DCIM100MEDIADJI_0065.JPG

Наблюдаваме много внимателно обстановката. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след заседание на кризисния щаб.

Има усложняване на ситуацията. Имало теч на две цистерни. Тя призова хората от Хитрино да са търпеливи. Можело да се наложи по-дълго да останат евакуирани. Бъчварова настоя никой да не се опитва да влиза в селото.

Как да се справи кризисния щаб с теча се обсъжда с експерти. „На място са най-добрите специалисти, които са доброволци и рискуват живота си в момента. Това е най-доброто, с което разполагаме“, призна гл. комисар Георги Костов. Снощи е имало един факел, който през нощта е загасна. Поради лошите метеорологични условия има опасност селото да бъде обгазено. Затова ситуацията е станала по-опасна. Ситуацията се обостри в сравнение с вчера, посочи Костов.

Започна източването на цистерните от взривилия се влак в Хитрино

 започна източването на цистерните от взривилия се влак в Хитрино. Процесът е сложен и опасен

Вчера е имало теч само от една цистерна. Най-добрите специалисти са на място, по думите му. Вземали се адекватни мерки. Сутринта е регистриран опит за пробив в селото. Опасно е да се влиза в селото, подчерта Костов.

Хората били притеснени за животните си. Ако не може следобед да се осигури пробив хората да нахранят добитъка, служители на МВР ще минат по къщите и ще дадат фураж.

НЮЗ бг

https://news.bg/regions/situatsiyata-v-hitrino-se-uslozhnila-zaradi-tech-ot-tsisternite-nikoy-da-ne-vliza-v-seloto.html