Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп не остави без отговор критиките, които холивудската легенда Мерил Стрийп отправи по негов адрес по време на наградите “Златен глобус”. В серия публикации в Туитър милиардерът нарече Стрийп “една от най-надценените актриси в Холивуд”.

В речта си Стрийп, без да споменава името на републиканеца, коментира случая, в който Тръмп имитира журналистът Серж Ковалевски, страдащ от хронично заболяване на двигателната система.

“Това беше моментът, в който лицето, което иска да седне в най-уважаваното кресло в нашата страна, имитира репортер с увреждания. Някой, от когото той има много по-големи привилегии, власт и сила. Когато видях това, сърцето ми се сви и още не мога да го извадя от главата си, защото не беше филм. Това беше истинският живот”, каза актрисата.

“Когато някой използва позицията си, за да тормози другите, ние всички сме потърпевши. Което пак ме отвежда до пресата. И тя трябва да си свърши работата”, каза Стрийп изключително емоционално.
Тръмп не само омаловажи успехите на 67-годишната Стрийп, но и обясни думите й с това, че подкрепя Хилъри Клинтън.

“Мерил Стрийп, една от най-надценените актриси в Холивуд, не ме познава, но ме атакува миналата вечер на “Златните глобуси”. Тя е слуга на Хилъри, която загуби тежко. За стотен път, никога не съм се подигравал на болен репортер (никога не бих го направил), но само показах как се унижава, когато напълно променя история, която той е написал преди 16 години, за да ме накара да изглеждам зле. Още от нечестните медии!”, каза Тръмп.

Никой от присъстващите не е очаквал Мерил Стрийп да използва трибуната за да клевети новоизбрания президент, знаейки, че светът наблюдава това събитие. Срамна е постъпката на тази велика актриса, вероятно подведена от противоположната пропаганда, макар и на всички да е ясно, че връщане на събитията около Доналд Тръмп не може да има. Срам и за прехвалената демокрация, щом загубилата изборите страна търси отмъщение.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/grmna-strashen-skandal-trmp-otgovori-na-meril-striyp-noviyat-amerikanski-prezident-sravni-ss-zemyata-nay-nadtsenenata-aktrisa-v-kholivud_news478041.html