Политика

“В историята не се влиза по поръчка. Оценката за моя мандат ще дойде след време, много време”!

“В историята не се влиза по поръчка. Оценката за моя мандат ще дойде след време, много време”!

Роско44051_cbZFqQEw7FQVw7zUNUg4G35GmRidCt

Оценката за твоя мандат отдавна е дадена! Историята няма да бъде толкова милозлива и снизходителна. Колкото по-бързо забравим за твоето присъствие, толкова по-добре!

 

Не прилича на един политик сам да дава оценка на мандата си. Това коментира пред журналисти във Велико Търново президентът Росен Плевнелиев, предаде Радио „Фокус” . Той поясни, че това се отнася не само за държавните глави, но и за всички представители на политическия елит.

„В историята не се влиза по поръчка. Никой не може да напише как, кога и с какво това ще се случи. Историята има свойството да бъде обективна и ще отнеме време. Оценката за моя мандат ще дойде след време, много време. Нека дойдат и други президенти. Нека се надяваме, че те ще са още по–добри от мен, ще бъдат по-полезни за народа, ще свършат още повече работа. А тогава и народът сам ще даде своята оценка”, допълни още Росен Плевнелиев.

Смешко, ти вече се самооцени, като реши да не се кандидатираш за следващ мандат. И то доста правилно, иначе щеше да бъдеш оценен както подобава и от т.нар. електорат…

Той подчерта , че в последните пет години е правил всичко, което е обещал при встъпването си в длъжност. „Аз казах на българите, че за мен Европа не е външна политика, а е моето семейство и държах на това. Аз обещах на българите, че ще ги водя в европейска посока и казах, че за мен посоката е от София на запад. Това и правих за пет години – отстоявах го с всяко свое действие. Нека новите кандидат-президенти излязат и кажат ясно в каква посока ще движат държавата и защо”, допълни още Плевнелиев. Той изрази надежда и, че който и да заеме неговия пост, той ще продължи започнатото и ще работи единствено за благото на страната и народа.

НЕКА МУ ПРИПОМНИМ, ЧЕ В историята има раздел, наречен “Предатели на Родината”.

„Аз продължих всички инициативи, които предишни президенти стартираха. Дори работих за тяхното надграждане. Не казах една лоша дума срещу друг български президент, не защото не мога, не защото нямам аргументи, а защото не искам. Вярвам, че народът очаква поне президентската институция да стои над ежедневните политически битки”, посочи още Плевнелиев, като отново подчерта, че оценката за неговото управление ще дойде след време.

Той допълни, че мнението на министър – председателя и другите родни политици е важно и той се вслушва в него. По думите му основното, което трябва да е водещо в предизборната кампания е, да се представят конкретни идеи, заедно с механизмите за тяхното реализиране.
Президентът каза, че в петък ще направи обръщение за началото на предизборната кампания, в което ще апелира към всички кандидат-президенти да посочат проблемите за държавата, обществото, Европа и света.
“Няма да допусна като държавен глава интригата – две големи българки да се сблъскат на международната сцена.” Така той коментира ситуацията около избора за генерален секретар на ООН.
Плевнелиев припомни участието си в успешната кампания за преизбирането на Ирина Бокова като генерален директор на ЮНЕСКО и в успешната кампания по номинирането и избирането на Кристалина Георгиева за вицепрезидент на Европейската комисия.
Той подчерта, че отговорността на България е голяма, защото тя трябва да даде решение за целия регион.
“Идеята Кристалина Георгиева да върви напред е надеждата, че блокът на източноевропейските държави ще може да се консолидира около нея, и има всички индикации за това”, посочи той.
Във Велико Търново главата участва в церемония по случай официалния старт на новата бакалавърска специалност “Софтуерно инженерство” във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

Сега

http://www.segabg.com/article.php?id=825054
loading...
0
Политика

More in Политика

ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък!

януари 12, 2018
мсМСphppts3zt_800x

Безобразен диктат насред европредседателство! Кабинетът послушно вкара Истанбулската конвенция в парламента. Натискали ни европосланици!

януари 12, 2018
768x432 (2)

ГЕРБ, патриоти, Воля и ДПС дружно отхвърлиха президентското вето! Властта сама ще разследва себе си!

януари 12, 2018
77379_660_370

Сидеров пита Караянчева: Бутилка ракия за Юнкер корупция ли е? Следобед ще му я подаря!

януари 12, 2018
ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Не мога да си представя по-добър лидер от Бойко Борисов! България е страна, към която изпитвам особена слабост…

януари 11, 2018
ОП991-ratio-bojko-borisov

РАЗНОБОЙ ВЪВ ВЛАСТТА! ГЕРБ отлага ратифицирането на Истанбулската конвенция, част от групата я бойкотира!

януари 11, 2018