СВЯТ

Украйна: Съсипваме Льо Пен! Ще й забраним да влиза в нашата страна!

Украйна: Съсипваме Льо Пен! Ще й забраним да влиза в нашата страна!

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bdle-pen

 

Кандидатът за президент на Франция и лидер на партията «Национален Фронт» Марин Льо Пен вероятно ще има забрана да влиза в Украйна заради думите й за Крим, това заяви ръководителят на апарата на председателя на Службата за сигурност на Украйна Александър Ткачук.

«Не изключвам, че на Льо Пен ще й бъде забранено влизането в страната или ще бъдат предприети още някакви други мерки», каза Ткачук, цитиран от bgr.news-front.info.

Той отбеляза, че, доколкото Льо Пен е гражданка на Франция, решението на въпроса за мерките срещу нея зависи не само от СБУ, но и от МВнР на Украйна.

В интервю за BFMTV Марин Льо Пен заяви, че не счита за незаконно присъединяването на полуострова към Русия и не вижда основания да се оспорват резултатите от референдума.

Междувременно Марин Льо Пен заяви, че Европа трябва да запази единната валута, дори ако Франция се оттегли от еврозоната. Това съобщава електронното издание Politico.eu, цитирано от БНР.

Шефът на Националния фронт призовава отдавна за “Фрекзит”, или оттегляне на Франция от Европейския съюз. Това може да се случи след провеждането на референдум за членството на страната в ЕС, ако Марин льо Пен спечели следващата президентска надпревара през месец май, като в същото време тя отбеляза, че ще се оттегли от политиката, ако французите отхвърлят предпочитания от нея изход от това всенародно гласуване.

За разлика от друг път обаче, Марин льо Пен посочи, че след провеждането на този референдум Европа трябва да запази общата си валута – еврото, успоредно с връщането на френския франк като национална валута. Това е първият път, когато крайно десният лидер призна, макар и мълчаливо, че едностранното оттегляне на Франция от еврозоната може да доведе до колебания на валутните курсове.

Искам национална валута, която да действа паралелно с еврото като обща валута, посочи Льо Пен пред френската медия BFMTV.

Български журнал, Dir.bg, Нюз фронт

http://banks.dir.bg/2017/01/04/news24920818.html
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

бардо4160f37a56e2a7eb7cf135f6f281748f

Легендата Бриджит Бардо: Никога не съм била жертва на сексуален тормоз!

януари 18, 2018
третополов180100332

Това ли искаме и в България с Третополовата конвенция? Уволниха учител по математика, защото нарекъл „момичета“ момичета!

януари 18, 2018
BEDMINSTER TOWNSHIP, NJ - NOVEMBER 20: President-elect Donald Trump waves as he arrives at Trump International Golf Club for a day of meetings, November 20, 2016 in Bedminster Township, New Jersey. Trump and his transition team are in the process of filling cabinet and other high level positions for the new administration.  (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Тръмп обяви Топ 10 на фалшивите медии в САЩ, започна своя програма за новини без фейкове!

януари 18, 2018
883236

Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин!

януари 17, 2018
big_bbf

Сензация! Разсекретиха отчета за съветската мисия до Луната и истината лъсна! ДОКУМЕНТИ

януари 16, 2018
1516113194-ery

Румънски овце поставиха под заплаха американската система за ПРО! Кмет брани стадото: Те не спазват правила!

януари 16, 2018