САЩ

Извънредно! Тръмп към политическите посланици, назначени от Обама: Имате 2 седмици да се приберете обратно в САЩ!

Извънредно! Тръмп към политическите посланици, назначени от Обама: Имате 2 седмици да се приберете обратно в САЩ!

1476640520-2016-10-16t004107z-570087959-s1beuhfbrnaa-rtrmadp-3-usa-election-trump-india

Екипът на Доналд Тръмп за поемане на властта даде две седмици на политическите назначения на президента Барак Обама да се оттеглят от постовете си. Това заплашва САЩ да останат месеци наред без одобрен от Сената посланик в страни като Германия или Великобритания.

Бихме предложили Радев да направи същото с посланиците на Плевнелиев. След акта на Тръмп никой дума няма да може да му каже.

„Ню Йорк таймс“ съобщи новината и тя бе потвърдена пред „Ройтерс“ от посланика в Нова Зеландия Марк Джилбърт.

Напускам на 20 януари„, написа в „Туитър“ посланик Марк Джилбърт.  И добави, че Държавният департамент е издал заповед на 23 декември официално.

На 9 ноември – в деня след победата на Тръмп на изборите – Държавният департамент е уведомил всички подобни посланици да изпратят оставките си. Но при няколко президентски администрации практиката е те да изпълняват длъжността си още няколко седмици или месеца, основно поради семейни причини като необходимостта децата им да завършат училище.

Сега Тръмп скъсва с това, като иска до 20 януари всички да са напуснали работа. Някои от засегнатите са разказали пред „Ню Йорк таймс“, че се наложило спешно да кандидатстват за виза на страната, в която работят, и да си търсят подходящо място да живеят, докато децата им приключат учебната година след няколко месеца.

Уведомлението с безкомпромисен тон е било изпратено точно преди Коледа – на 23 декември. Представител на екипа му обяснява, че зад този ход няма никаква зла умисъл и просто в чужбина се спазва същият принцип като за хилядите политически назначения в администрацията на Белия дом или федералните агенции.

„Политическите“ посланици обикновено са от средите на големите дарители на кампаниите на президента, биват назначавани заради близките си отношения с него и обикновено се оттеглят в края на мандата му. Дипломатите от кариерата по правило запазват постовете си.

„Ню Йорк таймс“ изрежда сред засегнатите посланици и тези в Чехия и Белгия, както и постоянният представител на САЩ в ООН в Женева.

А освен ОФИЦИАЛНИТЕ „политически“ посланици на САЩ – НПО „политическите“ посланици на САЩ – ЩЕ НАПУСНАТ ЛИ ???

Политическите“ посланци обикновено са от средите на големите дарители на кампаниите на президента, биват назначавани заради близките си отношения с него и обикновено се оттеглят в края на мандата му.
******************* Виж ти колко лесно било да се уредиш с подобен пост в САЩ – просто правиш голямо дарение на някой кандидат президент и той, ако спечели, те назначава посланик някъде. Пък че нямаш опит нито идея как се върши тази работа – карай…
Източник: Блиц, Епицентър

http://epicenter.bg/article/Tramp-naredi-na–quot-politicheskite-quot–poslanitsi-na-Obama-da-se-pribirat-v-SASht-/117773/7/0
loading...
0
САЩ

More in САЩ

Rear view of young man typing and looking at computer monitor while sitting at the table in dark room

Вашингтон оправда липсата на доказателства за руски кибератаки със „секретния характер на информацията“!

януари 5, 2017
obama_isterika_

Пентагонът награди Обама с медал, бил довел „Ислямска държава“ до „границата на разгрома“!

януари 5, 2017
%d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%8a%d0%bd768x432

ЦРУ: При Тръмп САЩ и Русия ще сближат позиции! (Колкото и да ви пречим и да не ни се иска)

януари 5, 2017
trump20160102-ngyksyhcqw

Разузнаването на САЩ не успя да убеди Тръмп за участието на Русия в кибератаки

януари 3, 2017
1483389737-1

Прессекретарят на Тръмп: Има нула доказателства, че Русия се е намесвала в изборите в САЩ!

януари 2, 2017
1483323673-2

Бременна жена и болни деца сред изгонените от САЩ руснаци, самолетът се приземи в Москва!

януари 2, 2017