СВЯТ

Украйна: Съсипваме Льо Пен! Ще й забраним да влиза в нашата страна!

Украйна: Съсипваме Льо Пен! Ще й забраним да влиза в нашата страна!

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bdle-pen

 

Кандидатът за президент на Франция и лидер на партията «Национален Фронт» Марин Льо Пен вероятно ще има забрана да влиза в Украйна заради думите й за Крим, това заяви ръководителят на апарата на председателя на Службата за сигурност на Украйна Александър Ткачук.

«Не изключвам, че на Льо Пен ще й бъде забранено влизането в страната или ще бъдат предприети още някакви други мерки», каза Ткачук, цитиран от bgr.news-front.info.

Той отбеляза, че, доколкото Льо Пен е гражданка на Франция, решението на въпроса за мерките срещу нея зависи не само от СБУ, но и от МВнР на Украйна.

В интервю за BFMTV Марин Льо Пен заяви, че не счита за незаконно присъединяването на полуострова към Русия и не вижда основания да се оспорват резултатите от референдума.

Междувременно Марин Льо Пен заяви, че Европа трябва да запази единната валута, дори ако Франция се оттегли от еврозоната. Това съобщава електронното издание Politico.eu, цитирано от БНР.

Шефът на Националния фронт призовава отдавна за „Фрекзит“, или оттегляне на Франция от Европейския съюз. Това може да се случи след провеждането на референдум за членството на страната в ЕС, ако Марин льо Пен спечели следващата президентска надпревара през месец май, като в същото време тя отбеляза, че ще се оттегли от политиката, ако французите отхвърлят предпочитания от нея изход от това всенародно гласуване.

За разлика от друг път обаче, Марин льо Пен посочи, че след провеждането на този референдум Европа трябва да запази общата си валута – еврото, успоредно с връщането на френския франк като национална валута. Това е първият път, когато крайно десният лидер призна, макар и мълчаливо, че едностранното оттегляне на Франция от еврозоната може да доведе до колебания на валутните курсове.

Искам национална валута, която да действа паралелно с еврото като обща валута, посочи Льо Пен пред френската медия BFMTV.

Български журнал, Dir.bg, Нюз фронт

http://banks.dir.bg/2017/01/04/news24920818.html
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

DBIcZw7W0AIyYHh

„Вече разговарях с един президент на САЩ и с друг, и с трети. Президентите идват и си отиват, но политиките не се променят. Знаете ли защо?“

май 31, 2017
1496250452-1495507205

Покъртително! Френски полицай се бракосъчета посмъртно с колегата си, убит от джихадисти в Париж!

май 31, 2017
тръмп- нов4785142

ИЗВЪНРЕДНО! Нов удар по западното единство: Тръмп изважда САЩ от Парижкото споразумение за климата!

май 31, 2017
болгары2

ВПЕЧАТЛЯВАЩО! Българите в Украйна се вдигнаха на бунт с развети трибагреници! Искат оставката на Порошенко заради безчинствата на националистите! (СНИМКИ/ВИДЕО)

май 31, 2017
МОСКВА20150717.yljkvcohau

Все повече източноевропейци се отказват от НАТО и искат дружба с Русия, сочи проучване!

май 31, 2017
izostavena-kyshta-4

Дом, изоставен през 1939 г., бива отворен 70 години по-късно! Това, което откриват вътре, е невероятно! СНИМКИ

май 30, 2017