона долара! (ВИДЕО)

май 8, 2018
99028_660_370

Шокираща версия на МВР: Избягалите затворници са сред заподозрените за нещо, което се случи “Люлин” преди дни – описанието съвпада…

май 6, 2018