ОБЩЕСТВО

Нечувана жестокост! Ето какво се случи с бабата на малкия Илиян, чиято история трогна цяла България!

Нечувана жестокост! Ето какво се случи с бабата на малкия Илиян, чиято история трогна цяла България!

ИЛИЯН1496394583-11111
Историята с малкото момченце Илиян, който живееше при баща си и баба си в столичния квартал „Дружба” на ръба на мизерията, придоби драматичен обрат. Часове, след като той и двете му сестричета са били изведени със социална служба и полиция от зловещия апартамент, бащата се е върнал и е пребил бабата на детето.
Жестокият бой е станал в първите часове на петък – снощи малко след полунощ. Бащата на Илиян, който е алкохолик, се прибрал от полицията и в пристъп на ярост взел дървена дъска, с която започнал да налага бабата по цялото тяло. 60-годишната жена успяла да се измъкне в един момент от насилника си и буквално пълзяла в несвяст от побоя по стълбите до входа, където припаднала. Откарана е във Военна болница с много тежки наранявания и неврологични усложнения.
За 13-годишния Илиян се разбра покрай пост на млада жена във Фейсбук. В него тя разказва, че среща детето всеки ден на паркинга на голям хипермаркет в столичния квартал „Дружба”. Момченцето не просело, просто седяло там, надявайки се някой да му купи нещо за ядене.
„Това е Илиян!!! Мой Приятел с главно П!!!Той стои на паркинга на един от големите супер маркети и още от далеч вижда и чака с нетърпение колата ми. Илиян е дете, както той твърди без майка – била починала, живее само с баща си, но той е възрастен и не може да работи, живеят от пенсията му. Илиян не е наркоман той е едно добро дете, възпитано говори на Вие и не иска пари…. иска някои да му вземе нещо за ядене, защото му се случва понякога да не хапне нищо за цял ден, по негови думи. Той се крие в края на паркинга – особено от скъпи коли или полиция, защото, както ми е разказвал, имало хора, които го унижават обиждат и се гаврят с него за жълти стотинки”, пише тогава младата жена, която първа се притича на помощ на момченцето.
Само за дни историята на това дете е споделена хиляди пъти в социалните мрежи, десетки хора пишат, че искат да помогнат с пари или дрехи. Същевременно пишат и други хора, които прибавят още щрихи към трагичната история на детето. Ден преди жестокия побой над бабата съседка на семейството разкрива: В момента детето е под надзора на социални грижи. Бащата е арестуван, а лекарите във Военна болница все още се борят за живота на бабата.
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

code Copy and paste this code on your site.

https://www.blitz.bg/kriminalni/samo-v-blits-dramatichen-obrat-tragichna-razvrzka-s-malkiya-iliyan-chiyato-istoriya-trogna-tsyala-blgariya_news517922.html

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

2345

НФСБ скочи на президента – поругал достойнството на българите като говорел на английски с шефа на НАТО

март 2, 2019
goranov

Не ви ли омръзна да ви мислят за прости?

март 2, 2019
95838_660_370

Държавни лидери от цял свят поздравяват българите за Националния празник Трети март

март 2, 2019
4dbe411ab7b4f313791dd594dcbc6d65caee2981

ОТВОРЕНО ПИСМО до министър-председателя на Руската федерация

март 2, 2019
1551372808

Медведев изпрати поздравления по повод Националния ни празник в писмо до Борисов

март 2, 2019
volen

Сидеров: Патриотите сме гарант, че Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай

март 2, 2019