Политика

Лиляна Павлова се присмя на Държавния департамент на САЩ – ето как възрази на критиките за корупция във властта у нас!

Лиляна Павлова се присмя на Държавния департамент на САЩ – ето как възрази на критиките за корупция във властта у нас!

департамент768x432

Една от любимките на премиера Бойко Борисов – Лиляна Павлова – се присмя публично над Държавния департамент на САЩ. Министърът на измисленото ново Министерство на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. заяви, че български кръгове и партии плюят държавата, пише frognews.bg

Така тя обясни информацията от Доклада на Държавния департамент, че у нас корупцията е огромен проблем. Направи го в сутрешния блок на бТВ.

 „Корупцията в България продължава да е бреме, тегнещо върху способностите на правителството и подкопава доверието на обществото и бизнеса в съдебната система и в други правителствени институции. Това е един от изводите в поредния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека по света през 2016 г.”. Това пише буквално в доклада. На опозицията това й е работата, да критикува управлението, но БСП го прави целенасочено, деструктивно. Трябва да говорим за България така, както искаме да я виждаме. А не да плюят някои и да очернят всичко.

Според обясненията на Павлова излиза, че в Държавния департамент на САЩ работят наивници, които всеки може да заблуди както си иска.

Докладът на Държавния департамен излезе на 4 март 2017 г. В частта за България е подчертано, че най-големият ни проблем е корупцията, особено по високите нива на властта. Това спъва развитието на страната, не се разследват драстични случаи, съдебната система не се реформира, общественото доверие в институциите и властта спада драстично. Всичко това, според Павлова не е вярно.

Подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС върви със забавяния и нужда от допълнителни средства в няколко посоки, но пък вече има ясни политически приоритети. Това заяви още ресорният министър Лиляна Павлова.

Натиск върху финансовата рамка се очертава по три основни причини. На първо място е, че капиталът на избрания за основна сграда на председателството Национален дворец на културата ще трябва да се увеличи с още няколко милиона лева, тъй като първоначалните разчети са били по прогнозна стойност преди обществената поръчка за ремонта му.

Освен това, първоначално въобще не е било предвидено изграждането на пресцентър с над 240 работни места и инфраструктура за пряко телевизионно предаване по сателит. Ще се прави и нова обща поръчка за сигурност и защита от кибератаки.

Павлова каза още, че няма заместници, но в скоро време щели да бъдат назначени двама. Предложени и били доста кандидатури, но решението е да са двама. Един по сигурността и един, който да присъства поне три дни в седмицата в НДК, където ще са заседанията. Тя не знаела още кои ще са избраните, но днес щели да обсъждат един от тях.

СПЪТНИК

Лиляна Павлова се присмя на Държавния департамент на САЩ

 
loading...
0
Политика

More in Политика

ивохристов1482090825

Проф. Иво Христов преди да завият сирените на 2 юни: Гледаме с широко затворени очи как България изтича!

юни 2, 2017
prezidentyt-rumen-radev-pristigna-vyv-vraca-450046

Радев със силно слово във Враца: Ботев сбъдна Възкресението, защото тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

юни 1, 2017
ГЛАВЧЕВ74520_660_370.jpg.pagespeed.ce.iUXp0YBOVZ

4 гласа спасиха Димитър Главчев от сваляне от председателския пост на НС!

юни 1, 2017
НС768x432

Парламентът – място за безделници! Цирк, сквернословия и оливане в днешния ден, разкриха убийство с мотика!

юни 1, 2017
phpii1asw

Поправката „Наглите“ – предложена от Христо Иванов, продължена от Екатерина Захариева! Затворите били пренаселени!

юни 1, 2017
цецка-цачева-610x360

Ще бъда безкомпромисна! Има идея за проследяване на престъпници с електронни гривни!

май 31, 2017