Важно

Путин: Русофобията на запад е контрапродуктивна и няма да продължи безкрайно! Многополюсният свят не им се харесва, но е факт!

Путин: Русофобията на запад е контрапродуктивна и няма да продължи безкрайно! Многополюсният свят не им се харесва, но е факт!

vladimir-putin

Антируските настроения на Запад няма да продължат безкрайно, защото нанасят вреди и на двете страни. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с ръководителите на международни информационни агенции, организирана от ТАСС, предаде “Фокус”.

Лидерът на Кремъл коментира, че “русофобията” няма да “продължи дълго, няма да бъде завинаги“, защото трябва да бъде разбрано, че тя е „контрапродуктивна и вреди на всички”.

Путин отбеляза, че Русия се бори за своите законни национални интереси, докато срещу нея се прилага политика на сдържане.

„И сега те виждат, че това не работи, ефектът е нулев и това предизвиква вътрешно раздразнение, желание за постигане на тяхното. Това предизвиква стремеж за изостряне на ситуацията. За съжаление за тези, които правят това, ние не даваме повод за подобно нещо“, коментира руският президент.

Путин изрази мнение, съгласно което причината за всеобщата русофобия се крие в утвърждаването на многополюсен свят – нещо, което не се харесва на монополистите.

„Русофобията е очевидна. От някои държави тя блика безкрайно. На какво се дължи това? От моя гледна точка, тя е свързана с утвърждаването на многополюсния свят. А това не се харесва на монополистите“, заяви лидерът на Кремъл, изразявайки надежди, че това положение ще бъде преодоляно, тъй като е „контрапродуктивно“.

Държавният глава на Русия бе категоричен, че страната му не се е занимавала, не се занимава и няма да се занимава с хакерски атаки на държавно ниво.

“На държавно ниво ние никога не се занимаваме с това, его това е най-важното”, подчерта Путин.

На Русия й е все едно кой ще стане канцлер на Германия, но Путин се надява след изборите на власт
във Федералната република да дойдат онези, които ще могат да оценят целия комплекс на отношенията с Русия.

“На нас общо-взето ни е все едно кой ще стане канцлер на ФРГ, ние сме готови да работим с всеки, който е настроен конструктивно”, каза Путин.

Според думите му в отделните отрасли на икономиката взаимната зависимост на двете страни е толкова голяма, че от нея зависят десетки и стотици хиляди работни места и в двете държави.

Според руския президент нито една германска компания не е напуснала руския пазар, независимо от всички усложнения от политически или икономически характер.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin–Rusofobiyata-na-Zapad-e-kontraproduktivna-i-nyama-da-prodalzhi-bezkrayno-/128834/7/0
loading...
0

More in Важно

РАДЕВbig_5722

Радев се дистанцира от Истанбулската конвенция: Безотговорно е да бързаме с поемането на такива международни ангажименти!

януари 10, 2018
КАТКААТ20121105.rqvnqhjubk

Внимание! Прилагат нови правила на пътя! Не правете ТОВА, ако не искате да ви глобят с 4 бона!

януари 9, 2018
ЮНКЕРK_EPA20170719111-1024x575

Европредседателството ще блокира движението в София – вижте къде и кога! КАРТА

януари 8, 2018
имена 8218

ВАЖНО! Ето министрите, които не се подчиниха на диктата на Брюксел за “третия пол”! Сред тях обаче не е…

януари 3, 2018
МС1490763408-1

ЧЕСТИТО! Кабинетът реши: “предлага” на парламента да узакони “третия пол”! Конвенцията дава възможност и за гей бракове!

януари 3, 2018
9325806d723a9920677e91724585ba0b_big

Важно за шофьорите на 1 януари! Вижте какви промени и алтернативни маршрути са въведени заради засиления трафик

декември 31, 2017