Политика

Сидеров: Ако мажоритарен парламент избере Евразия, ЕС ще изреве като „бяла мечка в топло време“!

Сидеров: Ако мажоритарен парламент избере Евразия, ЕС ще изреве като „бяла мечка в топло време“!

СИДЕРОВ53105_660_370.jpg.pagespeed.ce.ClbIN9yv0w

Ако дойдат такива мажоритарни депутати, че ни обърнат евроатлантическата ориентация, например, към Евразия, разните десни и либерални алианси в Европа ще изреват като „бяла мечка в топло време“, провикна се Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на обсъждането на първо четене на промените в Изборния кодекс.

Той хитро използва довода, че от ЕС и НАТО ще ни обърнат към Русия, ако дойдат неконтролирани от партии депутати, за да стресне по-сериозно. И натърти на мнозинството да мисли добре „каква врата отваря“.

„Тогава ще имаме не само пъстър парламент, но няма да се знае накъде се движи държавата“, заключи Сидеров и предложи да поканим авторитетна група учени, които да изготвят анализ и чак тогава да преценим дали искаме да си пипаме изборната система. „Всичко друго е игра със съдбата на страната“, обобщи атакистът.

Волен Сидеров обвини още шоумените на Слави, че съзнателно са внушавали неприязън спрямо политиците и хората на референдума отишли и я изразили, без изобщо да им бъде разяснено какво следва от мажоритарния вот.

Умишлено било създдадено мнението, че партиите са лошо нещо. Ето, например, аз съм за анархията, всеки да прави каквото си иска – дали ще е представител на шоу бизнеса или на политиката, и да го каже ясно, не да се позовава на 2,5 милиона, гласували без разяснение. Много хора се подлъгаха от кампанията – политиците са лоши, партиите са лоши, в тази Конституция пише, че политиката се прави от партии – те формират политическите идеи. Ако някой иска мажоритарна система, може да излезе като независим депутат, препоръчаоще националистът.

„Хората спонтанно изразиха своята неприязън към политиката, която им беше внушавана, към политиците. Политиците сме също част от българския народ“, напомни още Сидеров.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/55468-Volen-plashi%253A-Ako-madzoritaren-parlament-izbere-Evraziya%252C-ES-shte-izreve-kato-%20byala-mechka-v-toplo-vreme
loading...
0

More in Политика

75702_660_370.jpg.pagespeed.ce.rxhhdL-2kw

ЧУДО НЕВИЖДАНО! Обвиняемият за далавери Ненчев МАРШИРУВА за правосъдие! Ето кои още се писаха „революционери“!

юни 14, 2017
768x432

Турция ни разграничила от ЕС, само ние сме подкрепили Ердоган!

юни 14, 2017
655-402-ee

Снимката с 4-годишна история: От сълзлива сапунка при протестите срещу Орешарски до банален хепиенд на „София прайд“!

юни 14, 2017
dessy-evrocennosti

Деси Радева отговори на нападките: Евроценностите в случая слабо ме вълнуват! Да се бяха съобразили с паметта на човек, загинал с клетва за Родината!

юни 14, 2017
jordan

ГЕРБ изпада в изолация за мажоритарния вот и не събира мнозинство! ДПС оттегли подкрепата си и ще гласува против!

юни 14, 2017
991-ratio-borisov-i-erdogan

Борисов: След повече от два часа Ердоган омекна! Отношението му се промени! (Видео)

юни 13, 2017