Русия

Грандиозен парад по случай Деня на Победата в Москва! Русия отново показа мощта и силата на армията, освободила Европа! НА ЖИВО

Грандиозен парад по случай Деня на Победата в Москва! Русия отново показа мощта и силата на армията, освободила Европа! НА ЖИВО

 

Грандиозен парад в Москва  на Червения площад по случай Деня на Победата, както всяка година. В него тази година участват около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение “Юнармия”, девойки – курсанти от Военната свързочна академия “Будьони” и Военно-космическата академия “Можайски”, както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси “Тор-М2ДТ” и зенитни ракетно-оръдейни комплекси “Панцир-СА”.

Въздушната част от парада беше отменена заради лошото време над руската столица.

На парада присъстват руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители. Путин ще направи обръщение към сънародниците си.

През втората световна война Съветският съюз губи над 20 милиона души и поема най-големият удар. Освен в руските градове, годишнината ще бъде отбелязана и в Беларус, Украйна, Азербайджан, Париж, Лондон, Берлин, Франкфурт, Лайпциг, Виена и Амстердам.
По традиция в механизираната част на парада ще се откроява танкът от Великата отечествена война “Т-34”. След него ще преминат многоцелеви бронирани автомобили “Тигър”, универсални бронирани автомобили “Тайфун-К” и “Тайфун-У”, бойна машина на пехотата на платформа “Курганец-25” и основна бойна машина на пехотата “БМП-3”. След тях ще мине колона от съвременни танкове – “Т-14 Армата” и основният боен танк на руската армия “Т-72Б3”.
Артилерията ще бъде представена от комплекси “Коалиция-СВ” и самоходни гаубици “Мста-С”, ракетни комплекси “Искандер-М” и зенитно-ракетни комплекси “Бук-М2” и “Тор-М2У”. Техниката ще включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори “Ракушка”, бойни десантни машини “БМД-4М”, зенитни ракетни системи “С-400”, автономни пускови установки на ракетния комплекс “Ярс” и бойна машина на пехотата на платформа “Бумеранг”.
Президентът Владимир Путин ще направи обръщение и ще отдаде почит на загиналите във войната, като положи венец на Паметника на незнайния войн в Александровската градина. Освен парада ще има и заря на много места, като в Москва ще бъдат изстреляни 10 хиляди фойерверки в продължение на 10 минути. В шествието „Безмъртен полк” на Червения площад ще участват най-малко 300 000 души, съобщава Интерфакс, позовавайки се на департамента за култура на Москва. Шествието ще е централно събитие на Деня на победата в руската столица. „По Червения площад ще преминат стотици хиляди московчани с портрети на своите дядовци и прадядовци – ветерани от Великата Отечествена война. Очаква се, че в шествието ще участват над 300 000 души”, се казва в съобщение.

http://www.blitz.bg/svyat/na-zhivo-v-blits-ot-moskva-paradt-na-pobedata-na-cherveniya-ploshchad-snimki_news511106.html

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Русия

More in Русия

ПАРАД1525851145

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

май 9, 2018
6ec16bc03c48ea064afa1dd35502bd25

Русия започва тестове с ракетен “Ураган”, а на парада в Деня на победата ще покаже страховития комплекс “Искандер – М”! СНИМКИ

май 6, 2018
медведевorig

Медведев остава премиер на Русия, Игор Сечин ще му е вице!

април 30, 2018
20151219.atyyrsbkvj

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

април 24, 2018
хасан322

Москва показва в ООН тв интервю с детето, “убито при химическата атака на Асад”! СНИМКИ/ВИДЕО

април 19, 2018
русия768x432

Русия обвини британските служби в инсцениране на химическата атака в Сирия, не изключва участие и на Вашингтон!

април 16, 2018