Коментари

Стръв за нови балъци!

Стръв за нови балъци!

me-1

 

Брюксел „изплю камъчето“! Щял да представи следващата седмица „неустоимо предложение“, което ще направи примамливо приемането на единната валута за всички страни от съюза, които все още са извън еврозоната. Тази сговорчивост на „началниците“ е доста прозаична и твърде коварна. Очевидно маските лека-полека взеха да падат. Та нали уж има фиксирани критерии, при това доста строги? Или има-няма, кой ти гледа вече, след като тръгна разпадът на ЕС? Проблемът сега е да не повлекат крак и други държави след „Брекзит“. А това ще е далеч по-трудно, ако са вързани, пардон „приобщени“, и с обща валута! Защото и рибарите се стремят да направят стръвта на кукичката по-привлекателна и направо неустоима.
Нима смятат, че потенциалните мераклии ядат доматите с колците? Ако са го направили полезно и изгодно, досега всички да са го приели или да се прескачаха в навалицата. Но явно случаят е съвсем друг. В този му вид ЕС е обречен независимо с или без еврозоната и еврото. И май тия от Вишеградската четворка се оказаха доста по-умни и прозорливи, като си запазиха собствената валута за всеки случай! Сега могат да отстояват собствени позиции пред ЕС и много не им пука, като им скръцнат със зъби. Да не говорим за Великобритания, която каза „чао“ на самия ЕС, на Дания, на Швеция… А ние, дето сме се вързали предварително с договора, сега сме като пред гилотина, която чакаме да падне.
Безсрамно е, от една страна, да искаш да заличиш различията между Севера и Юга – поне на думи, а от друга, да обявиш Европа на 2 скорости. Ясно ли е всъщност какво точно иска Брюксел и къде е България в този план, че да могат и българските политици да разберат какво трябва да правят, вместо да чакат нещо да се случи от само себе си. Защото ако нашите политици не взимат решения какво да правят, ще правят каквото някой друг решава. И тогава няма нужда от тях. „Офертата“ в модифицирания й вид ще е само стръв за нови балъци! А стръвта, както се знае, е закачена на кукичка.

Валентин Георгиев, Дума
loading...
0
Коментари

More in Коментари

КИРИЛОВАtsvetakirilova1

Цвета Кирилова попиля политиците: Кажете ми каква стратегия имате за излизане на България от кризата?

май 31, 2017
ksns-bgnes

В ДЕСЕТКАТА! Г-н Президент, най-големият риск за нац. сигурност е контролираната мизерия, в която живее 70% от населението!

май 30, 2017
Рейгън-Путин

Опитва ли се Путин да приложи плана на Рейгън!

май 27, 2017
peto-blaskov

По-кротко с Путин!

май 25, 2017
Vasil-Vasilev-7435

Какво се крие зад „македонските земи“? Дали това не означава, че оттук нататък Русия ще заобикаля България!

май 25, 2017
свещи73417_660_370.jpg.pagespeed.ce.55EP9xlLo1

Европа е неадвекватна, само Русия и Тръмп могат да пометат гадовете! На джихада трябва да се отговори с джихад, веднага!

май 23, 2017