ОБЩЕСТВО

Не заспивай, ти си българин – спектакълът, който събра 15 000 в зала „Армеец“! СНИМКИ

Не заспивай, ти си българин – спектакълът, който събра 15 000 в зала „Армеец“! СНИМКИ

unnamed-2

„Има такъв народ”, концерта – спектакъл на Слави Трифонов взриви българите в зала „Армеец”. Петнадесет хиляди съдби се сляха с позабравени моменти от българската история. И заедно се насладиха на спектакъла, който ги върна в миналото, залюля ги в настоящето и лаконично предсказа бъдещето им. И ако Слави Трифонов сравни съдбата на България с броеница, където тъмните мъниста са тъжни и нерадостни събития, а белите – хубави поводи, то какво ще е следващото мънисто в броеницата зависи само от нас, бъларите. Защото такъв народ има!
Традиции и бъдеще се сляха в едно на сцената. Прекрасните Хасан и Ибрахим се изправиха в битка срещу Евгени Димитров и Кристиан Илиев и под звуците на черно-белия роял осем ръце в синхрон изпълниха Моцарт, Брамс и Гершуин, за да завършат с Буги-вуги под бурните ръкопляскания на залата.
В началото на концерта си в „Арена Армеец” Слави Трифонов напомни, че „Първо сме българи, а след това всичко останало”.
Символи и спомени пренесоха публиката през дебрите на българската душа. През моменти на гордост и скръб. През двете хубави очи, пленили за цял живот комитата и революционера – Пейо Яворов до последните думи отправени към Христо Проданов в онзи мразовит ден от последната му експедиция. „ Не заспивай! Не заспивай, ти си българин!”
За разлика от всичко очаквано Слави Трифонов не заложи само на музика. С лекота той разказа онези истории, които ни карат да се гордеем, че сме българи. И даде трибуна на талантливите български деца, златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, солистите на ансамбъл „Филип Кутев”, хорова формация „Фортисимо”, малките цигулари Далия, Лора и Кай и гайдарите Петър Янев и Добри Рахнев.
Противно на всички очаквания, Слави Трифонов и „Ку-ку Бенд” заложиха на новите си песни, които възпламениха обстановката в залата. След края на концерта публиката остана на крака и дълго скандираше „Слави! Слави!”. Изкарани на бис, Слави и колегите му изпълниха няколко от хитовете си и неповторимата „Лале ли си, зюмбюл ли си”.
А когато отшумяха „стъпките в пясъка” на Тодор Колев, залата бе взривена от изпълнението на „Моя страна, моя България”.
За пореден път Слави доказа, че който го може, може го! Като никой друг. Спектакъла бе плетеница от музика, танци, забавни скечове и патриотизъм, родолюбие и вик към онези, които могат да четат между редовете: „Не заспивай! Ти си българин!”
Автор: Росица Кирова

http://edinni.bg/2017/06/17/%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD/
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

655-402-supermarket

Кои продукти във веригите у нас се различават от западните по съдържание и качество – ето какво установи проверката!

юни 17, 2017
768x432

Посолството на САЩ у нас забранява достъпа на хора с лаптоп и таблет, големи чанти, куфари, пакети… сигурно може по бански!

юни 17, 2017
1488619343-original

Изключително важна новина за пенсиите! НОИ започва да праща персонални уведомления – ето за какво!

юни 17, 2017
768x432

Хванете се за главата: Целият тоз народ не плаща осигуровки – плащаме ги ние! Вижте списъка на държавната администрация!

юни 17, 2017
1496063967-bbb

ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ В ДЪРЖАВАТА! Борисов спешно опериран заради увреден менискус! Първи коментари на лекарите!

юни 16, 2017
ИМОТИ4_463

Кои са политиците ни с най-много пари и имоти и кои са бедни като църковни мишки – според официално декларираното!

юни 16, 2017