СВЯТ

Скандално: В Украйна взривиха и оскверниха паметник на убити от нацистите поляци през 1944 г.! (ВИДЕО)

Скандално: В Украйна взривиха и оскверниха паметник на убити от нацистите поляци през 1944 г.! (ВИДЕО)

Преди дни в Украйна, Лвовска област, неизвестни украински националисти втрещиха с безумието си, взривявайки мемориала на жертвите на масовите убийства на поляците, извършени с особена жестокост от нацистите от дивизия СС » Галичина», съобщиха множество украински медии.

Възпоменателният кръст, явяващ се център на композицията на мемориала, е напълно унищожен, а колоните с имената на жертвите на масовите убийства, са оцветени в цветовете на украинското знаме и бандеровския флаг, блогъри съобщават, че националистите са изобразили и руни » СС»

Подобен циничен жест, оскверняващ паметта на жертвите на нацизма, извършен в наши дни, се явява акт на провокация и агресия, и определено е белег за опасна идеология.

Отношенията между Украйна и Полша с всеки изминал ден се влошават. Причина за това са и много некоректни изказвания от страна на украинските власти по адрес на поляците, което от своя страна повлича недоволството от страна на поляците към украинците.

В памет на трагедията от времето на СССР в селото е установен паметник, който неизвестни разрушават в началото на 90-те години. През 2005-та година мемориалът е отново възстановен, а сега отново е разрушен. / NewsFront

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

default-2cv

„Росатом“ поиска да участва в АЕЦ „Белене“!… Теменужка Петкова в Сочи: Без вас няма как да вървим напред!

май 15, 2018
42799956_303

“Дойче веле”: Тръмп хвърля Меркел в прегръдките на Путин?

май 15, 2018
путин768x432

Путин яхна “Камаз” по новооткрития Кримски мост и поведе колоната, работници го аплодираха! ВИДЕО

май 15, 2018
ВЕЛИКОorig-6-640x381

Какво се случва? Христо Ангелов кацна в Лутън в събота, а от тогава ни вест, ни кост от него, мистерията е пълна! (СНИМКИ)

май 15, 2018
makron

Няма Европа, а егоистични национални интереси, mon chéri!

май 15, 2018
МОСТ905306

Путин открива гигантския мост, който свързва Крим с Русия! СНИМКИ

май 15, 2018