САЩ

Шефът на ФБР: “Ислямска държава” в някаква степен е полезна, без нея ще има повече тероризъм!

Шефът на ФБР: “Ислямска държава” в някаква степен е полезна, без нея ще има повече тероризъм!

%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%b9%d0%bc%d1%81-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8655-402-dzhejms-komi-fbr

Шефът на ФБР Джеймс Коми скандализира света! По време на препитване в сенатската комисия по национална сигурност на САЩ той изказа еретичната мисъл, че Ислямска държава едва ли не е полезна, защото без нея щяло да има повече тероризъм по света. И това на фона на небивалия ръст на броя и силата на актовете на джихадистите, потопили в кръв Европа, Америка, Африка и Азия. Думите му наляха допълнителна енергия на обвиненията към САЩ, подкрепени и с интервюта и документи през последните дни от страна на Германия, Русия и Сирия за волна или неволна US помощ към ИДИЛ.

„Световната общност трябва да се готви за значително увеличаване на терористичните нападения, което неизбежно ще се случи в близките години в резултат на унищожаването терористичната групировка ДАЕШ (“Ислямска държава”) в Ирак и Сирия. Т.нар. халифат ще бъде унищожен, но предизвикателството ще се състои в това, че ще останат стотици крайно опасни хора – сегашни бойци на ДАЕШ. Не всички те ще бъдат унищожени на бойното поле в Сирия и Ирак. През следващите 2 до 5 години ще се появи “терористична диаспора”, която ще представлява нещо невиждано преди”, предупреди шефът на ФБР. По думите му, САЩ са длъжни да подготвят себе си и съюзниците си, особено в Западна Европа, за отразяване на тази заплаха.

Вчера стана известно също, че държавният секретар на САЩ Джон Кери е предупредил, че ще прекъсне всички контакти с Москва за Сирия, ако Русия и сирийското правителство не сложат край на атаките в Алепо. От Държавния департамент отбелязаха, че Кери е поставил ултиматума по време на телефонен разговор в руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Говорителят на Кери е изразил “дълбока загриженост” във връзка с атаките на Русия и сирийското правителство срещу болници, системи за водоснабдяване и други обекти на гражданската инфраструктура в Алепо.... ...
loading...
0

More in САЩ

ТРЪМПClMyEJxWAAAmTNL

Тръмп: Ако ФБР не се занимаваше с измислената връзка с Русия, можеше да предотврати убийствата във Флорида!

февруари 18, 2018
619933_1_180215-2_big

Forbes: В очите на целия свят Америка е била не лидер, а самодоволен идиот още преди Тръмп!

февруари 17, 2018
php6wkrxe_800x_

ФБР е знаело, че предстои масово убийство във Флорида, но не е направило нищо!

февруари 17, 2018
руснациphp4jzoye_800x

Новина на CBS, която може да запали голяма война, ако е вярна: Американци избили над 100 руснаци в Сирия!

февруари 12, 2018
20150108.gbekkkhqgd

Fox News гръмна: Спецслужбите на САЩ при Обама са шпионирали Тръмп!

февруари 10, 2018
джендър спец93156_660_370

Все повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови термини, сочи проучване!

февруари 6, 2018