Политика

Каракачанов оповести заплатата, с която започва един войник в армията и обяви има ли разнобой между президент и премиер!

Каракачанов оповести заплатата, с която започва един войник в армията и обяви има ли разнобой между президент и премиер!

КАРАКАЧАНОВ1496207516-karakachanov
„Вчера на КСНС разговаряхме за целия сектор „Сигурност“. Решенията бяха оповестени публично. Общата констатация е, че трябва да се увеличи заплащането в сектора. Това заяви в ефира на Нова телевизия военният министър Красимир Каракачанов.
„Средна заплата в армията е трудно да се каже. Един войник в армията започва със 608 лева. Нека да бъдем обективни, не само в сектор „Сигурност“ са ниски заплатите.
„Видях и виждам, че се търси разнобой между премиер и президент, не нямаше. Президентът вече е върховен главнокомандващ, в неговото изказване нямаше едностранчивост“, заяви още министърът на отбраната.
„Лично моето мнение, а и на премиера Бойко Борисов е, че проектите за модернизиране на Българската армия трябва да се развиват едновременно. Сухопътните войски са повече от 50% от наличния състав на армията. Те имат нужда от нови бронирани машини. Хората ползват Сухопътните войски при всички бедствия.
Вчера се разбрахме, че парите за модернизация могат да бъдат инвестирани в българското производство. Необходими са 340 бронирани машини. Трябва да направим преценка и да видим дали ние можем да си произведем тези бронетранспортьори.
За изтребителите е ясно, че не можем да си ги произведем сами и трябва да се купуват, но за Сухопътните и Военноморските сили може да влагаме парите на българските данъкоплатци в родното производство.
Трите рода войски трябва да се развиват успоредно В програмата за управление е предвидена възможността за военно обучение в училищата и въвеждане на принципна на доброволната служба, тоест при навършени 18 години“, подчерта Каракачанов.

https://www.blitz.bg/politika/karakachanov-opovesti-zaplatata-s-koyato-startira-edin-voynik-v-armiyata-sumata-e_news517303.html
loading...
0
Политика

More in Политика

цецка-цачева-610x360

Ще бъда безкомпромисна! Има идея за проследяване на престъпници с електронни гривни!

май 31, 2017
СОЛОМОНmaxresdefault

Соломон Паси: Да прокараме кандидатурата на Куба за членство в НАТО! Не може да сме гратисчии в отбраната!

май 30, 2017
славиslavi-trifonov-otvraten-sym-sydyt-oporochi-volqta-na-bylgarskiq-narod-449625

Слави Трифонов с ново „кърваво писмо“ след решението на ВАС: Отвратен съм! Съдът опорочи волята на българския народ!

май 30, 2017
КСНС1496141561-sistemen-bufer-26

Приключи КСНС! Радев разкри какви приоритети по сигурността са договорили политическите лидери!

май 30, 2017
банкова1496057734

Разсекретяват стенограма за КТБ след утрешния КСНС! Кой предложи банковата ваканция през 2014-та и кой спаси банковата система?

май 29, 2017
Шипка618x346

Путин идва на 3 март у нас за честванията на 140 г. от Освобождението на България – има покана и уверение!

май 29, 2017