САЩ

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

Белият дом опроверга Коми! Тръмп: Ние сме под обсада, равнището на омраза между партиите в САЩ е отвъд нормалното!

ДОНАЛД5e_omg8bh
Ще се борим и ще спечелим. Това заяви днес пред свои привърженици президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. Обитателят на Белия дом каза това в реч на конференция на консервативното религиозно движение “Вяра и свобода”, на фона на изслушването в сенатската комисия по разузнаването на уволнения внезапно миналия месец от него бивш директор на ФБР Джеймс Коми.
“Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни”, обяви президентът на САЩ във връзка с разследването за предполагаема руска намеса в спечелените от него избори през ноември. Той отбеляза, че “окопаните интереси” във Вашингтон са срещу него, но подчерта, че това няма да го откаже да “направи онова, което е правилно”. Онова, което си струва да се направи, не е лесно, “но ние знаем да се борим и никога няма да се предадем”, обяви Тръмп.
Президентът на САЩ обвини демократите в Конгреса, че са обструкционисти, които спъват изпълнението на неговата програма.
“Равнището на омраза” между политическите партии в Съединените щати е “отвъд всичко, което съм виждал”, подчерта Тръмп. Президентът на САЩ призова участниците в евангелистката конференция, сред които губернатори и кметове, да помогнат на републиканците да изпратят повече хора в Конгреса след изборите догодина.
“Сега имаме мнозинство от едва два гласа в Сената, където правилата позволяват на демократическото малцинство да блокира или спъва законодателната дейност”, се аргументира той. И повтори своето обещание да отмени и замени здравната реформа на своя предшественик Барак Обама.
Иначе Тръмп се въздържа от коментари в Туитър по време на изслушването на Коми. Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс оспори твърденията на бившия директор на ФБР, че президентската администрация е разпространила “чисто и просто лъжи” по негов адрес и го е оклеветила.
“Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец”, заяви лаконично тя. Сандърс даде да се разбере, че Тръмп е ангажиран с това изборите в Съединените щати да бъдат честни и защитени от външна намеса. Американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато украинската криза бъде разрешена, допълни тя.

https://www.blitz.bg/svyat/beliyat-dom-trmp-ne-e-lzhets-prezidentt-pk-otseche-pod-obsada-sme-no_news519788.html
loading...
0
САЩ

More in САЩ

0070089001380617988_656542_600x458_actualno

САЩ наложиха санкции на руски доставчик на ядрено и ТЕЦ оборудване за България!

януари 27, 2018
epa05289379 US Secretary of Defense Ashton Carter ponders while delivering a statement to the media following the meeting of the alliance of Defense Ministers in the fight against the terrorist organization Islamic State (IS), in Stuttgart, Germany, 04 May 2016.  EPA/MARIJAN MURAT

Бивш шеф на Пентагона в Давос: Да се готвим за война с Русия! НАТО да разработи план за военни действия!

януари 27, 2018
phpyeha1v_800x_

Кисинджър: Световният ред се разпада, САЩ да се готвят за глобална дестабилизация!

януари 26, 2018
давосwef-kdxF--621x414@LiveMint

Руският вицепремиер А. Дворкович: Представителите на САЩ се крият от руснаците в Давос!

януари 25, 2018
883236

52% в САЩ: Тръмп може да използва ядрено оръжие!

януари 24, 2018
САЩ640x480_1434736963

Американското правителство остана без пари! Шътдаун става все по-вероятен!

януари 20, 2018