СВЯТ

В Крим благодарят на Киев за ембаргото: Сега имаме прекрасни градини, събираме рекордни реколти!

В Крим благодарят на Киев за ембаргото: Сега имаме прекрасни градини, събираме рекордни реколти!

Krim_Ukraina_09

Първият вицепремиер на кримското правителство Михаил Шеремет в неделя (25 септември) заяви, че годината на продоволствена блокада от страна на Украйна съществено е стимулирала развитието на селското стопанство на полуострова, предаде РИА „Новости“.

Изказването бе направено, след като в събота признаната за екстремистка и забранена в Русия организация „Меджлис на кримско-татарския народ“ и представители на доброволческите батальони организираха марш на границата с Крим по случай годишнината от блокадата.

„Благодарен съм им за тази блокада, защото успяхме за кратко да преориентираме бизнеса си към континенталната част на Русия; нещо повече – започнахме да развиваме своето селско стопанство, своето производство, което нарасна многократно благодарение на това, че те устроиха т. нар. блокада“, каза Шеремет пред РИА „Новости“.

Според него организаторите на блокадата са постигнали само едно – убили са селското стопанство в Херсонска област, която по традиция доставяше плодове и зеленчуци на кримския пазар.

„Днес имаме прекрасни градини, събираме рекордни реколти. Наложини се да излезем от такива направления на селското стопанство като ориз, царевица, които изискват голяма влага, но за сметка на това развиваме други култури, които ни дават рекордни реколти“, подчерта Шеремет.

Кримският политик коментира и блокадата на границата в събота с думите: „Просто ми е жал, че хората деградират. Това са вредни хора – отнасяме се към тях със съжаление – не мога да проявя разбиране, защото не съм лекар. Те се радват, устройват неразбираеми празници. Мисля, че може да им помогне само психиатрична клиника“, заяви той.

Руски дневник

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

orig

Отново жега край бреговете на Сирия! Русия изпрати мощна военна армада в Средиземно море

август 28, 2018
греъм635862989631654230-EPA-FILE-USA-ELECTIONS-LINDSEY-GRAHAM-78426446

Американският сенатор Линзди Греъм: Възможно е Маккейн да е отровен от Русия

август 28, 2018
epa06976090 French President Emmanuel Macron delivers a speech during the annual French ambassadors' conference at the Elysee Palace in Paris, France, 27 August 2018.  EPA/PHILIPPE WOJAZER/POOL

Сигурността на ЕС повече не трябва да зависи от САЩ, настоя Макрон

август 27, 2018
Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

август 26, 2018
cipras

В Гърция отново ще вдигат заплатите, а у нас ще вдигат цените на газ и парно

август 26, 2018
салвини1528190538-11

Погнаха Салвини за “злоупотреба с власт” и “лишаване от свобода” на кораб с мигранти в Италия

август 26, 2018