Политика

ГЕРБ към Радев: Не бързайте с разпускането на парламента!… Нищо че ваканцията ни е дълга!

ГЕРБ към Радев: Не бързайте с разпускането на парламента!… Нищо че ваканцията ни е дълга!

цветан768x432
ГЕРБ предлагат новият президент Румен Радев да удължи живота на сегашното Народно събрание, за да може да бъдат разгледани предложенията от референдума.
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов заяви пред БНР, че във времето преди предсрочните парламентарни избори, Народното събрание трябва да се съсредоточи само върху законопроекти, за които е постигнат консенсус.

„Разбира се, че действията, които трябва да бъдат предприети от парламента в оставащите няколко седмици, това е по теми, които могат да имат абсолютно пълен политически консенсус и точно тук искам да споделя, че при това многообразие от партии, което имаше в 43-ия парламент, ние успяхме да постигнем действително един консенсус при взимането на важни национални решения“, подчерта Цветанов.

Леле какви маазни демагози са тия от ГЕРБ! Алоууу, Цвъци, ми имахте време преди ваканцията, можехте и ваканцията да си намалите, ама предпочетохте рахатлъка! Вие пазите статуквото вече 2 мандата, сега изведнъж сте се загрижили за референдума! Бахти наглеците!
Той заяви, че ако в момента има някакво противопоставяне или политически популистки изказвания, които по никакъв начин не кореспондират с устойчивото правене на политики, той смята, че е по-добре да не се предприемат такива действия.

Цветан Цветанов открои като основен приоритет за парламента темата за мажоритарното гласуване, съобразно резултатите от проведения национален референдум. Според него антикорупционният закон също може да намери подкрепа и да бъде приет от настоящото Народно събрание:

„Що се касае до приоритети, които могат да бъдат реализирани, аз смятам, че антикорупционното законодателство, по което вече има, така, един изцяло пълен консенсус между партиите, които формираме парламентарното мнозинство, смятам, че тук можем да вървим към реализиране и гледане на второ четене в пленарна зала и също така, според мен, трябва да изведем един друг много важен приоритет в законодателството, а това е решението, което трябва да има българския парламент относно проведения референдум“.

И досега кой ни пречеше? Сигурно Орешарски. Или имаше по-важни закони, като оня за петолъчките и червения цвят!
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ каза, че предлагат новият президент Румен Радев да удължи живота на сегашния парламент, за да може да бъдат разгледани предложенията от референдума.
Радев да „удължал живота на сегашното“ Ненародно сбирище, и да даде възможност на Цвъки веднага да му поиска импийчмънт! Те герберастите че са прости е доказан факт, но защо си мислят че и другите също са?
„Президентът може тук да играе съществена роля, дори да удължи мандата на този парламент до приемането на изборно законодателство, което да кореспондира с това, което беше казано на референдума…. Над 2 милиона и половина български граждани казаха, че искат мажоритарна система. От тази гледна точка смятам, че това е един от важните приоритети, които трябва да бъдат реализирани в оставащите няколко седмици“, обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Ако действително няма политически консенсус, поне да знаем кои са тези, които не желаят да се съобразят с тези над 2 милиона и половина български граждани, добави той.

Dir.bg
loading...
0
Политика

More in Политика

1476714191-14689856-1226333730723151-94621859-o

Във фейсбук завря и закипя, събира се подписка за арестуването на правителството!

януари 7, 2017
1483814709-gerrphp

„Труд”: Номинират Гергана Паси в последния момент за български еврокомисар! Спрягат я и за служебен министър!

януари 7, 2017
1483788782-clipboard02

Кръгът „Грабеж“ на Иван Костов се клонира в „Дай България“ на проваления протестър Христо Иванов!

януари 7, 2017
%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b02016-5-26-ninova_pkf2

Г-н Борисов, защо излъгахте?! Какво се промени, че посегнахте на излишъка?

януари 6, 2017
росенрадан28986_660_370

Раданини вълнения и прозрения: България има интерес от помирението между Русия и САЩ! Би било чудесно!

януари 5, 2017
перукан768x432

Ненчев: Обвиненията на прокуратурата са политическа репресия към мен и реформаторите!

януари 5, 2017