СВЯТ

10-те провала на глобалистите в света през 2016 г.! Сред най-последователните противници на глобалния световен ред е Русия!

10-те провала на глобалистите в света през 2016 г.! Сред най-последователните противници на глобалния световен ред е Русия!

1483863622-aaaa-stop-brekzit
Руският историк и политолог Владимир Букарски публикува в интернет-портала life.ru много обстоен и крайно интересен анализ, в който твърди, че отминалата 2016 г. е донесла тотални разочарования за привържениците на глобалния световен ред начело със САЩ.  Предлагаме го със значителни съкращения.

Провал №1. Холандия

Неприятностите за глобалистите започнаха през април 2015 г. Тогава в Холандия се състоя референдум за отношението на Холандия към споразумението за асоцииране на Украйна в ЕС. Независимо от Украинската пропаганда и натиска на САЩ над 61% от населението се изказа против ратифициране на споразумението.

Впоследствие по искане на Холандия на Украйна не бе даден статут за страна-кандидат за влизане в ЕС, не се поема задължение да й се отпусне помощ и не се предвижда даване на право на нейните граждани свободно да се придвижват и работят в ЕС.

Коментаторът на Der Spiegel Маркус Беккер заяви, че резултатите от референдума са победа за Владимир Путин и плесница за ЕС.

Провал №2. Великобритания

Вторият коварен удар последва през юни, когато около 52% от британците на референдум се изказаха за излизане от ЕС. Референдумът беше иницииран от премиера Дейвид Камерън като средство за шантажиране на Евросъюза с цел получаване на по-изгодни условия за пребиваване в ЕС. Той обеща да подаде оставка при отрицателен отговор. Наложи му се да изпълни обещанието.

Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфон нарече в Twitter Брекзит „голяма победа за външнополитическите цели на Путин” и призова да му се отдаде дължимото”.

Провал №3. Турция

През юни Ердоган се извини на Путин за сваления руски бомбардировач, а след месец в Турция беше осуетен опит за военен преврат.

Последвалите събития фактически хвърлиха Турция начело с Ердоган в обятията на Русия. Все повече в страната се чуват призиви за напускане на западния блок. За първи път от много години Москва и Анкара говорят на един език.

Провал №4. Сирия

Според мнозина експерти, Алепо е ключ към бъдещето и за целия Близък Изток.

Financial Times с не скрита тъга написа, че вместо да стане „гробища за режима на Асад”, както се говореше за Алепо през 2012 г. при превземането му от сирийската опозиция, градът се превърна в „гробище за надеждите” на самата опозиция.

Провал №5. САЩ

Главния за годината удар по глобалистките сили ги настигна в самата митрополия на световния глобализъм – САЩ. Доналд Тръмп със своята антиглобалистка програма победи демократката Хилъри Клинтън, с която глобалисткия елит свързваше своите надежди.

Бившият посланик на САЩ в Москва отново видя ръката на руския президент. „Путин се намеси в нашите избори и преуспя. Молодец” – написа той в Twitter, като последната дума я изписа на руски.

Провал № 6. Молдова

13 ноември стана пореден черен ден за поддръжниците на „сдържане на Русия”. В Молдова на президентските избори с 52% победи Игор Додон, а в България – Румен Радев.

Додон отдавна е известен като приятелски настроен към Русия политик. В програмата му влизаше възстановяване на стратегическото партньорство с Русия. Неговата победа означава „поредна победа на Русия и лично на Владимир Путин в неговото противопоставяне със Запада”, отбеляза Sunday Times.

Провал № 7. България

Румен Радев държи на ориентацията към ЕС и НАТО, но ратува за по-голяма независимост от Брюксел. Същевременно се изказва за отмяна на антируските санкции, а за Крим счита, че трябва да се съобразяваме с реалността, че там се вее руски флаг.

Провал № 8. Франция

Сред приятелските към Русия страни се завръща Франция, един от лидерите на Европа и един от петте постоянни членове на СС към ООН.

Следващият президент на страната се очертава да бъде Франсоа Фийон или Мари льо Пен – антиглобалисти и приятели на Русия.

