Политика

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България!

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България!

putshipka

Националният инициативен комитет за честване на 140-годишнина от Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) и възстановяване на българската държавност, който е под почетния патронаж на президента ген. Румен Радев, проведе днес в ЦВК първото си учредително събрание, съобщава otbrana.com, цитиран от pan.bg

От името на държавния глава приветствие до участниците прочете неговият секретар по отбраната ген. Стефан Янев.

Наш дълг е, посочва президентът, по достоен начин да почетем събитията, които позволиха на Отечеството ни да възкръсне. Вярвам, че предстоящата работа на Националния инициативен комитет, се отбелязва по-нататък в приветствието, е от особено значение. Президентът благодари на участниците за усилията им за съхраняване на светлите страници на българската история.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров определи Руско-турската освободителна война, като историческо събитие, в което са проявени най-висшите човешки добродетели.

 Отбелязваме една зряла признателност, която не може да има промени, каза един от съпредседателите на комитета проф. Андрей Пантев. Другият съпредседател е акад. Юлиан Ревалски – председател на БАН. Оперативната дейност ще се извършва от Координационния съвет „България-Русия”.

Националният инициативен комитет бе учреден от 155 организации и индивидуални членове. В него се включиха и участваха в учредяването председателят на СОСЗР ген. Стоян Топалов, председателят на Съюза на ветераните от войните доц. д-р Иван Сечанов, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев и председателят на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ капитан далечно плаване Атанас Илев.

Единодушно бе прието предложението на Любомир Коларов, председател на фондация „Героите на България“ и на най-старото в България Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“ – руският президент Путин да посети България. Националният инициативен комитет изпрати покана до президента на Руската федерация Владимир Путин да дойде в България за тържествата по повод годишнината.

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България

loading...
0
Политика

More in Политика

порожанов1485862846-rp

Връщаме ½ млрд. на ЕС заради Порожанов, а той – „в комуникации” със саудитски крави!

ноември 30, 2017
НСkorny2

Нинова към ГЕРБ: Как ще стимулирате потреблението, като има ръст с 80% при някои храни, ток – 1.5% нагоре, вода 19%!

ноември 30, 2017
СОЛОМОНmaxresdefault

Паси: Иран няма да спре самолета на Путин или Тръмп!

ноември 30, 2017
1510673132-bhh

Излагация в Рим! Чуйте с какъв химн посрещнаха Борисов, той пък нахока европейските политици: Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия, вие къде сте? (ВИДЕО)

ноември 14, 2017
5e_qwl7pq

Привикан извънредно в Рим, Борисов взе да строява европейските политици: Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия, вие къде сте?

ноември 14, 2017
съмненияphpspeqf0_800x

“Галъп”: Половин България е съгласна министри да се уволняват дори и при съмнение за корупция!

ноември 14, 2017