Анализи

The Wall Street Journal: Зрелище, самолюбие и радост за Путин!

The Wall Street Journal: Зрелище, самолюбие и радост за Путин!

%d0%b7%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5979_0

«Какво зрелище! Две седмици преди мирното демократично предаване на властта в САЩ демократите използват руските хакерски атаки като оправдание за своето поражение, а Доналд Тръмп им се подиграва, отказвайки да признае, че Путин не е приятел на Америка. Единственият победител тук — това е Путин, който вероятно се радва на факта, че е заставил американците да се усъмнят в собствената си демократична система», — пише редакцията на The Wall Street Journal.

Американската разузнавателна общност в петък вечерта най-накрая публикува разсекретената версия на доклада за руските хакери — по указание на президента Обама това е направено преди напускането му от поста президент, се казва в статията.

Докладът прави изводите, че «с висока степен на сигурност» Путин е «издал заповед за кампания с цел да се окаже влияние върху президентските избори в САЩ през 2016 г., да се очерни държавният секретар Хилъри Клинтън и да се нанесе ущърб на способността й да бъде избрана за президент».

В доклада се прави извод, че Путин «има очевидно предпочитание към новоизбрания президент Тръмп».

«Но в доклада не се цитират доказателства или оценъчни съждения за това, че хакерството е повлияло на резултатите от изборите», пишат авторите на статията.

Хилъри Клинтън при всички случаи изгуби, при това по причини, които НЕ са свързани с Кремъл.

Но демократите искат да запазят тезата си за «откраднатите избори», защото се стремят да подронят способността на републиканците да управляват, както и да възпрепятстват отмяната на програмата на Обама, отхвърлена от избирателите по време на гласуването, твърдят авторите.

«Разумната тактика от самото начало беше да се осъди взломът, да се признае, че Русия е действала във вреда на САЩ, да се заяви, че Путин трябва да бъде спрян или ще си има работа с последствия веднага, щом Тръмп стане президент. Освен това, Тръмп мажеше да каже: Обама, вземи ответни мерки срещу Русия по-бързо, така свързани с изборите хаквания може и да няма», — се казва в статията.

«Точно обратното, това, че Тръмп отрича руската намеса в САЩ го кара да изглежда в очите на Путин като простак», — твърдят авторите.

«Вместо нападки над всяка критика заради политическо и лично самолюбие, е време Тръмп да разбере, че най-доброто отмъщение над неговите непримирими врагове е успешната му дейност на поста президент», — завършва WSJ.

(Редакцията публикува статията, за да информира читателите си за пресата в западния свят, а не защото подкрепя съдържанието й, бел.ред.)

News Front
loading...
0
Анализи

More in Анализи

%d1%81%d1%81%d1%81%d1%80-%d0%b8%d0%b7%d1%82-%d0%b5%d0%b2%d1%80kommun1_cr-800x462

Анализатори: СССР осигуряваше по-високо качество на живот в Източна Европа!

януари 9, 2017
trump20160102-ngyksyhcqw

„Дойче веле“ пак ревна: Защо Тръмп очерня тайните служби?

януари 8, 2017
20141118095139-putin-merkel

New York Times: Идеалната мишена – след Обама главен враг за Кремъл ще стане Меркел!

януари 4, 2017
trump-putin

Израел: Близкият изток посреща новия си стопанин – но не Тръмп, а Владимир Путин!

януари 3, 2017
f5e0307d4a6eadb6231912a7f5443c74_xl

The Nation: На САЩ им вреди не Русия, а русофобията, прикрита зад фалшив патриотизъм!

януари 1, 2017
a_martyoshka_doll_showing_donald_trump_gettyimages-621867530_b

Neue Zürcher Zeitung: Задава се нова Ялта, или как Путин и Тръмп ще си поделят Европа!

декември 29, 2016