Провал № 9. Италия

Италианският премиер еврооптимистът Матео Ренци попадна в капана на Камерън: инициира конституционен референдум, загуби го и подаде оставка. Победиха в референдума италиански евроскептици – партиите „Пет звезди” и „Северната лига”.

Мнозина експерти считат, че резултатите от този референдум могат да разрушат Евросъюза. Такова мнение споделят Die Welt, The Wall Street Journal и Business Insider. Политическата нестабилност ще стане негативен сигнал за пазара и инвеститорите. Рязко се повишава вероятността за победа на италианските евроскептици на изборите тази или следващата година.

Провал № 10. Израел

Барак Обама, освен Владимир Путин, има още един обект за лична ненавист – израелския премиер Бенямин Нетаняху. По време на управлението на Обама, който заложи на взаимодействието с арабския свят, стъпка по стъпка бяха разрушени отношенията между САЩ и Израел, който до неотдавна беше считан за „непотопяем самолетоносач” на САЩ и наричан в американските медии „единствената демокрация в Близкия Изток”.

Умерените републиканци, като Доналд Тръмп, гледат на Израел като на стратегически съюзник на САЩ в региона, противостоящ на неприятелския ислямски свят.

Досега обаче американските демократи, включително преобладаващото мнозинство от еврейската общност, се изказват за мир в Близкия Изток на всяка цена и склоняват Израел към максимални териториални отстъпки. Най-радикален поддръжник за принасяне на Израел като жертва на геополитическите интереси на САЩ (по точно – на „световното правителство”) са Барак Обама и неговата администрация. Нито един стопанин на Белия дом не предизвиквал толкова ненавист и неприязън в Израел, както отиващият си президент.

Разривът в отношенията със САЩ тласна Израел в обятията на Русия. Бенямин Нетаняху и Владимир Путин не крият взаимната си симпатия и близост на позициите по много въпроси, на първо място в борбата с ислямизмът като разрушителна сила. По време на конфликта в Сирия, въпреки многогодишното противопоставяне на Израел с режима на Асад в Сирия, отношенията между Русия и Израел по време на цялата руска операция останаха сдържани и коректни.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/desette-provala-na-globalistite-v-sveta-prez-2016-godina_news477560.html
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

991-ratio-makedoniia

Москва към Запада: Спрете грубата намеса в Македония с „албанската платформа“!

март 2, 2017
20120323.pneescqebn

ИЗВЪНРЕДНО! Полиция нахлу в дома на кандидата за френски президент Франсоа Фийон!

март 2, 2017
ЗВЕЗДА161224103913-660x371

Москва с остра нота до Външо, заради вандалското поругаване на паметника „Альоша“!

март 2, 2017
epa05434752 Polish Prime Minister Beata Szydlo (2-R), Hungarian Prime Minister Viktor Orban (R), Slovakia's Prime Minister Robert Fico (L) and Czech Prime Minister Bohuslav Sobotka (2-L) at a press conference after the Visegrad Group Prime Ministers meeting in Warsaw, Poland, 21 July 2016. The V4 prime ministers talked about the future of the European Union after the Brexit vote in Britain ahead of an informal EU summit in Bratislava in September that is expected to discuss the situation in Europe after Britain’s decision to leave the bloc. Poland and other V4 countries want to play a role in this discussion PAP/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT  EPA/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT

ИЗВЪНРЕДНО! Вишеградската 4-ка поряза Брюксел със свой план за ЕС: Няма да се съгласим с каквито и да са разделения!

март 2, 2017
додикdodik2

Президентът на Република Сръбска призна, че е бил заплашван от САЩ!

март 2, 2017
epa05738056 Marine Le Pen, Leader of French party Front National (FN) speaks during a conference of European right-wing party ENF, Europe Nations and Freedom, in Koblenz, Germany, 21 January 2017. Several European leaders of national right-wing parties will deliver speeches at the conference organized by the German party Alternative for Germany (AfD).  EPA/SASCHA DITSCHER

Страхотен екшън в Европарламента! Марин льо Пен разпердушини Меркел и Оланд по невиждан начин! (ВИДЕО)

март 2, 2017