САЩ

Шефът на ФБР: “Ислямска държава” в някаква степен е полезна, без нея ще има повече тероризъм!

Шефът на ФБР: “Ислямска държава” в някаква степен е полезна, без нея ще има повече тероризъм!

%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%b9%d0%bc%d1%81-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8655-402-dzhejms-komi-fbr

Шефът на ФБР Джеймс Коми скандализира света! По време на препитване в сенатската комисия по национална сигурност на САЩ той изказа еретичната мисъл, че Ислямска държава едва ли не е полезна, защото без нея щяло да има повече тероризъм по света. И това на фона на небивалия ръст на броя и силата на актовете на джихадистите, потопили в кръв Европа, Америка, Африка и Азия. Думите му наляха допълнителна енергия на обвиненията към САЩ, подкрепени и с интервюта и документи през последните дни от страна на Германия, Русия и Сирия за волна или неволна US помощ към ИДИЛ.

„Световната общност трябва да се готви за значително увеличаване на терористичните нападения, което неизбежно ще се случи в близките години в резултат на унищожаването терористичната групировка ДАЕШ (“Ислямска държава”) в Ирак и Сирия. Т.нар. халифат ще бъде унищожен, но предизвикателството ще се състои в това, че ще останат стотици крайно опасни хора – сегашни бойци на ДАЕШ. Не всички те ще бъдат унищожени на бойното поле в Сирия и Ирак. През следващите 2 до 5 години ще се появи “терористична диаспора”, която ще представлява нещо невиждано преди”, предупреди шефът на ФБР. По думите му, САЩ са длъжни да подготвят себе си и съюзниците си, особено в Западна Европа, за отразяване на тази заплаха.

Вчера стана известно също, че държавният секретар на САЩ Джон Кери е предупредил, че ще прекъсне всички контакти с Москва за Сирия, ако Русия и сирийското правителство не сложат край на атаките в Алепо. От Държавния департамент отбелязаха, че Кери е поставил ултиматума по време на телефонен разговор в руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Говорителят на Кери е изразил “дълбока загриженост” във връзка с атаките на Русия и сирийското правителство срещу болници, системи за водоснабдяване и други обекти на гражданската инфраструктура в Алепо.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018