САЩ

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

ДОНАЛД5e_omg8bh
Ще се борим и ще спечелим. Това заяви днес пред свои привърженици президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. Обитателят на Белия дом каза това в реч на конференция на консервативното религиозно движение “Вяра и свобода”, на фона на изслушването в сенатската комисия по разузнаването на уволнения внезапно миналия месец от него бивш директор на ФБР Джеймс Коми.
“Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни”, обяви президентът на САЩ във връзка с разследването за предполагаема руска намеса в спечелените от него избори през ноември. Той отбеляза, че “окопаните интереси” във Вашингтон са срещу него, но подчерта, че това няма да го откаже да “направи онова, което е правилно”. Онова, което си струва да се направи, не е лесно, “но ние знаем да се борим и никога няма да се предадем”, обяви Тръмп.
Президентът на САЩ обвини демократите в Конгреса, че са обструкционисти, които спъват изпълнението на неговата програма.
“Равнището на омраза” между политическите партии в Съединените щати е “отвъд всичко, което съм виждал”, подчерта Тръмп. Президентът на САЩ призова участниците в евангелистката конференция, сред които губернатори и кметове, да помогнат на републиканците да изпратят повече хора в Конгреса след изборите догодина.
“Сега имаме мнозинство от едва два гласа в Сената, където правилата позволяват на демократическото малцинство да блокира или спъва законодателната дейност”, се аргументира той. И повтори своето обещание да отмени и замени здравната реформа на своя предшественик Барак Обама.
Иначе Тръмп се въздържа от коментари в Туитър по време на изслушването на Коми. Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс оспори твърденията на бившия директор на ФБР, че президентската администрация е разпространила “чисто и просто лъжи” по негов адрес и го е оклеветила.
“Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец”, заяви лаконично тя. Сандърс даде да се разбере, че Тръмп е ангажиран с това изборите в Съединените щати да бъдат честни и защитени от външна намеса. Американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато украинската криза бъде разрешена, допълни тя.

https://www.blitz.bg/svyat/beliyat-dom-trmp-ne-e-lzhets-prezidentt-pk-otseche-pod-obsada-sme-no_news519788.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

102579_660_370

“Вашингтон пост”: В САЩ има повече убити в училище, отколкото на война за 2018 г.!

май 19, 2018
15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018