ОБЩЕСТВО

Пълен цирк в съда: Шведският бияч рони крокодилски сълзи, след като чу какво е направил! Рагин хвърли оставка!

Пълен цирк в съда: Шведският бияч рони крокодилски сълзи, след като чу какво е направил! Рагин хвърли оставка!

ШВЕД-СЪД1496921836-jhty
Бързо производство започна едновременно с гледането на мярката за неотклонение в Районен съд – Несебър на шведския турист Ралф Г… , който преби камериерка в хотел в Слънчев бряг. Чужденецът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди според направената експертиза на пострадалата Деяна Петкова, след зверския ритник тя получила сътресение на мозъка и отток на челюстта, предава Флагман бг.
Българският закон предвижда по подобно обвинение до 3-годишна присъда. Според Наказателния кодекс дори и да получи най-високото наказание, Ралф ще се размине в най-лошия случай с условна присъда.
Съдебната практика в региона показва, че за подобни престъпления най-често се налагат минимални глоби – от порядъка на 500 лв.
В съдебната зала нямаше и помен от агресивното поведение на чужденеца.
Докато слушаше подробното описание на престъплението си, мъжът се държеше за главата и започна да рони крокодилски сълзи. Той поддържа тезата, че не помни нищо от въпросния ден, като единствено се сещал, че платил с карта в кръчмата.
“Няма да се укрия. Моля, не ме пращайте в затвора. Не мога да спя, не мога да ям. Извинявам се за поведението си. Моля, пуснете ме”, заяви хулиганът в сградата на Районния съд в Несебър.
Той добави, че бил дошъл у нас заради слънцето, тъй като трябвало да лекува кожно заболяване – псориазис. Това бе видно и от раните по краката и ръцете на туриста. Държавното обвинение поиска задържане под стража на Ралф, като се обоснова, че той имал самолетен билет за събота и щял да напусне страната.
По делото е назначена и съдебна психична експертиза, която се очаква да бъде готова днес и трябва да определи дали шведът е зависим от алкохола.
Неговият адвокат обяви, че с оглед на обвиненията Ралф трябва да бъде пуснат на свобода, като нямало опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Той дори поискал да плати обезщетение на пребитата Деяна.

МЕЖДУВРЕМЕННО шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи NOVA.

Решението му идва след вълната от критики по негов адрес в социалните медии. Той предизвика общественото мнение след изказване относно скандала с ритнатата камериерка в Слънчев бряг. Рагин заяви, че шведските туристи биха могли да се обидят заради скандала.

Днес оставката му поиска министърът на туризма Николина Ангелкова. “Морално е след такова неприемливо изказване за бруталното насилие над камериерка председателят на толкова важна организация на хотелиерите Благой Рагин да се извини и да се оттегли”, каза министърът Ангелкова. Тя обясни, че министерството се разграничава от “този брутален акт на насилие и непредизвикана агресия” и че “не се притесняваме да не разсърдим никого”.

“Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай – беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие”, смята Рагин.

Той коментира, че клиентите са 17 типа и че според правилата на хотелиерите те винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка и да се смятат за прави. В същото време изрази надежда, че когато България влезе в Еврозоната, стандартът ни ще се повиши и тогава ще започнем да приемаме туристи от по-високо ниво.

Коментирати на Рагин по случая взривиха общественото мнение. Социалните мрежи реагираха с гняв, но и с хумор на това изказване и заклеймиха Рагин като родоотстъпник. “Можем да ритаме Рагин в главата, ако му дадем някой лев. Това разбрах от думите му”, пишат потребители в социалните мрежи.

БЛИЦ, КАНАЛ 3

https://www.blitz.bg/obshtestvo/diviyat-shved-se-raztsivri-v-sda-molya-ne-me-prashchayte-v-zatvora-ne-moga-da-spya-ne-moga-da-yam_news519651.html

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

порожанов1485862846-rp

Връщаме ½ млрд. на ЕС заради Порожанов, а той – „в комуникации” със саудитски крави!

ноември 30, 2017
германска журналистка0000360731-article2

Германска журналистка за “Тагесцайтунг”: Да, България е задникът на Европа!

ноември 30, 2017
НСkorny2

Нинова към ГЕРБ: Как ще стимулирате потреблението, като има ръст с 80% при някои храни, ток – 1.5% нагоре, вода 19%!

ноември 30, 2017
СОЛОМОНmaxresdefault

Паси: Иран няма да спре самолета на Путин или Тръмп!

ноември 30, 2017
велкаbig_1870406_375_282_4x3

Тъжна вест! Майката на пет деца Велка изгуби битката с рака! СНИМКИ

ноември 30, 2017
БЕЛЕНЕphp4bifgy_800x

Кой ще поеме отговорността за пропуснатите възможности!

ноември 30, 2017