Политика

Каракачанов оповести заплатата, с която започва един войник в армията и обяви има ли разнобой между президент и премиер!

Каракачанов оповести заплатата, с която започва един войник в армията и обяви има ли разнобой между президент и премиер!

КАРАКАЧАНОВ1496207516-karakachanov
“Вчера на КСНС разговаряхме за целия сектор “Сигурност”. Решенията бяха оповестени публично. Общата констатация е, че трябва да се увеличи заплащането в сектора. Това заяви в ефира на Нова телевизия военният министър Красимир Каракачанов.
“Средна заплата в армията е трудно да се каже. Един войник в армията започва със 608 лева. Нека да бъдем обективни, не само в сектор “Сигурност” са ниски заплатите.
“Видях и виждам, че се търси разнобой между премиер и президент, не нямаше. Президентът вече е върховен главнокомандващ, в неговото изказване нямаше едностранчивост”, заяви още министърът на отбраната.
“Лично моето мнение, а и на премиера Бойко Борисов е, че проектите за модернизиране на Българската армия трябва да се развиват едновременно. Сухопътните войски са повече от 50% от наличния състав на армията. Те имат нужда от нови бронирани машини. Хората ползват Сухопътните войски при всички бедствия.
Вчера се разбрахме, че парите за модернизация могат да бъдат инвестирани в българското производство. Необходими са 340 бронирани машини. Трябва да направим преценка и да видим дали ние можем да си произведем тези бронетранспортьори.
За изтребителите е ясно, че не можем да си ги произведем сами и трябва да се купуват, но за Сухопътните и Военноморските сили може да влагаме парите на българските данъкоплатци в родното производство.
Трите рода войски трябва да се развиват успоредно В програмата за управление е предвидена възможността за военно обучение в училищата и въвеждане на принципна на доброволната служба, тоест при навършени 18 години”, подчерта Каракачанов.

https://www.blitz.bg/politika/karakachanov-opovesti-zaplatata-s-koyato-startira-edin-voynik-v-armiyata-sumata-e_news517303.html
loading...
0
Политика

More in Политика

таблета му1512481728-boiko-mac

Я, каква изненада! Борисов нямал достъп до фейсбука си, други пишели от негово име! СНИМКА

декември 5, 2017
СПЕЦ88877_660_370.jpg.pagespeed.ce.N2uVf6Vm7G

Пълна каша! Правителството прехвърли на парламента казуса с царските имоти – трябвало спецзакон за тях, но делата продължавали!

декември 4, 2017
Bojko-Borisov-i-TSvetan-TSvetanov

ГЕРБ по повод своята 11-годишнина: България става все по-прекрасно място за живот, при нас развитието е видимо!

декември 3, 2017
kiril-ananiev-478217

ГЕРБ започва закриване на болници, харчели твърде много пари…

декември 2, 2017
порожанов1485862846-rp

Връщаме ½ млрд. на ЕС заради Порожанов, а той – „в комуникации” със саудитски крави!

ноември 30, 2017
НСkorny2

Нинова към ГЕРБ: Как ще стимулирате потреблението, като има ръст с 80% при някои храни, ток – 1.5% нагоре, вода 19%!

ноември 30, 2017