Политика

Сидеров: Ако мажоритарен парламент избере Евразия, ЕС ще изреве като “бяла мечка в топло време”!

Сидеров: Ако мажоритарен парламент избере Евразия, ЕС ще изреве като “бяла мечка в топло време”!

СИДЕРОВ53105_660_370.jpg.pagespeed.ce.ClbIN9yv0w

Ако дойдат такива мажоритарни депутати, че ни обърнат евроатлантическата ориентация, например, към Евразия, разните десни и либерални алианси в Европа ще изреват като “бяла мечка в топло време”, провикна се Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на обсъждането на първо четене на промените в Изборния кодекс.

Той хитро използва довода, че от ЕС и НАТО ще ни обърнат към Русия, ако дойдат неконтролирани от партии депутати, за да стресне по-сериозно. И натърти на мнозинството да мисли добре “каква врата отваря”.

“Тогава ще имаме не само пъстър парламент, но няма да се знае накъде се движи държавата”, заключи Сидеров и предложи да поканим авторитетна група учени, които да изготвят анализ и чак тогава да преценим дали искаме да си пипаме изборната система. “Всичко друго е игра със съдбата на страната”, обобщи атакистът.

Волен Сидеров обвини още шоумените на Слави, че съзнателно са внушавали неприязън спрямо политиците и хората на референдума отишли и я изразили, без изобщо да им бъде разяснено какво следва от мажоритарния вот.

Умишлено било създдадено мнението, че партиите са лошо нещо. Ето, например, аз съм за анархията, всеки да прави каквото си иска – дали ще е представител на шоу бизнеса или на политиката, и да го каже ясно, не да се позовава на 2,5 милиона, гласували без разяснение. Много хора се подлъгаха от кампанията – политиците са лоши, партиите са лоши, в тази Конституция пише, че политиката се прави от партии – те формират политическите идеи. Ако някой иска мажоритарна система, може да излезе като независим депутат, препоръчаоще националистът.

“Хората спонтанно изразиха своята неприязън към политиката, която им беше внушавана, към политиците. Политиците сме също част от българския народ”, напомни още Сидеров.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/55468-Volen-plashi%253A-Ako-madzoritaren-parlament-izbere-Evraziya%252C-ES-shte-izreve-kato-%20byala-mechka-v-toplo-vreme
loading...
0

More in Политика

Plenary session week 11 2015 - European Semester 2015

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ: Заради Истанбулската конвенция, БСП застрашава преизбирането на Станишев за лидер на ПЕС!

януари 14, 2018
91822_660_370

Екатерина Захариева: Надявам се БСП да послуша г-н Станишев за Истанбулската конвенция! Ние от ГЕРБ не сме се отказали за подкрепата й!

януари 14, 2018
марков

Акад. Георги Марков: Нинова е мъжко момиче! Борисов, уж е мъжкар, а се огъна, за съжаление! Станишев вече е типичен евробюрократ!

януари 14, 2018
boiko19

Тези 100 милиона за заплати в МВР от джоба си ли ги извади Борисов?

януари 13, 2018
каракачанов(2)

ВМРО отново излезе с декларация срещу Истанбулската конвенция: Криворазбраната толерантност започна да ражда чудовища!

януари 13, 2018
1515844367-nin3

Екшън на “Позитано” 20! Нинова и Станишев се хванаха за гушите заради третия пол!

януари 13, 2018