Русия

Грандиозен парад по случай Деня на Победата в Москва! Русия отново показа мощта и силата на армията, освободила Европа! НА ЖИВО

Грандиозен парад по случай Деня на Победата в Москва! Русия отново показа мощта и силата на армията, освободила Европа! НА ЖИВО

 

Грандиозен парад в Москва  на Червения площад по случай Деня на Победата, както всяка година. В него тази година участват около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение “Юнармия”, девойки – курсанти от Военната свързочна академия “Будьони” и Военно-космическата академия “Можайски”, както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси “Тор-М2ДТ” и зенитни ракетно-оръдейни комплекси “Панцир-СА”.

Въздушната част от парада беше отменена заради лошото време над руската столица.

На парада присъстват руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители. Путин ще направи обръщение към сънародниците си.

През втората световна война Съветският съюз губи над 20 милиона души и поема най-големият удар. Освен в руските градове, годишнината ще бъде отбелязана и в Беларус, Украйна, Азербайджан, Париж, Лондон, Берлин, Франкфурт, Лайпциг, Виена и Амстердам.
По традиция в механизираната част на парада ще се откроява танкът от Великата отечествена война “Т-34”. След него ще преминат многоцелеви бронирани автомобили “Тигър”, универсални бронирани автомобили “Тайфун-К” и “Тайфун-У”, бойна машина на пехотата на платформа “Курганец-25” и основна бойна машина на пехотата “БМП-3”. След тях ще мине колона от съвременни танкове – “Т-14 Армата” и основният боен танк на руската армия “Т-72Б3”.
Артилерията ще бъде представена от комплекси “Коалиция-СВ” и самоходни гаубици “Мста-С”, ракетни комплекси “Искандер-М” и зенитно-ракетни комплекси “Бук-М2” и “Тор-М2У”. Техниката ще включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори “Ракушка”, бойни десантни машини “БМД-4М”, зенитни ракетни системи “С-400”, автономни пускови установки на ракетния комплекс “Ярс” и бойна машина на пехотата на платформа “Бумеранг”.
Президентът Владимир Путин ще направи обръщение и ще отдаде почит на загиналите във войната, като положи венец на Паметника на незнайния войн в Александровската градина. Освен парада ще има и заря на много места, като в Москва ще бъдат изстреляни 10 хиляди фойерверки в продължение на 10 минути. В шествието „Безмъртен полк” на Червения площад ще участват най-малко 300 000 души, съобщава Интерфакс, позовавайки се на департамента за култура на Москва. Шествието ще е централно събитие на Деня на победата в руската столица. „По Червения площад ще преминат стотици хиляди московчани с портрети на своите дядовци и прадядовци – ветерани от Великата Отечествена война. Очаква се, че в шествието ще участват над 300 000 души”, се казва в съобщение.

http://www.blitz.bg/svyat/na-zhivo-v-blits-ot-moskva-paradt-na-pobedata-na-cherveniya-ploshchad-snimki_news511106.html

 

loading...
0
Русия

More in Русия

20151125.erhnrqqvlt

Напрежение! Русия посочи кои ще пострадат първи в случай на агресия срещу Северна Корея!

декември 3, 2017
СУ655-402-su-27

Русия подготвя сделка за използване на египетски военновъздушни бази

ноември 30, 2017
Русия-и-България-–-„подруги-навсегда

Русия: Без Червената армия българите нямаше да спасят евреите си! Сегашното поколение живее в свободна страна благодарение на обикновените съветски войници!

ноември 5, 2017
Mideast-Israel-Gay-Pr_Horo-e1402704193394

7 неща, приети за нормални, които НЕ можеш да правиш в Русия!

ноември 5, 2017
usa x russia

Washington Post: Русия научила US -политиците да лъжат, да крият пари от данъци и да перат пари!

ноември 3, 2017
Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015.  REUTERS/Maxim Shemetov

Русия настоя да спрем посегателствата срещу съветски паметници: Вандалите в София не познават славните страници на българската история!

ноември 2, 2017