САЩ

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

ДОНАЛД5e_omg8bh
Ще се борим и ще спечелим. Това заяви днес пред свои привърженици президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. Обитателят на Белия дом каза това в реч на конференция на консервативното религиозно движение “Вяра и свобода”, на фона на изслушването в сенатската комисия по разузнаването на уволнения внезапно миналия месец от него бивш директор на ФБР Джеймс Коми.
“Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни”, обяви президентът на САЩ във връзка с разследването за предполагаема руска намеса в спечелените от него избори през ноември. Той отбеляза, че “окопаните интереси” във Вашингтон са срещу него, но подчерта, че това няма да го откаже да “направи онова, което е правилно”. Онова, което си струва да се направи, не е лесно, “но ние знаем да се борим и никога няма да се предадем”, обяви Тръмп.
Президентът на САЩ обвини демократите в Конгреса, че са обструкционисти, които спъват изпълнението на неговата програма.
“Равнището на омраза” между политическите партии в Съединените щати е “отвъд всичко, което съм виждал”, подчерта Тръмп. Президентът на САЩ призова участниците в евангелистката конференция, сред които губернатори и кметове, да помогнат на републиканците да изпратят повече хора в Конгреса след изборите догодина.
“Сега имаме мнозинство от едва два гласа в Сената, където правилата позволяват на демократическото малцинство да блокира или спъва законодателната дейност”, се аргументира той. И повтори своето обещание да отмени и замени здравната реформа на своя предшественик Барак Обама.
Иначе Тръмп се въздържа от коментари в Туитър по време на изслушването на Коми. Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс оспори твърденията на бившия директор на ФБР, че президентската администрация е разпространила “чисто и просто лъжи” по негов адрес и го е оклеветила.
“Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец”, заяви лаконично тя. Сандърс даде да се разбере, че Тръмп е ангажиран с това изборите в Съединените щати да бъдат честни и защитени от външна намеса. Американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато украинската криза бъде разрешена, допълни тя.

https://www.blitz.bg/svyat/beliyat-dom-trmp-ne-e-lzhets-prezidentt-pk-otseche-pod-obsada-sme-no_news519788.html... ...
loading...
0
САЩ

More in САЩ

trump

ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп се събуди от сън и написа в Туитър: Подготви се, Русия, за умните и красиви ракети срещу Сирия!

април 11, 2018
план1523427520-1

The New York Times: Военните съветници са представили на Тръмп план за мощен удар по Сирия, ракетната атака ще продължи…

април 11, 2018
белия1523371204-2

Извънредна новина от Белия дом за Тръмп и ответните мерки срещу Сирия, до часове обявява решението!

април 10, 2018
america

Националната стратегия на САЩ: Само глобален хаос и световна война ще ни спасят от фалит!

април 8, 2018
9c7f-jumbo

БЕЗУМИЕТО НА ЕДНО ИЗДАНИЕ! NEW YORK TIMES: А ДАЛИ ПУТИН НЕ Е АГЕНТ НА ЦРУ?

април 5, 2018
big_143b

САЩ насърчават Европа за война, искат НАТО да е готов с 30 000 войници за бърза реакция при “руска агресия”!

март 30, 2018