Политика

Ген. Радев: Искат да не допуснат президент, върху когото няма да могат да имат контрол!

Ген. Радев: Искат да не допуснат президент, върху когото няма да могат да имат контрол!

rdev
„Не се притеснявам, а по-скоро ми е забавно, че още не се обявяват имената на кандидатите за президент на много от партиите”, каза в Пловдив ген. Румен Радев.

„Това, че ГЕРБ нямат обявена кандидатура говори, че се полагат всички усилия да се обезличи президентската институция. Искат да не допуснат президент, върху когото няма да могат да имат контрол”, заяви още той.

В града под тепетата 95 университетски преподаватели, интелектуалци и авторитети в областта на отбраната, образованието, медицината, спорта и частния сектор учредиха комитет в подкрепа кандидатурата на генерал Румен Радев за президент на Република България.

Пред близо 80 души, които присъстваха в зала Съединение на Регионален исторически музей – Пловдив ген.Радев заяви, че срастването на ГЕРБ с властта не е добро за България. Той очерта и проблемите, които според него са причина за проблемите в страната.

Инициативата представи почетния ректор на МУ-Пловдив доц. Георги Паскалев. „Кандидатурата на ген.Радев носи нови послания за надежда. Той е евроатлантически ориентиран, но българофил и патриот”, каза Паскалев.

Той призова да се следва политиката на други държави като Израел и САЩ, чийто бивши президенти също са свързани с армията. „Ние и сега си имаме генерал за министър председател, който дава указания на министрите, които не могат да вземат решение сами”, завърши Паскалев.

plovdiv.topnovini.bg

ПАН БГ
loading...
0
Политика

More in Политика

лесбо660_5b665af278ad0d721a0da4747e383425

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

януари 15, 2018
болнициphpop0jau_800x

След заканите за протести от днес, намериха 28 милиона лева и за общинските болници!

януари 15, 2018
boiko2

Репортери без граници: В България всичко може да се случи на един журналист, ситуацията е ужасна!

януари 14, 2018
Plenary session week 11 2015 - European Semester 2015

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ: Заради Истанбулската конвенция, БСП застрашава преизбирането на Станишев за лидер на ПЕС!

януари 14, 2018
91822_660_370

Екатерина Захариева: Надявам се БСП да послуша г-н Станишев за Истанбулската конвенция! Ние от ГЕРБ не сме се отказали за подкрепата й!

януари 14, 2018
марков

Акад. Георги Марков: Нинова е мъжко момиче! Борисов, уж е мъжкар, а се огъна, за съжаление! Станишев вече е типичен евробюрократ!

януари 14, 2018