Политика

Сидеров: Ако мажоритарен парламент избере Евразия, ЕС ще изреве като “бяла мечка в топло време”!

Сидеров: Ако мажоритарен парламент избере Евразия, ЕС ще изреве като “бяла мечка в топло време”!

СИДЕРОВ53105_660_370.jpg.pagespeed.ce.ClbIN9yv0w

Ако дойдат такива мажоритарни депутати, че ни обърнат евроатлантическата ориентация, например, към Евразия, разните десни и либерални алианси в Европа ще изреват като “бяла мечка в топло време”, провикна се Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на обсъждането на първо четене на промените в Изборния кодекс.

Той хитро използва довода, че от ЕС и НАТО ще ни обърнат към Русия, ако дойдат неконтролирани от партии депутати, за да стресне по-сериозно. И натърти на мнозинството да мисли добре “каква врата отваря”.

“Тогава ще имаме не само пъстър парламент, но няма да се знае накъде се движи държавата”, заключи Сидеров и предложи да поканим авторитетна група учени, които да изготвят анализ и чак тогава да преценим дали искаме да си пипаме изборната система. “Всичко друго е игра със съдбата на страната”, обобщи атакистът.

Волен Сидеров обвини още шоумените на Слави, че съзнателно са внушавали неприязън спрямо политиците и хората на референдума отишли и я изразили, без изобщо да им бъде разяснено какво следва от мажоритарния вот.

Умишлено било създдадено мнението, че партиите са лошо нещо. Ето, например, аз съм за анархията, всеки да прави каквото си иска – дали ще е представител на шоу бизнеса или на политиката, и да го каже ясно, не да се позовава на 2,5 милиона, гласували без разяснение. Много хора се подлъгаха от кампанията – политиците са лоши, партиите са лоши, в тази Конституция пише, че политиката се прави от партии – те формират политическите идеи. Ако някой иска мажоритарна система, може да излезе като независим депутат, препоръчаоще националистът.

“Хората спонтанно изразиха своята неприязън към политиката, която им беше внушавана, към политиците. Политиците сме също част от българския народ”, напомни още Сидеров.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/55468-Volen-plashi%253A-Ako-madzoritaren-parlament-izbere-Evraziya%252C-ES-shte-izreve-kato-%20byala-mechka-v-toplo-vreme

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0

More in Политика

нинова-борисовzx860y484_2940539

Какво пише в съдебния иск на Борисов срещу Нинова: Неверните й твърдения ми предизвикаха нравствени страдания!

май 14, 2018
768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018