ОБЩЕСТВО

Трагична Коледа за едно българско семейство в Канада! Лъчо и Фани се готвели да посрещнат близначки, а се случва най-лошото!

Трагична Коледа за едно българско семейство в Канада! Лъчо и Фани се готвели да посрещнат близначки, а се случва най-лошото!

%d0%ba%d1%83%d0%b2%d1%8c%d0%be%d0%b71349647564_hpim6062e
Коледните празници се оказват не светъл празник за едно българско семейство в Монреал, а в трагичен ден. Семейството трябвало да посрещне нови попълнения в дома си – чакали близначки.

Фани Влахова, която е била приета в Кралската болница „Виктория“ за пет седмици заради високорискова бременност починала на 29 декември, след като родила дъщерите си Стефани и Елизабет в 36-тата седмица с планирано секцио.

„Бях до нея и акушерката каза: „Поздравления, имате две деца“, спомня си съпругът на Фани – Лъчо. Веднага след това обаче съпругата му промълвила, че не се чувства добре.

„Така започна всичко“, споделя Ангелов пред канадския „Global News“.

Бързо го изкарали от стаята, а лекари започнали да спасяват 43-годишната жена. Минути по-късно един от лекарите отишъл при Лъчо и му обяснил, че според тях Фани страда от амниотична емболия – рядко състояние, при което част от околоплодната течност попада в кръвта на майката.

Така денят, който би трябвало да бъде запомнен като един от най-щастливите в живота на Лъчо, става една малка семейна трагедия. Той почва да се обвинява за всичко, което не е направил за жена си.

„Имаше два или три дни, в които дори не можех да мисля за близначките. Отивах в болницата механично, но всичко беше заради жена ми!“

Едноседмичните близначки, които са все още в неонатологията на болницата, са добре, но все още не могат да бъдат изписани, защото тежат под 2 кг всяка.

Лъчо, който е имигрирал в Канада от България преди 17 години, не обвинява екипа на болницата и казва, че те са направили най-доброто, на което са способни.

„Смъртта й се разследва от съдебен лекар“, потвърди и Женевиев Гилбо, говорител на следствието.

Лъчо пък иска да знае какво се е случило, за да може да преживее смъртта на Фани: „Жена ми е ангел. Не мога да живея с това, без да знам причината за смъртта й“.

Приятелите на Лъчо и Фани са направили кампания, която вече е надминала целта си от $500 – всъщност са събрани 5000 долара в последните 4 дни.

Приятели на Фани, която е работила като учителка, страдат от загубата й. Тя е била отдадена на работата си, усмихната и винаги подкрепяща останалите.

А Лъчо сега се стреми да се върне на работа, за да може да се грижи за 11-годишният си син и новородените си дъщери.

http://www.dnes.bg/world/2017/01/09/jena-mi-e-angel-tragichnata-koleda-za-edno-bylgarsko-semeistvo.328105
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

2202_sy683

Минчо Христов внесе писмо до президента за отмяна на Постановление 208, свързано с трайно настаняване на мигранти у нас!

февруари 27, 2017
georgi_markov

Георги Марков и операция „Скакалец“! ДОСИЕ

февруари 27, 2017
1488197801-32

МЪСТ! Родата на заклания Георги в „Борисовата“ готви кървава вендета за убиеца заради нищожната присъда, която го очаква!

февруари 27, 2017
българия-европа

Брюксел с нова статистика: Трите най-бедни региона в Европа са в България! Пропастта в доходите нараства драстично!

февруари 27, 2017
сиярто768x432

Унгарски министър изненадващо: За „Южен поток“ може да се говори отново след изборите в България!

февруари 27, 2017
да българия148585408571919

Хора на „Да България“ отричат Баташкото клане: „Османската империя спаси България. Режимът на султана е един от най-толерантните!“

февруари 27, 2017