Важно

Путин: Русофобията на запад е контрапродуктивна и няма да продължи безкрайно! Многополюсният свят не им се харесва, но е факт!

Путин: Русофобията на запад е контрапродуктивна и няма да продължи безкрайно! Многополюсният свят не им се харесва, но е факт!

vladimir-putin

Антируските настроения на Запад няма да продължат безкрайно, защото нанасят вреди и на двете страни. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с ръководителите на международни информационни агенции, организирана от ТАСС, предаде „Фокус“.

Лидерът на Кремъл коментира, че „русофобията“ няма да „продължи дълго, няма да бъде завинаги“, защото трябва да бъде разбрано, че тя е „контрапродуктивна и вреди на всички“.

Путин отбеляза, че Русия се бори за своите законни национални интереси, докато срещу нея се прилага политика на сдържане.

„И сега те виждат, че това не работи, ефектът е нулев и това предизвиква вътрешно раздразнение, желание за постигане на тяхното. Това предизвиква стремеж за изостряне на ситуацията. За съжаление за тези, които правят това, ние не даваме повод за подобно нещо“, коментира руският президент.

Путин изрази мнение, съгласно което причината за всеобщата русофобия се крие в утвърждаването на многополюсен свят – нещо, което не се харесва на монополистите.

„Русофобията е очевидна. От някои държави тя блика безкрайно. На какво се дължи това? От моя гледна точка, тя е свързана с утвърждаването на многополюсния свят. А това не се харесва на монополистите“, заяви лидерът на Кремъл, изразявайки надежди, че това положение ще бъде преодоляно, тъй като е „контрапродуктивно“.

Държавният глава на Русия бе категоричен, че страната му не се е занимавала, не се занимава и няма да се занимава с хакерски атаки на държавно ниво.

„На държавно ниво ние никога не се занимаваме с това, его това е най-важното“, подчерта Путин.

На Русия й е все едно кой ще стане канцлер на Германия, но Путин се надява след изборите на власт
във Федералната република да дойдат онези, които ще могат да оценят целия комплекс на отношенията с Русия.

„На нас общо-взето ни е все едно кой ще стане канцлер на ФРГ, ние сме готови да работим с всеки, който е настроен конструктивно“, каза Путин.

Според думите му в отделните отрасли на икономиката взаимната зависимост на двете страни е толкова голяма, че от нея зависят десетки и стотици хиляди работни места и в двете държави.

Според руския президент нито една германска компания не е напуснала руския пазар, независимо от всички усложнения от политически или икономически характер.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin–Rusofobiyata-na-Zapad-e-kontraproduktivna-i-nyama-da-prodalzhi-bezkrayno-/128834/7/0
loading...
0

More in Важно

ЗАДРЪСТВАНЕ1496225565-clipboard02

Важно за шофьорите! Брюксел маха винетките в ЕС от 1 януари 2018 г., но въвежда нов данък „задръстване“!

май 31, 2017
ivan-iskrov11

Искров в писмо до президента: Истинският разговор за КТБ бе на 14 юли, отворете и втората стенограма! (ДОКУМЕНТИ/ФАКСИМИЛЕТА)

май 27, 2017
захарова768x432

ИЗВЪНРЕДНО! Москва отговори на София: Скандалът с изказването на Путин е изкуствен и цели раздор в руско-българските отношения!

май 25, 2017
КТБktbfail

Радев готов да огласи прочутата стенограма за КТБ! Ще бъдат засегнати интересите на действащи политици, обяви той!

май 21, 2017
70267-560x315-trim(50,7,837,597)

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Съдът задължи Президентството да предостави стенограмите за КТБ!

май 12, 2017
концесияlkjhgf-1

ЕС ни готви наказателна процедура, защото отказваме „вечните концесии“, измислени с лобизъм в „европейското право“!

май 5, 2017