Русия

Путин със скандална издънка и шамар за България: Писмеността дойде при нас от македонската земя!

Путин със скандална издънка и шамар за България: Писмеността дойде при нас от македонската земя!

ПУТИН-СЛАВ855807

“Вие пристигнахте в Русия в необичаен ден и по необичаен повод – за връчването на наградата на фондация “За единство на православните народи”. Днес в Русия е тържествен ден – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя. Искам да ви поздравя с тази награда”. Това заяви руският президент Владимир Путин на македонския си колега Георге Иванов при срещата им в Кремъл, съобщи официалният сайт на държавния глава на Руската федерация.

Изявлението на руския президент е доста изненадващо. Досега той винаги е подчертавал, че България е дала на Русия азбуката. През 2015 г. Владимир Путин заяви:

“Ние имаме много общи неща с България. Близки сме по род, език, култура, ценности, традиции и т.н. Ние сме им дали свобода, те са ни дали азбука.”

Македонският президент е в Москва, където патриарх Кирил му връчи наградата на фондацията “Единство на православните народи” на името на покойния патриарх Алексий ІІ.

Двамата президенти обсъдиха по-нататъшното развитие на двустранните отношения и обмениха мнения по актуални теми, преди всичко за ситуацията на Балканите.

“Във връзка с това, което споменах, нас ни свързват особени отношения. Много ми е приятно да отбележа, че днес отношенията между Русия и Македония се развиват и, слава Богу, има позитивно раздвижване в икономическата сфера.”

Руският президент отбеляза, че Москва внимателно следи случващото се в Македония и желае успех в решаването на вътрешнополитическата ситуация в съответствие с Конституцията и по демократичен начин. Путин изрази увереност, че опитът, влиянието и авторитетът на Иванов ще помогнат за това.

От своя страна Георге Иванов отбеляза, че за него е голяма чест да бъде в Кремъл в този ден:

“Както казахте, символиката на тази визита е наистина голяма: днес почитаме паметта на всеславянските просветители и свети братя Кирил и Методий, които са наши духовни учители.”

“Сърдечно ви благодаря за поздравите по случай наградата. Тя има голямо значение за мен лично като президент, но и за цялата наша страна. За нас тя е още по-важна, защото е пирсъдена за 2016 г., когато ние отбелязахме 1100-годишнината от кончината на свети Климент Охридски, нашия най-известен светец и най-добър ученик на светите братя Кирил и Методий,” каза Иванов.

“Независимо от това, че са изминали толкова много векове – над 1000 години, ние свято тачим паметта на светите братя Кирил и Методий и техния ученик свети Климент. У нас народът казва, че човещк умира не когато го погребат, а когато го забравят. Това е нашата обща памет за нашите просветители Кирил и Методий. И това действително ни дава надежда за съхранение на тяхното учение и надежда за бъдещето”, завърши Георге Иванов.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Putin-kam-George-Ivanov–Pismenostta-doyde-pri-nas-ot-makedonskata-zemya-/128218/7/0

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in Русия

303298866dc7d1eadb116728c9d4edda

Пистолетът на личната охрана на Путин – смъртоносната сила е толкова голяма, че САЩ забраняват на ФСО да го вкарва в страната…

май 12, 2018
ПАРАД1525851145

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

май 9, 2018
6ec16bc03c48ea064afa1dd35502bd25

Русия започва тестове с ракетен “Ураган”, а на парада в Деня на победата ще покаже страховития комплекс “Искандер – М”! СНИМКИ

май 6, 2018
медведевorig

Медведев остава премиер на Русия, Игор Сечин ще му е вице!

април 30, 2018
20151219.atyyrsbkvj

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

април 24, 2018
хасан322

Москва показва в ООН тв интервю с детето, “убито при химическата атака на Асад”! СНИМКИ/ВИДЕО

април 19, 2018