СВЯТ

Тайнствената група „Билдерберг“ заседава на 30 мили от Белия дом! Обсъжда Русия, Тръмп и бъдещето на ЕС!

Тайнствената група „Билдерберг“ заседава на 30 мили от Белия дом! Обсъжда Русия, Тръмп и бъдещето на ЕС!

БИЛДЕРбЕРТsddefault

Едни от най-влиятелните хора в света се събират днес на редовната среща на мистериозния клуб „Билдерберг“, става ясно от официално съобщение на сайта на групата “Билдерберг”. Сред ключовите тема са Русия, администрацията на президента Тръмп, „информационната война“, “възходът на популизма”, Китай, Близкия Изток, бъдещето на Европейския съюз. Ще бъде търсен и отговор на въпроса може ли да бъде забавена глобализацията.

Четиридневната среща ще бъде, както винаги, при закрити врата. Няма да има изявления или съобщения за пресата. Никой от участниците, дори да са журналисти, няма право да публикува дискусиите или да разкрива кой какви становища е споделил.  На сбирките не се гласува. Групата „Билдерберг“ се събира редовно от 1954 година насам. Оттогава датират и конспиративните теории за световен елит, който качва на власт и решава съдбите на човечеството. Нерядко за клуба се говори като за „световното правителство“.

Тази година срещата ще се проведе в Шантили, Вирджиния, на по-малко от 30 мили от Белия дом. Участие са потвърдили 131 влиятелни представители на политическия, бизнес, финансов, медиен и научен елит от 21 държави. Сред тях са бившият държавен секретар Хенри Кисиджър, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, републиканските конгресмени Том Котън и Линдзи Греъм, китайският посланик в САЩ, холандският крал Вилем-Александър, глобалният инвеститор Дейвид Рубинстейн, шефът на ЦРУ от времето на Обама Джон Бренън и др.

Любопитно е, че сред гостите са и висши представители от администрацията на Тръмп като министъра на търговията Уилбър Рос, съветника по националната сигурност Хърбърт Макмастър, президентския асистент Кристофър Лидл.

Никой не може да си купи достъп до срещата, всички участници трябва да бъдат поканени. На поканените не е разрешено да бъдат придружавани от партньорите си.

Сред участниците през годините са били Бил Гейтс, Бил Клинтън и Маргарет Тачър. Последните двама – преди да започнат да се издигат във властта.

До миналата година единственият българин, участвал в сбирките на елитния клуб, бе Николай Камов – ексдепутат и бивш лидер на партия „Социалдемократи“. През 2016-а в събирането в Дрезден е била и Кристалина Георгиева. Но не като представител на България, а като зам.-председател на Еврокомисията тогава.

Преглед на листата с гостите, публикуван на официалния сайт на групата, показва, че сред тях няма българи.

ЕПИЦЕНТЪР

http://epicenter.bg/article/Taynstvenata–Bilderberg–obsazhda-Rusiya–Tramp-i-badeshteto-na-ES/128853/7/0
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

5e_c4olbg

Вулгарен израз на Тръмп по адрес на Африка и Хаити затрудни преводачи и медии по цял свят!

януари 13, 2018
земан20150117.wlmpjxvspa

“Проруският” Земан спечели първия тур на изборите в Чехия с голяма преднина!

януари 13, 2018
cecka1

Цецка Цачева: Аз съм “за” Истанбулската конвенция, това е основен въпрос за членството ни в ЕС!

януари 13, 2018
scientists-confirm-rocks-found-in-egypt-from-another-solar-system-11118

Сензационна находка: Египетски камък съдържа материал отпреди Слънчевата система, гръмна “Индипендънт”!

януари 12, 2018
5e_ydc6v5

“Фигаро” иронизира европредседателството ни: Корупцията прави силата!

януари 12, 2018
epa06425213 Polish President Andrzej Duda speaks during a meeting with representatives of civic institutions and organisers of social campaigns in the Presidential Palace in Warsaw, Poland, 08 January 2018. The meeting was organized on the occasion of the 100th anniversary of the Polish Independence, which will take place on 11th November 2018. Participants of the ceremony listened to the concert of the Orchestra of the Great Drums, which beat the 'Independence Pulse' music work.  EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT

Полша: ЕС е отговорен за социалното обезверяване! Институциите са глухи пред нуждите и интересите на страните-членки!

януари 12, 2018