Русия

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

putin

Новите санкции на САЩ против Русия, в случай на тяхното въвеждане, не поставят страната в безизходица, въпреки че това ще навреди на двустранните отношения, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за водещия на „Вести в събота“ Сергей Брилев, цитиран от „Взгляд“ на 17 юни.

„Важно е да се отбележи, че, без значение какво ще се случи – разбира се, вероятно ние също трябва да погледнем до какво ще доведе – но, каквото и да е решението, което биха взели от другата страна на океана, то няма да ни доведе до задънена улица“, цитира ТАСС.Путин е категоричен, че въвеждането на корекции или по-нататъшни санкции не би могло да доведе страната до безизходица или някакъв срив. „Но това със сигурност ще усложни руско-американските отношения“, предупреди държавният глава, като допълни, че смята подобна политика за вредна.

Същевременно той каза, че е твърде рано да се говори за някакви ответни мерки от страна на Москва. „Трябва да видим как ще приключи всичко това“, отбеляза Путин.

В петък сутринта бяха обявени подробности от новия законопроект на САЩ за въвеждане на допълнителни санкции против Русия, който все още не е потвърден от американския президент.

Европа реагира крайно негативно на намеренията на САЩ за въвеждане на нови ограничения, като представители на Германия и Австрия осъдиха действията като намеса в решения, които следва да се вземат единствено от страните в Европа, а не от Съединените щати.

Руски дневник
loading...
0
Русия

More in Русия

RIAN_02929089.HR.ru_t_650x433

Експерти: Русия постигна ядрен паритет със САЩ и НАТО! (Видео)

юни 13, 2017
1497156262-sequence-100002-12-50-05still142-1

Руските спецчасти сложиха край на 8-часовия кошмар: „Раменският Рамбо“ е ликвидиран! (ВИДЕО)

юни 11, 2017
ЖИТО0000157407-article3

Руското жито надви оръжията! За последната година износът на селскостопанска продукция превишава военния експорт с над 10%!

юни 9, 2017
Saviour of Blood

Мизерия, мракобесие, потисничество и… Путин. Москва и Санкт Петербург в снимки!

юни 7, 2017
soros666

Москва: Вашингтон и Сорос стоят зад обвиненията за руска намеса в Македония!

юни 6, 2017
putin

Путин сряза медиен рупор на Обама и Хилари: Не учете Русия как да живее! Защо смятате, че имат право да ни „морализирате“?!

юни 5, 2017