Русия

Грандиозен парад по случай Деня на Победата в Москва! Русия отново показа мощта и силата на армията, освободила Европа! НА ЖИВО

Грандиозен парад по случай Деня на Победата в Москва! Русия отново показа мощта и силата на армията, освободила Европа! НА ЖИВО

 

Грандиозен парад в Москва  на Червения площад по случай Деня на Победата, както всяка година. В него тази година участват около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение „Юнармия“, девойки – курсанти от Военната свързочна академия „Будьони“ и Военно-космическата академия „Можайски“, както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси „Тор-М2ДТ“ и зенитни ракетно-оръдейни комплекси „Панцир-СА“.

Въздушната част от парада беше отменена заради лошото време над руската столица.

На парада присъстват руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители. Путин ще направи обръщение към сънародниците си.

През втората световна война Съветският съюз губи над 20 милиона души и поема най-големият удар. Освен в руските градове, годишнината ще бъде отбелязана и в Беларус, Украйна, Азербайджан, Париж, Лондон, Берлин, Франкфурт, Лайпциг, Виена и Амстердам.
По традиция в механизираната част на парада ще се откроява танкът от Великата отечествена война „Т-34“. След него ще преминат многоцелеви бронирани автомобили „Тигър“, универсални бронирани автомобили „Тайфун-К“ и „Тайфун-У“, бойна машина на пехотата на платформа „Курганец-25“ и основна бойна машина на пехотата „БМП-3“. След тях ще мине колона от съвременни танкове – „Т-14 Армата“ и основният боен танк на руската армия „Т-72Б3“.
Артилерията ще бъде представена от комплекси „Коалиция-СВ“ и самоходни гаубици „Мста-С“, ракетни комплекси „Искандер-М“ и зенитно-ракетни комплекси „Бук-М2“ и „Тор-М2У“. Техниката ще включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори „Ракушка“, бойни десантни машини „БМД-4М“, зенитни ракетни системи „С-400“, автономни пускови установки на ракетния комплекс „Ярс“ и бойна машина на пехотата на платформа „Бумеранг“.
Президентът Владимир Путин ще направи обръщение и ще отдаде почит на загиналите във войната, като положи венец на Паметника на незнайния войн в Александровската градина. Освен парада ще има и заря на много места, като в Москва ще бъдат изстреляни 10 хиляди фойерверки в продължение на 10 минути. В шествието „Безмъртен полк” на Червения площад ще участват най-малко 300 000 души, съобщава Интерфакс, позовавайки се на департамента за култура на Москва. Шествието ще е централно събитие на Деня на победата в руската столица. „По Червения площад ще преминат стотици хиляди московчани с портрети на своите дядовци и прадядовци – ветерани от Великата Отечествена война. Очаква се, че в шествието ще участват над 300 000 души”, се казва в съобщение.

http://www.blitz.bg/svyat/na-zhivo-v-blits-ot-moskva-paradt-na-pobedata-na-cherveniya-ploshchad-snimki_news511106.html

 
loading...
0
Русия

More in Русия

НОВАКaefe22d699ba0dddae24591279a50cd4

Санкции ли? Испания засилва връзките си с Русия, eнергийните министри на двете страни се срещнаха в Москва!

май 30, 2017
Oleg Deripaska, Chairman of the Management Board, General Director, UC RUSAL

Руски олигарх предложи помощта си на разследването за „намесата на Русия в US изборите“, имал доказателства СРЕЩУ тези твърдения!

май 29, 2017
КОНЦЕРТ1495634439-1

Русия чества 24-ти май с грандиозен концерт на Червения площад! (ВИДЕО)

май 24, 2017
ПУТИН-СЛАВ855807

Путин със скандална издънка и шамар за България: Писмеността дойде при нас от македонската земя!

май 24, 2017
Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015.  REUTERS/Maxim Shemetov

Захарова: Връщането на Крим към Русия е най-висша форма на демокрация!

май 24, 2017
кораб20151023_huhrvxrikd

Тежката дума на Путин: Заради нарастващата окупация на Черно море, откриваме нова военноморска база!

май 15, 2017