Русия

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

putin

Новите санкции на САЩ против Русия, в случай на тяхното въвеждане, не поставят страната в безизходица, въпреки че това ще навреди на двустранните отношения, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за водещия на “Вести в събота” Сергей Брилев, цитиран от “Взгляд” на 17 юни.

“Важно е да се отбележи, че, без значение какво ще се случи – разбира се, вероятно ние също трябва да погледнем до какво ще доведе – но, каквото и да е решението, което биха взели от другата страна на океана, то няма да ни доведе до задънена улица”, цитира ТАСС.Путин е категоричен, че въвеждането на корекции или по-нататъшни санкции не би могло да доведе страната до безизходица или някакъв срив. “Но това със сигурност ще усложни руско-американските отношения”, предупреди държавният глава, като допълни, че смята подобна политика за вредна.

Същевременно той каза, че е твърде рано да се говори за някакви ответни мерки от страна на Москва. “Трябва да видим как ще приключи всичко това”, отбеляза Путин.

В петък сутринта бяха обявени подробности от новия законопроект на САЩ за въвеждане на допълнителни санкции против Русия, който все още не е потвърден от американския президент.

Европа реагира крайно негативно на намеренията на САЩ за въвеждане на нови ограничения, като представители на Германия и Австрия осъдиха действията като намеса в решения, които следва да се вземат единствено от страните в Европа, а не от Съединените щати.

Руски дневник... ...
loading...
0
Русия

More in Русия

iskanderraketi

Западът в паника! Путин разполага “Искандер”-и в Южна Сърбия, държи в шах Балканите и Централна Европа! (ВИДЕО)

април 5, 2018
кремъл8c699751a08737348cd786e471f5fdd6

Кремъл: Фейсбук трие руски сайтове – намирисва на цензура!

април 5, 2018
лавров491

Лавров: Полза от отравянето на Скрипал имат политиците и службите в ъв Великобритания!

април 2, 2018
1521955724-telemmglpict000156867203-trans-nvbqzqnjv4bqyulffzxshugqnr8zpddwxituh73-1iaibaonvuinpkg

Напрежението по случая “Скрипал” ескалира! Москва зададе 14 НЕУДОБНИ ВЪПРОСА на Лондон!

април 1, 2018
768x432 (1)

Русия започва обиски на британски самолети, ако няма обяснение за случилото се с “Аерофлот”!

март 31, 2018
epa06192058 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov speaks during a joint news conference with French Foreign Minister Jean-Yves Le Drian (unseen) following their negotiations at the Russian Foreign Ministry's guest house in Moscow, Russia, 08 September 2017.  EPA/SERGEI CHIRIKOV

Лавров привика посланиците на всички страни, изгонили руски дипломати – за ответните мерки от страна на Русия!

март 30, 2018