ОБЩЕСТВО

Ненаситна човешка злоба, чист садизъм: Измъчват и избиват кравите на фермер заради евросубсидии!

Ненаситна човешка злоба, чист садизъм: Измъчват и избиват кравите на фермер заради евросубсидии!

5e_196yuj
Убийства и измъчвания на крави и бикове, собственост на фермер край Бургас, предизвикаха вълна от недоволство. Доброволци се редуват да пазят животните.
Атанас Стойков отглежда животни от 28 години. Стадото му е в гората на 2 км от вилно селище “Елените”. Животновъдът се оплаква, че системно избиват кравите му.

“Решили са изцяло да ме изгонят от тука, всеки ден осакатяват животните ми, един бик е целият надупчен, една крава, която вече убиха, беше три пъти тровена, два пъти абортира, накрая я отровиха и след 6 дни агония животинчето си отиде”, описва зверствата Стойков пред bTV.

Точно 100 дни след първите посегателства.

“Вече има трето животно, което е убито, едно изчезна, не съм го намерил изобщо, една крава, нейното теленце реве горе гладно”, коментира стопанинът.

Всичко започва с договорите за наем на пасища в землището, за които регистрираните земеделски производители получават субсидии.

Общо сумата по двете схеми е 327,28 лв. на хектар. По схемата за преразпределително плащане за всяко стопанство бяха отпуснати средства в размер на 147,31 лв. на хектар, това е за първите до 30 хектара допустими площи“, казва Лидия Станкова, директор Областна дирекция по земеделие.

Сборът е близо 500 лева, а за “Натура 2000” и планински райони сумата скачала още.

Атанас Стойков преди години е имал договор за над 900 декара, днес са само 54.  Според него има интереси към тези пасища.

Преди да започне тормозът върху животните, фермерът е бил пребит. Малко преди побоя неговият съсед му заявил, че “се бърка в работите на важни хора от община Несебър”.

Като обвиняем за побоя ще бъде привлечен друг фермер – Петко Димитров. За убийствата на животните е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР Бургас, коментира, че са образувани общо три досъдебни производства и има обвиняемо лице.

След публикуването на снимки с жестокостите към животните в социалните мрежи, доброволци от страната се редуват да ги пазят, но пак не успяват.

Фермерът пък е сезирал всички възможни институции в страната и чужбина.

ОТ ФОРУМИТЕ:
И как да се развиват тия фермерски стопанства, как да се гледат животни, като завистливи съседи и просто изроди от района избиват всички наред?!
Горките крави, горкото теленце, останало без майка, и горкият собственик, който може само да гледа как животните му боледуват, страдат и си отиват …
Тия “важни” хора в Несебър сигурно искат да вдигнат хотели и ресторанти на всяка педя земя, а откъде ще дойдат туристи, с какво ще ги хранят и какво ще ги правят, като най-съвременните туристи се интересуват от качеството на храните, от екологичните условия, където са отглеждани животните, от селски туризъм и посещения точно на такива стопанства …
безумие, пълно безумие и изродщина! Мързел и безнаказаност – сами нищо не гледат, но и на друг не дават да се занимава с това, което обича и за което дори е намерил някакво евро-финансиране … Накъде върви тая прокълната територия, не знам и не мога да си представя вече дали има някакъв начин да се оправим?! …
Така е понякога се чудя дали живота на един боклук, не е по евтин от живота на едно невинно животинче или от куршума който би трябвало да му се пусне – на боклука де!!
Горките животни! Човекът е способен на такъв садизъм, че се замислям, дали не сме някакъв несполучлив експеримент на чужда цивилизация… То бива проклетия, бива злоба, но тази изродщина вече не мога да си я обясня… Не, че в България може да се обясни пълната анархия и беззаконие на всички нива!
Dir.bg
loading...
0

More in ОБЩЕСТВО

кънев655-402-bhk-situaciiata-s-pravata-na-choveka-v-bylgariia-e-trevozhna

БХК: Отхвърлянето на Истанбулската конвенция ще нанесе удар върху международната репутация на България!

януари 17, 2018
me-1

Бай Ганьо в Европарламента!

януари 17, 2018
РУМЕН768x432

Радев ни призова да ценим и отстояваме свободата си! Започват честванията за 140-та годишнина от Освобождението!

януари 17, 2018
антон дончев2110263649

Антон Дончев: Джендърът е лудост! Пропаст пред Човечеството! Това е процес на разложение, отчаяние, отегчение…

януари 17, 2018
БАЕВА76483-560x315-trim(248,0,670,317)

Искра Баева: В учебниците комунизмът е представен като по-голямо зло от Османското владичество, преходът – само положително!

януари 17, 2018
1516129500-u

Брутално гнусни СНИМКИ от свищовската Къща на ужасите! Разбра се какво е правила Пенка на двете си щерки във вонящото свърталище!

януари 17, 2018