Европа

ГЕРМАНИЯ С КАМПАНИЯ СРЕЩУ ТРЪМП: Действията му отслабват Запада, а късогледата му политика вреди на европейските интереси!

ГЕРМАНИЯ С КАМПАНИЯ СРЕЩУ ТРЪМП: Действията му отслабват Запада, а късогледата му политика вреди на европейските интереси!

epa05997498 German Foreign Minister Sigmar Gabriel (L) speaks next to the United Nations High Commissioner for Refugees, Filippo Grandi, during their joint press conference to the 3rd Round Table on Flight and Migration, in the Foreign Office, Berlin, Germany, 29 May 2017. The meeting aims to improve the cooperation with international organizations to deal with the challenges of migration, with a special attention to unaccompained young refugees.  EPA/FELIPE TRUEBA

Действията на американския президент Доналд Тръмп отслабват Запада, а късогледата му политика вреди на европейските интереси. Това заяви германският вицепремиер и министър на външните работи Зигмар Габриел на пресконференция в Берлин.

„Всеки, който засилва климатичните промени, като отслабва защитата за околната среда, който продава повече оръжия в конфликтни зони и който не иска политически да разреши религиозни конфликти, поставя на риск мира в Европа“, каза Габриел. „Късогледата политика на американското правителство застава срещу интересите на Европейския съюз“, заяви още той.

По думите му в същото време Европа трябва да си потърси нови партньори заради разногласията, които има със САЩ. Според него със своята политика Вашингтон създава вакуум, който би могъл да доведе дори до промяна на световния ред. „Смятам, че Европа се нуждае от нови партньори, но разбира се надявам, че САЩ ще могат един ден да се върнат назад, тъй като в страната има широки слоеве от населението, които поддържат идеята на Запада“, заяви той.

Министърът също така допълни, че с действията си Тръмп е показал, че поставя националните интереси над световния ред. Според Габриел при тези условия за „Европа, която никога не е била външнополитически играч, се е появила нова роля. „За да не стане Западът слаб и да не загуби своето влияние, Европа трябва да осъзнае своята роля в света и затова й е нужно да преодолее своите вътрешни противоречия“, заяви министърът.

Дипломатът отбеляза също, че с излизането си от международни договори, САЩ отваря място за други страни, в това число и Китай. „Получава се така, че САЩ създават условия за изменението на международния ред“, заяви Габриел.

Министърът също така посочи, че участието на Вашингтон в международните усилия за преодоляване на причините за миграцията в световен мащаб при Тръмп ще стават все по-незначителни. „Длъжни сме да обсъдим какво може да направят Германия и Европа, за да компенсират липсата на САЩ като важна страна, тъй като трябва да изхождаме от това, че по отношение на въпросите за преодоляване на причините за миграцията приносът на САЩ при сегашната им администрация ще бъде не толкова значим“, каза той.

Изявленията на Габриел изглежда вече са част от цялостна кампания, подета от политиците в Германия срещу президента на САЩ. Вчера канцлерът Меркел заяви, разочарована от Тръмп, че Европа занапред не може да разчита на Вашингтон, а социалдемократът Шулц днес нарече действията му ШАНТАЖ!

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Germaniya–Tramp-postavya-na-risk-mira-v-Evropa/128576/7/96

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Европа

More in Европа

16179_660_370

Извънредно! Ройтерс и “Файненшъл таймс”: Брюксел отряза България за Еврозоната, опасенията са да няма “втора Гърция”!

май 23, 2018
91f0e235-6d3d-4b21-8266-9179da09fcd1_large

“Лига” – Италия след предупреждение на Франция да крепят “стабилността на еврозоната”: “Гледай си работата!”

май 23, 2018
1526831968-aaaa-moneti-evro

Financial Times: Брюксел ще забрани на европейците да се подчиняват на американските санкции!

май 20, 2018
1526802375-tsiiphp

Кабинетът на Ципрас с шокиращо изявление! „Република Илинденска Македония“ няма да я бъде!

май 20, 2018
78884-560x315-trim1400704423

Решено! Новото италианско правителство ще поиска незабавна отмяна на санкциите срещу Русия!

май 16, 2018
орбан боко

Унгария обвинява България, че е “роб на Германия” заради бежанците!

май 16, 2018