САЩ

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

ДОНАЛД5e_omg8bh
Ще се борим и ще спечелим. Това заяви днес пред свои привърженици президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. Обитателят на Белия дом каза това в реч на конференция на консервативното религиозно движение „Вяра и свобода“, на фона на изслушването в сенатската комисия по разузнаването на уволнения внезапно миналия месец от него бивш директор на ФБР Джеймс Коми.
„Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни“, обяви президентът на САЩ във връзка с разследването за предполагаема руска намеса в спечелените от него избори през ноември. Той отбеляза, че „окопаните интереси“ във Вашингтон са срещу него, но подчерта, че това няма да го откаже да „направи онова, което е правилно“. Онова, което си струва да се направи, не е лесно, „но ние знаем да се борим и никога няма да се предадем“, обяви Тръмп.
Президентът на САЩ обвини демократите в Конгреса, че са обструкционисти, които спъват изпълнението на неговата програма.
„Равнището на омраза“ между политическите партии в Съединените щати е „отвъд всичко, което съм виждал“, подчерта Тръмп. Президентът на САЩ призова участниците в евангелистката конференция, сред които губернатори и кметове, да помогнат на републиканците да изпратят повече хора в Конгреса след изборите догодина.
„Сега имаме мнозинство от едва два гласа в Сената, където правилата позволяват на демократическото малцинство да блокира или спъва законодателната дейност“, се аргументира той. И повтори своето обещание да отмени и замени здравната реформа на своя предшественик Барак Обама.
Иначе Тръмп се въздържа от коментари в Туитър по време на изслушването на Коми. Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс оспори твърденията на бившия директор на ФБР, че президентската администрация е разпространила „чисто и просто лъжи“ по негов адрес и го е оклеветила.
„Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец“, заяви лаконично тя. Сандърс даде да се разбере, че Тръмп е ангажиран с това изборите в Съединените щати да бъдат честни и защитени от външна намеса. Американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато украинската криза бъде разрешена, допълни тя.

https://www.blitz.bg/svyat/beliyat-dom-trmp-ne-e-lzhets-prezidentt-pk-otseche-pod-obsada-sme-no_news519788.html
loading...
0
САЩ

More in САЩ

ООН0000326699-article2

САЩ се заканиха да напуснат Съвета за човешките права на ООН!

юни 6, 2017
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 27:  (AFP OUT) U.S. President Donald Trump leads a listening session with health insurance company CEO's in the Roosevelt Room of the White House, February 27, 2017 in Washington, DC. Trump vowed to fix the problems with the Affordable Care Act.  (Photo by Aude Guerrucci-Pool/Getty Images)

US дипломат: Тръмп планираше незабавно да свали санкциите срещу Русия, висши чиновници на Обама го бойкотираха!

юни 2, 2017
donald_trump_pollution

ОФИЦИАЛНО! САЩ напускат Парижкото споразумение за климата!

юни 1, 2017
тръмп- нов4785142

ИЗВЪНРЕДНО! Нов удар по западното единство: Тръмп изважда САЩ от Парижкото споразумение за климата!

май 31, 2017
КЪШНЪР655-402-donald-trymp-dzhared-kyshnyr

Тръмп нае външни адвокати да бранят семейството му от нападките за връзки с Русия! Москва целяла паника в системата!

май 29, 2017
5e_5o6q7l

Тръмп сключи най-голямата военна сделка в историята на САЩ!

май 20, 2017