Русия

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

putin

Новите санкции на САЩ против Русия, в случай на тяхното въвеждане, не поставят страната в безизходица, въпреки че това ще навреди на двустранните отношения, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за водещия на “Вести в събота” Сергей Брилев, цитиран от “Взгляд” на 17 юни.

“Важно е да се отбележи, че, без значение какво ще се случи – разбира се, вероятно ние също трябва да погледнем до какво ще доведе – но, каквото и да е решението, което биха взели от другата страна на океана, то няма да ни доведе до задънена улица”, цитира ТАСС.Путин е категоричен, че въвеждането на корекции или по-нататъшни санкции не би могло да доведе страната до безизходица или някакъв срив. “Но това със сигурност ще усложни руско-американските отношения”, предупреди държавният глава, като допълни, че смята подобна политика за вредна.

Същевременно той каза, че е твърде рано да се говори за някакви ответни мерки от страна на Москва. “Трябва да видим как ще приключи всичко това”, отбеляза Путин.

В петък сутринта бяха обявени подробности от новия законопроект на САЩ за въвеждане на допълнителни санкции против Русия, който все още не е потвърден от американския президент.

Европа реагира крайно негативно на намеренията на САЩ за въвеждане на нови ограничения, като представители на Германия и Австрия осъдиха действията като намеса в решения, които следва да се вземат единствено от страните в Европа, а не от Съединените щати.

Руски дневник
loading...
0
Русия

More in Русия

песков768x432

Песков: САЩ се опитват да се месят в изборите в Русия с „Доклада Кремъл“! Но той няма да има никакво влияние…

януари 29, 2018
epa06045817 (FILE) - Russian liberal opposition leader and anti-corruption blogger Alexei Navalny attends hearing at the Lyublinsky district court in Moscow, Russia, 30 May 2017 (reissued 23  June 2017). Russian opposition leader Alexei Navalny is not eligible to run for presidency because of his criminal conviction, the Central Election Commission, said in a statement on 23 June 2017. Navalny was given a five-year suspended prison sentence after he was found guilty of embezzlement in February 2017.  EPA/SERGEI ILNITSKY

Руската полиция задържа Алексей Навални след акция на негови активисти за бойкот на президентските избори!

януари 28, 2018
1516813292-aaaa-korab-viktor-leonov

CNN: Руски разузнавателен кораб обходи бази на американски стратегически подводници!

януари 24, 2018
MLA546957_pfbr1

Русия преминава на енергетика от ново поколение – ще бъдат създадени ториеви централи, които ще сменят ядрените реактори!

януари 23, 2018
big_bbf

Сензация! Разсекретиха отчета за съветската мисия до Луната и истината лъсна! ДОКУМЕНТИ

януари 16, 2018
Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015.  REUTERS/Maxim Shemetov

Москва: Директорът на ЦРУ откровено лъже, говорейки за наша намеса в американските избори!

януари 8, 2018