Коментари

За кого лобира Кристалина с идеята как да се легитимират ИДИЛ и „Боко Харам” в ООН?!

За кого лобира Кристалина с идеята как да се легитимират ИДИЛ и „Боко Харам” в ООН?!

Лъсна ли скритата мисия за агресивния десант към ООН на Кристалина Георгиева? Все още не напълно, но вчера завесата беше леко повдиганата.

Kristalina Georgieva

Десетки публикации в западната преса за мръсните балкански интриги в надпреварата за ООН. Хакнатата електронна поща на близък сътрудник на Кристалина Георгиева, след което стана ясно, че са възлагани задачи на нейни поддръжници за атаки срещу Ирина Бокова.

Участие в тазгодишната среща на масонския клуб Билдерберг, където се решава съдбата на редица световни лидери, „уволняват” се и се назначават нови, набелязват се задачите и целите на новия световен ред.

Застъпничество и натиск на Меркел, лобиране на Барозу пред българското правителство и клуб „Билдерберг“.

Всичко това се увенча с успех за Кристалина Георгиева.

Вчерашният дебют на еврокомисарката пред ООН би могъл да бъде успешен, ако й бяха спестили въпроса за Сирия.

Редица американски медии отразиха като един от основните акценти в речта й, че  трябва да се търси решение на  кризата в Сирия. Но вместо да прескочи трапа, претендентката се хвърли в него и остави светът безмълвен от тревога.

Според Георгиева, трябва да се обърне повече внимание на групировки като „Боко Харам“ и „Ислямска държава”. „Историята сочи, че подобни групи се бият, докато завземат властта. След това стават легитимни, идват в Ню Йорк и говорят пред Обединените нации“, каза Георгиева.

Дали това й изказване ще бъде игнорирано при предстоящото гласуване с цветни бюлетини, все още не е ясно, но стана ясно, че настървението да заеме този пост в 12 без пет, едва ли е само от пацифистки подбуди да се превърна в грижовна майка на нациите.

ЗАЩОТО

Определени държави, най-вече САЩ, имат скрит интерес от легитимацията на ислямистките групировки като самостоятелни държави. Вашингтон воюва срещу Башар Асад, но не воюва сериозно с „Ислямска държава” – нанася инцидентни удари за прикритие на основната цел. Една нова държава в региона ще задоволи американския апетит за нови източници на горива, и където ще може да назначава удобни за интересите си правителства.

С „Боко Харам” ситуацията е сходна. Едва през октомври миналата година  президентът Обама реши да изпрати на границата в Камерун 300 американски войници за разузнавателни мисии, но преди това отказваше исканата военна помощ от правителството на Нигерия, въпреки невъзможността му да неутрализира групировката, чиито издевателства стигнаха до канибализъм.

„Боко Харам” съществува от 2009 година и може да се каже, че е пионер в организирания фундаментален тероризъм.  Над 17 000 са жертвите на групировката, а над половин милион нигерийци са напуснали страната и се намират в лагери на ООН за бежанци.

Какво още означава „бият се, докато завземат властта”?

Означава преселване на почти целия Близък Изток в Европа; едва ли ще са много желаещите да живеят в новата Ислямска държава или да се върнат в нея. Или в Нигерия на „Боко Харам”.

На практика нашият претендент изпрати послание към групировките от най-високата трибуна в света – трябва да воюват , за да получат легитимното право да говорят пред ООН.

Има, обаче, една подробност. За да стигнат до световната организация, въпросните държави трябва първо да бъдат признати от нея. Общото събрание на ООН приема и изключва членове, съгласно действащия Устав, но  Георгиева сякаш предпостави казуса – да вземат властта и вече ще могат да излязат пред ООН.

Браво, Кристалина! Браво, Георгиева! Не знам дали ще те изберат за майка на нациите, но вече е ясно, че си дъщеря на световното задкулисие.

Георги Николов

Между редовете

http://mejdu-redovete.com/kristalina-boko-haram-id/
loading...
0
Коментари

More in Коментари

kevorkian

При такива въртигъзльовци като Евгений Михайлов и Слави Бинев, нито един панталон няма да остане на мястото си!

февруари 27, 2017
me-1

Парламентарна менажерия

февруари 23, 2017
vasilev

В. Василев: Дъното на падението!

февруари 22, 2017
vasilev

Да извадиш очи, вместо да изпишеш вежди! Нинова трябва да благодари на Лопес за обратния ефект, който предизвика!

февруари 18, 2017
volgin2

Петър Волгин: Антонио Лопес е класически брюкселски задник, но далеч не е единственият!

февруари 18, 2017
15820402_1817852371816994_341897920_n

Млад родолюбец призовава: Забранете антибългарския БХК – води до духовен разпад и деградация!

февруари 18, 2017