САЩ

“Руска намеса” ли? Убийството на служител на Демократическата партия на САЩ постави кръст на тази версия!

“Руска намеса” ли? Убийството на служител на Демократическата партия на САЩ постави кръст на тази версия!

рич1495046879-fwe
В делото за хакерската атака по сървъра на Демократическата партия на САЩ настъпи остър обрат. Демократите упорито обвиняваха за проникването някакви си руски хакери, но, както показа разследване на телевизионния канал Fox News, изтичането е станало от самата партия.
Близо 50 000 писма от вътрешната кореспонденция на партията бяха предадени на WikiLeaks от служителя на Националния комитет на демократите Сет Рич. А две седмици преди публикуването на писмата той беше убит. Сет Рич бе убит в предградие на Вашингтон през юли 2016 година.
При опит за грабеж, заявиха тогава властите. Убиецът така и не бе открит, а делото на Рич би останало поредното в статистиката на криминалната хроника, ако не бе един малък нюанс: Рич е служител на Демократическата партия на САЩ.
12 дни след убийството му, сайтът WikiLeaks започна да публикува електронната кореспонденция на демократите. След това последва скандала във вътрешността на партията, възхода и победата на Доналд Тръмп на президентските избори и обвиненията по адрес на Русия в хакерска атака. За възможната съпричастност на Рич към изтичането на пощата в САЩ говориха с половин уста, но доказателства за това не бяха представени. В момента частен детектив, нает да разследва неговото убийство, заяви, че Сет Рич преди смъртта си, вероятно, се е свързал с WikiLeaks.
„Не съм виждал писмата, не съм виждал компютъра, който Сет Рич е използвал. Проблемът е в това, че полицията не знае, къде е неговият компютър. ФБР не знае, къде е компютъра. Тогава откъде е информацията, че Рич е бил свързан с WikiLeaks? Има федерален следовател, който се занимава с това дело, неговото име няма да кажа, защото, ако го направя, той ще се озове под автобус, но на този човек може да се вярва. И той каза, че е виждал компютъра и делото на Рич. И ако се съпостави това, което той казва, и това, което аз успях да намеря по делото, то може да се направи извода, че Рич е установил контакт с WikiLeaks”, каза детективът Род Уилър. Уилър, нает от семейството на Рич да разследва убийството, е убеден, че американските власти се опитват да скрият истината. Всеки път, когато той се опитва да говори с полицията относно връзката между Рич и WikiLeaks, разговорът бива веднага прекратяван.
И ако Рич е бил убит при опит за грабеж, тогава защо с неговото дело, освен полицията, се занимава и ФБР, пита се детективът. „Обърнах се към полицията през март и едва вчера от семейството разбрах, че полицията не е искала да се свързва с мен, защото някакъв високопоставен човек от Демократическата партия им е казал да не ми съобщават нищо”, казва и още Род Уилър.
По данни на телевизия Fox News, ФБР разполага с данни от анализите на компютъра на Сет Рич, получени до 96 часа след неговото убийство, според които Рич се е свързал с директора на WikiLeaks, американският журналист Гевин Макфейдън, който по нова време е живял в Лондон. И именно чрез него есента на 2016 година Сет Рич е изпратил на WikiLeaks над 40 000 документа на Демократическата партия. Ако това е така, то целият скандал в последните месеци с „руските хакери” и обвиненията по адрес на Русия в намеса в американските избори се оказват фарс.
Но ФБР мълчи, разследването на практика е замразено, а от Макфейдън подробности не могат да бъдат разбрани: на 22 октомври 2016 година той почина в лондонска болница от рак на белите дробове. Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж макар и да не е посочвал директно Рич като свой източник, все пак предложи награда от 20 000 долара за залавянето на неговия убиец.
„Трябва да знаем колко голям е залогът за нашите източници в Америка. Ние сме задължени да пазим тяхната анонимност, когато те се обръщат към нас, отчитайки техния риск”, каза Асанж. Асанж знае за какво говори. Лятото на 2013 година журналистът от Rolling Stone Майкъл Хейстинг работеше по статия за ЦРУ и, забелязвайки, че е следен, съобщава за това на WikiLeaks.
Броени часове по-късно колата, в която той се е намирал, бе взривена на улица в Лос Анджелис. Хейстинг загива на място. През август същата година редовият Брадли Менинг е осъден на 35 години лишаване от свобода, защото е предоставил на WikiLeaks стотици хиляди документи на Пентагона и Държавният департамент. Получава се, че на Менинг му е провървяло. Той е жив.
След седем години в затвора той бе помилван от Обама. Сегашният президент на САЩ Доналд Тръмп веднага след встъпването си в длъжност каза, че Менинг е предател, който е трябвало да изгние в затвора. Междувременно в последните месеци САЩ се подготвят да нанесат основния си удар по WikiLeaks и събират документи за повдигането на обвинения срещу Джулиан Асанж, надявайки се да прекратят по този начин скандалните изтичания на информация.

https://www.blitz.bg/svyat/obrat-skandalna-informatsiya-za-ubiystvoto-na-sluzhitel-na-demokraticheskata-partiya-na-sashch-postavi-krst-vrkhu-versiyata-za-ruskata-namesa-v-izborite-video_news513663.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018