СВЯТ

10-те провала на глобалистите в света през 2016 г.! Сред най-последователните противници на глобалния световен ред е Русия!

10-те провала на глобалистите в света през 2016 г.! Сред най-последователните противници на глобалния световен ред е Русия!

1483863622-aaaa-stop-brekzit
Руският историк и политолог Владимир Букарски публикува в интернет-портала life.ru много обстоен и крайно интересен анализ, в който твърди, че отминалата 2016 г. е донесла тотални разочарования за привържениците на глобалния световен ред начело със САЩ.  Предлагаме го със значителни съкращения.

Провал №1. Холандия

Неприятностите за глобалистите започнаха през април 2015 г. Тогава в Холандия се състоя референдум за отношението на Холандия към споразумението за асоцииране на Украйна в ЕС. Независимо от Украинската пропаганда и натиска на САЩ над 61% от населението се изказа против ратифициране на споразумението.

Впоследствие по искане на Холандия на Украйна не бе даден статут за страна-кандидат за влизане в ЕС, не се поема задължение да й се отпусне помощ и не се предвижда даване на право на нейните граждани свободно да се придвижват и работят в ЕС.

Коментаторът на Der Spiegel Маркус Беккер заяви, че резултатите от референдума са победа за Владимир Путин и плесница за ЕС.

Провал №2. Великобритания

Вторият коварен удар последва през юни, когато около 52% от британците на референдум се изказаха за излизане от ЕС. Референдумът беше иницииран от премиера Дейвид Камерън като средство за шантажиране на Евросъюза с цел получаване на по-изгодни условия за пребиваване в ЕС. Той обеща да подаде оставка при отрицателен отговор. Наложи му се да изпълни обещанието.

Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфон нарече в Twitter Брекзит „голяма победа за външнополитическите цели на Путин” и призова да му се отдаде дължимото”.

Провал №3. Турция

През юни Ердоган се извини на Путин за сваления руски бомбардировач, а след месец в Турция беше осуетен опит за военен преврат.

Последвалите събития фактически хвърлиха Турция начело с Ердоган в обятията на Русия. Все повече в страната се чуват призиви за напускане на западния блок. За първи път от много години Москва и Анкара говорят на един език.

Провал №4. Сирия

Според мнозина експерти, Алепо е ключ към бъдещето и за целия Близък Изток.

Financial Times с не скрита тъга написа, че вместо да стане „гробища за режима на Асад”, както се говореше за Алепо през 2012 г. при превземането му от сирийската опозиция, градът се превърна в „гробище за надеждите” на самата опозиция.

Провал №5. САЩ

Главния за годината удар по глобалистките сили ги настигна в самата митрополия на световния глобализъм – САЩ. Доналд Тръмп със своята антиглобалистка програма победи демократката Хилъри Клинтън, с която глобалисткия елит свързваше своите надежди.

Бившият посланик на САЩ в Москва отново видя ръката на руския президент. „Путин се намеси в нашите избори и преуспя. Молодец” – написа той в Twitter, като последната дума я изписа на руски.

Провал № 6. Молдова

13 ноември стана пореден черен ден за поддръжниците на „сдържане на Русия”. В Молдова на президентските избори с 52% победи Игор Додон, а в България – Румен Радев.

Додон отдавна е известен като приятелски настроен към Русия политик. В програмата му влизаше възстановяване на стратегическото партньорство с Русия. Неговата победа означава „поредна победа на Русия и лично на Владимир Путин в неговото противопоставяне със Запада”, отбеляза Sunday Times.

Провал № 7. България

Румен Радев държи на ориентацията към ЕС и НАТО, но ратува за по-голяма независимост от Брюксел. Същевременно се изказва за отмяна на антируските санкции, а за Крим счита, че трябва да се съобразяваме с реалността, че там се вее руски флаг.

