Личности

Пет опита за атентат срещу Путин! „Ето какво ме спасява“ … разкри самият той в интервю пред Оливър Стоун! ВИДЕО

Пет опита за атентат срещу Путин! „Ето какво ме спасява“ … разкри самият той в интервю пред Оливър Стоун! ВИДЕО

АТЕНТАТИ0000342997-article2
Президентът на Русия Владимир Путин разказа пред американския режисьор Оливър Стоун за доверието си към своята лична охрана и надеждността на тази структура. Руският държавен глава си спомня и за разговорите му на тази тема с кубинския лидер Фидел Кастро, който признавал, че е останал жив след толкова покушения, само защото сам се е занимавал с личната си охрана.
Телевизия CBS излъчи част от интервюто на Путин, дадено за Оливър Стоун, в който разказва в частност и за личната си охрана.“Аз върша своята работа, а служителите по сигурността вършат своята, до момента при тях нещата се получават добре“, каза Путин.

Стоун заявява, че са му известни пет опита за покушение срещу руския лидер, предаде РИА Новости.

„Естествено, не са толкова, колкото срещу Кастро, с когото даже съм разговарял. Мисля, че той се е сблъскал с това петдесет пъти“, каза режисьорът.

В отговор руският лидер заявява, че е разговарял с Кастро за това. „Той ми каза: Знаеш ли защо съм жив? Аз попитах: Защо? Защото винаги съм се занимавал лично със своята сигурност“, обясни Путин.

Стоун се интересува дали Путин се доверява на своята охрана. „Доверявам се“, отговаря руският президент.  И ОЩЕ:

СТОУН

Стоун отбелязва, че често има опити за внедряване на организатори на покушения в охраната на първите лица, съобщава Lenta.Ru.

„Знам – казва Путин.- Знаете ли как се казва при нас? Нашият народ казва: На когото е писано да бъде обесен, той няма да се удави“.

Запитан какво е съдено на самия него, руският лидер казва, че това е „известно само на Господ“.

„Все някога това ще се случи с всеки един от нас. Въпросът е в това какво ще направим на тази смъртна земя, ще получим ли удоволствие от живота“, подчертава руският лидер.

Общо по данни на Гаzета.Спб срещу Путин е имало най-малко пет опит за атентат.

През февруари 2000 г. от информирани източници от правоохранителните органи става известно за съществуването на оперативна информация, според която чеченски бунтовници възнамеряват да извършат покушение срещу и.д. президента Владимир Путин по време на посещението му в Санкт Петербург на 24 февруари за погребението на Анатолий Собчак.

В навечерието на Ялтенската среща на 18 август 2000 г. украинските спецслужби са получили информация за готвено покушение срещу руския държавен глава. При отработването на версията са задържани четирима чеченци и няколко души от страни от Близкия изток. Те са експулсирани от Украйна. На 12 септември информацията беше потвърдена пред журналисти в Днепропетровск от председателя на Службата за сигурност на Украйна Леонид Деркач.

През октомври 2001 г. азербайджанските спецслужби съобщиха, че са успели да предотвратят готвено покушение срещу Путин, което е трябвало да бъде извършено по време на посещението му в Баку на 9-10 януари. Както заяви министърът на националната сигурност на Азербайджан Намик Аббасов, терористичният акт срещу руския президент е трябвало да бъде извършен от гражданина на Ирак Кянан Ростам. По данни на азербайджанските спецслужби той е преминал подготовка в лагери в Афганистан, поддържал е връзка с чеченските бунтовници, причастни към убийството две години по-рано на трима британци и един новозеландец в Чечения. Кянан Ростам е задържан и осъден на 10 години затвор при строг режим.

На 19 октомври британският вестник „Сънди таймс“ съобщи, че Скотланд Ярд е разкрил план за атентат срещу Путин. По информация на изданието от Скотланд Ярд двама руски граждани, пристигнали в Лондон от Москва в началото на октомври, са се срещнали с бившия полковник от Федералната служба за сигурност Александър Литвиненко с цел да бъде обсъден план за физическото отстраняване на Путин.

Литвиненко разказва това на Борис Березовски, който го съветва да се обърне към полицията. Литвиненко написал подробно изложение за срещата и предложението на служителите на спецслужбите на десет страници и в резултат двамата бивши служители на КГБ са арестувани.

През юни 2007 г. съобщения за възможен атентат срещу Путин се появяват в навечерието на неговото посещение в Истанбул за срещата на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. В деня на пристигането на руския лидер в Турция в местните медии се появиха съобщения, че ден преди началото на срещата терористи от „Ал Кайда“ са планирали да извършат терористичен акт срещу Путин. Турските служби арестуват петима души за връзки с „Ал Кайда“.

На 4 февруари 2014 г. в Одеса е арестуван Адам Осмаев, на когото е повдигнато обвинение в подготовка на атентат срещу Путин. Според Службата за сигурност на Украйна поръчител е бил лидерът на севернокавказките бунтовници Доку Умаров. В момента Осмаев е на свобода, живее в Киев. На 1 юни 2017 г. срещу него самия е извършено покушение, пише Газета.ru. ВИДЕОТО ТУК:
loading...
0
Личности

More in Личности

ВЕЧЕР1496371584-ggg

Хилари в акция: Загубих заради Македония! Сайтове от съседката ни повлияли на изборите в САЩ миналата година!

юни 2, 2017
ПУТИН5e_3n7723

Путин за Тръмп: Новак е, има „свеж поглед“ за политиката. Такъв тип хора ми харесват!

юни 1, 2017
maxresdefault.jpg-3500-2212-

Хилари Клинтън подаде глава изпод нафталина: Путин планира да унищожи САЩ!

юни 1, 2017
юнкер

Юнкер бесен на Тръмп за споразумението за климата: „Не става така! Не всичко в международните договори е фалшиви новини“!

юни 1, 2017
1487739211-donald-trump-flag

The Washington Post: Тръмп е готов да върне на Русия дипломатическите й имоти в Ню Йорк и Мериленд!

юни 1, 2017
DBIcZw7W0AIyYHh

„Вече разговарях с един президент на САЩ и с друг, и с трети. Президентите идват и си отиват, но политиките не се променят. Знаете ли защо?“

май 31, 2017