Политика

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България!

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България!

putshipka

Националният инициативен комитет за честване на 140-годишнина от Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) и възстановяване на българската държавност, който е под почетния патронаж на президента ген. Румен Радев, проведе днес в ЦВК първото си учредително събрание, съобщава otbrana.com, цитиран от pan.bg

От името на държавния глава приветствие до участниците прочете неговият секретар по отбраната ген. Стефан Янев.

Наш дълг е, посочва президентът, по достоен начин да почетем събитията, които позволиха на Отечеството ни да възкръсне. Вярвам, че предстоящата работа на Националния инициативен комитет, се отбелязва по-нататък в приветствието, е от особено значение. Президентът благодари на участниците за усилията им за съхраняване на светлите страници на българската история.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров определи Руско-турската освободителна война, като историческо събитие, в което са проявени най-висшите човешки добродетели.

 Отбелязваме една зряла признателност, която не може да има промени, каза един от съпредседателите на комитета проф. Андрей Пантев. Другият съпредседател е акад. Юлиан Ревалски – председател на БАН. Оперативната дейност ще се извършва от Координационния съвет „България-Русия”.

Националният инициативен комитет бе учреден от 155 организации и индивидуални членове. В него се включиха и участваха в учредяването председателят на СОСЗР ген. Стоян Топалов, председателят на Съюза на ветераните от войните доц. д-р Иван Сечанов, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев и председателят на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ капитан далечно плаване Атанас Илев.

Единодушно бе прието предложението на Любомир Коларов, председател на фондация „Героите на България“ и на най-старото в България Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“ – руският президент Путин да посети България. Националният инициативен комитет изпрати покана до президента на Руската федерация Владимир Путин да дойде в България за тържествата по повод годишнината.

Официално: Под патронажа на президента Радев, Владимир Путин получи покана за визита в България

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018