Провал № 8. Франция

Сред приятелските към Русия страни се завръща Франция, един от лидерите на Европа и един от петте постоянни членове на СС към ООН.

Следващият президент на страната се очертава да бъде Франсоа Фийон или Мари льо Пен – антиглобалисти и приятели на Русия.

Провал № 9. Италия

Италианският премиер еврооптимистът Матео Ренци попадна в капана на Камерън: инициира конституционен референдум, загуби го и подаде оставка. Победиха в референдума италиански евроскептици – партиите „Пет звезди” и „Северната лига”.

Мнозина експерти считат, че резултатите от този референдум могат да разрушат Евросъюза. Такова мнение споделят Die Welt, The Wall Street Journal и Business Insider. Политическата нестабилност ще стане негативен сигнал за пазара и инвеститорите. Рязко се повишава вероятността за победа на италианските евроскептици на изборите тази или следващата година.

Провал № 10. Израел

Барак Обама, освен Владимир Путин, има още един обект за лична ненавист – израелския премиер Бенямин Нетаняху. По време на управлението на Обама, който заложи на взаимодействието с арабския свят, стъпка по стъпка бяха разрушени отношенията между САЩ и Израел, който до неотдавна беше считан за „непотопяем самолетоносач” на САЩ и наричан в американските медии „единствената демокрация в Близкия Изток”.

Умерените републиканци, като Доналд Тръмп, гледат на Израел като на стратегически съюзник на САЩ в региона, противостоящ на неприятелския ислямски свят.

Досега обаче американските демократи, включително преобладаващото мнозинство от еврейската общност, се изказват за мир в Близкия Изток на всяка цена и склоняват Израел към максимални териториални отстъпки. Най-радикален поддръжник за принасяне на Израел като жертва на геополитическите интереси на САЩ (по точно – на „световното правителство”) са Барак Обама и неговата администрация. Нито един стопанин на Белия дом не предизвиквал толкова ненавист и неприязън в Израел, както отиващият си президент.

Разривът в отношенията със САЩ тласна Израел в обятията на Русия. Бенямин Нетаняху и Владимир Путин не крият взаимната си симпатия и близост на позициите по много въпроси, на първо място в борбата с ислямизмът като разрушителна сила. По време на конфликта в Сирия, въпреки многогодишното противопоставяне на Израел с режима на Асад в Сирия, отношенията между Русия и Израел по време на цялата руска операция останаха сдържани и коректни.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/desette-provala-na-globalistite-v-sveta-prez-2016-godina_news477560.html
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

epa06429415 US President Donald J. Trump makes opening remarks as he holds a Cabinet meeting in the Cabinet Room of the White House in Washington, DC, USA, 10 January 2018.  Looking on from right is US Secretary of Defense Jim Mattis.  EPA/Ron Sachs / POOL

Не тероризмът, новият приоритет на САЩ вече е подготовката за война с Русия, Китай, Иран, КНДР, обяви военният министър Матис!

януари 19, 2018
1516351020

Владимир Путин се потопи в ледените води на езеро по случай Богоявление! (СНИМКИ/ВИДЕО)

януари 19, 2018
бардо4160f37a56e2a7eb7cf135f6f281748f

Легендата Бриджит Бардо: Никога не съм била жертва на сексуален тормоз!

януари 18, 2018
третополов180100332

Това ли искаме и в България с Третополовата конвенция? Уволниха учител по математика, защото нарекъл „момичета“ момичета!

януари 18, 2018
BEDMINSTER TOWNSHIP, NJ - NOVEMBER 20: President-elect Donald Trump waves as he arrives at Trump International Golf Club for a day of meetings, November 20, 2016 in Bedminster Township, New Jersey. Trump and his transition team are in the process of filling cabinet and other high level positions for the new administration.  (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Тръмп обяви Топ 10 на фалшивите медии в САЩ, започна своя програма за новини без фейкове!

януари 18, 2018
883236

Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин!

януари 17, 2018