%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b7768x432

Цигани са блокирарали жп линията в квартал “Факултета” в столицата в знак на протест срещу спрения им ток, съобщават агенциите. На жп релсите те са сложили железни контейнери за боклук, с които блокират движението на влаковете. На място има и 20-30 протестиращи цигани с малки деца.

Те очакват на място да пристигнат екипи на ЧЕЗ, които да възстановят електрозахранването. По информация на News.bg днес по-рано те са изпратили и представители в общината, за да водят преговори.

На място има представители на органите на реда.

“Да, информираха ни за случая, към мястото вече пътуват полицаи, които да овладеят напрежението, по-късно ще разполагаме с повече информация”, заявиха от пресцентъра на железниците.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че заради блокадата е спрян влакът за Перник. Извикана е полиция. Никой от композицията не смее да слезе от влака и изчакват пристигането на органите на реда.

От Столична община потвърдиха, че движението на автобусите по линия 56 в участъка от бул. “Вардар” в посока квартал “Суходол” е блокирано.

Автобусите по 56 линия, свързваща “Западен парк” с Мало Бучино временно се движат по променен маршрут като минават през Овча Купел 2. Автобусите се движат от с. Мало Бучино по Околовръстен път, бул. “Никола Мушанов” , “Възкресение” ,” Кубан” и обратно по същия маршрут.

БЛИЦ, Нюз БГ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