Политика

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България!

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България!

putshipka

Националният инициативен комитет за честване на 140-годишнина от Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) и възстановяване на българската държавност, който е под почетния патронаж на президента ген. Румен Радев, проведе днес в ЦВК първото си учредително събрание, съобщава otbrana.com, цитиран от pan.bg

От името на държавния глава приветствие до участниците прочете неговият секретар по отбраната ген. Стефан Янев.

Наш дълг е, посочва президентът, по достоен начин да почетем събитията, които позволиха на Отечеството ни да възкръсне. Вярвам, че предстоящата работа на Националния инициативен комитет, се отбелязва по-нататък в приветствието, е от особено значение. Президентът благодари на участниците за усилията им за съхраняване на светлите страници на българската история.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров определи Руско-турската освободителна война, като историческо събитие, в което са проявени най-висшите човешки добродетели.

 Отбелязваме една зряла признателност, която не може да има промени, каза един от съпредседателите на комитета проф. Андрей Пантев. Другият съпредседател е акад. Юлиан Ревалски – председател на БАН. Оперативната дейност ще се извършва от Координационния съвет „България-Русия”.

Националният инициативен комитет бе учреден от 155 организации и индивидуални членове. В него се включиха и участваха в учредяването председателят на СОСЗР ген. Стоян Топалов, председателят на Съюза на ветераните от войните доц. д-р Иван Сечанов, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев и председателят на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ капитан далечно плаване Атанас Илев.

Единодушно бе прието предложението на Любомир Коларов, председател на фондация „Героите на България“ и на най-старото в България Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“ – руският президент Путин да посети България. Националният инициативен комитет изпрати покана до президента на Руската федерация Владимир Путин да дойде в България за тържествата по повод годишнината.

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България
loading...
0
Политика

More in Политика

позитано

Истанбулската конвенция влезе и на червен пленум! Очакват се тежки дебати заради натиск на ПЕС тя да бъде ратифицирана!

януари 13, 2018
1515766682-991-ratio-bylgarsko-predsedatelstvo

Евродепутатка иска свалянето на клипа за българското председателство, няма да повярвате защо!

януари 12, 2018
ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък!

януари 12, 2018
мсМСphppts3zt_800x

Безобразен диктат насред европредседателство! Кабинетът послушно вкара Истанбулската конвенция в парламента. Натискали ни европосланици!

януари 12, 2018
768x432 (2)

ГЕРБ, патриоти, Воля и ДПС дружно отхвърлиха президентското вето! Властта сама ще разследва себе си!

януари 12, 2018
77379_660_370

Сидеров пита Караянчева: Бутилка ракия за Юнкер корупция ли е? Следобед ще му я подаря!

януари 12, 2018