Икономика

Медведев хвърли бомба: Русия води преговори с България и Гърция къде да бъде входната точка към Европа на “Турски поток”!

Медведев хвърли бомба: Русия води преговори с България и Гърция къде да бъде входната точка към Европа на “Турски поток”!

dmitriy_medvedev_1

Русия води преговори с България и Гърция, относно входната точка към Европа на газопровода “Турски поток”, съобщи руският министър-председател Дмитрий Медведев в понеделник (22 май), предаде РИА “Новости”.

Медведев подчерта, че “Турски поток” не е политически, а чисто икономически проект. “Преди всичко при вземане на решения по тази тема трябва да бъдат анализирани икономическите фактори, тъй като газопроводът, ние многократно говорихме за това, не е политически проект, това е чисто икономически проект”, цитираха от агенцията.”И сега ние, в рамките на преговорите, които се водят с редица европейски страни, определяме коя е най-добрата точка за влизане в Европа. Има различни предложения. Преговори се водят с няколко европейски страни – като Гърция и България“, заяви Медведев пред журналисти, като поясни, че в хода на работа може да се появят и няколко различни възможности.

В началото на май президентът Владимир Путин възложи на руската компания “Газпром” да започне полагането на тръбите в морския участък на “Турски поток”.

Медведев напомни, че на 7 май започна строителството на подводната част на водопровода, чиято дължина е почти 1000 км., след което ще започне и работа върху полагането на наземната част в рамките на нейните 200 км. на територията на Турция. По негови думи, от общо планираните 2 линии на газопровода, едната е изцяло ориентирана към турския пазар, а втората е предназначена за снабдяване на Източна и Югоизточна Европа с газ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Икономика

More in Икономика

default-2cv

„Росатом“ поиска да участва в АЕЦ „Белене“!… Теменужка Петкова в Сочи: Без вас няма как да вървим напред!

май 15, 2018
делян-добрев

Най-после Добрев призна очевидното, за което всички предупреждаваха: „Инерком” няма да може да осигури финансиране на сделката с ЧЕЗ!

май 11, 2018
чез768x432

Скандалът продължава! Държавата се „отказа” от сделката с ЧЕЗ, без да е била в нея, Борисов бойкотира парламента!

април 3, 2018
1520237874-img-9912jpg

Ново 20! Фирмата на Гинка обяви, че е против държавата да влезе в сделката с ЧЕЗ!

март 12, 2018
big_10508

ЧЕЗ напускат България, защото мрежата започва да се руши поради амортизация и изчерпване на нейната годност!

март 10, 2018
ГИНА0000369398-article2

Официално: Гинка Върбакова си тръгна от Чехия! Има ли българската държава полезен ход и може ли да купи енергото на ЧЕЗ?

март 9, 2018