ОБЩЕСТВО

Т. нар. Български бизнес обяви „бедствено положение“: Ако не се внесе работна сила отвън, няма икономически растеж!

Т. нар. Български бизнес обяви „бедствено положение“: Ако не се внесе работна сила отвън, няма икономически растеж!

КНСБ-КРИБ-696x343

Бизнесът обяви бедствено положение за България по отношение на работната сила и предупреди, че ако не се вземат мерки, няма как да се постигне планирания от управляващите икономически растеж, съобщава радио Дарик, цитирано от marica.bg . Заявката даде председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на форум за българската икономика.

Домусчиев разкритикува държавната политика на затруднено допускане на чужди работници до трудовия пазар и даде за пример Полша – държавата, в която само за една година около 1,3 милиона украинци са започнали работа.

До бедственото положение с липсата на работници у нас се е стигнало по няколко причини, според Кирил Домусчиев – ниската раждаемост, емиграцията и заключените врати за работници от други страни. Ето какво се случва в Полша, която може да служи като пример.

“Имах среща преди няколко дни с колегите от Асоциацията по кораборемнт и корабостроене и колегите казаха,че нашите колеги в Полша в момента внесоха 600 севернокорейци – заварчици. Защо в Полша може, в България не може?”, попита Домусчиев.

Той се обърна и към синдикатите – защо са против вноса на работници?

“Тези хора ще бъдат социално осигурявани, парите ще отиват в НОИ, и ще стабилизират до някаква голяма степен системата. Тези хора ще си плащат данъците в България, тези хора ще си плащат и членския внос там, където все още са останали синдикати най- вероятно и ще им пълни и на тях касичката. Нали от това живеем?”
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

OGRADA90

ЕДНА СНИМКА БРОДИ ИЗ ФЕЙСА: Това не е на баба ми курника, това е Великата българска ограда!

юни 16, 2017
СТЮАРДЕСА1497611995-1

Наша стюардеса от нискотарифна авиокомпания шокира: На борда е като в порнофилм – в тоалетните, между седалките. По двама, по трима, по четирима!

юни 16, 2017
arest-2-758x491

Респект! Мъж разказа във фейсбук как се постъпва, когато видите някой да рита възрастна жена на улицата!

юни 16, 2017
mania

Добре дошли в Република Втора Употреба България!

юни 16, 2017
sddefault

Баба Матена – една от малкото живи свидетелки, разказва за случая, когато турската войска избива над 200 деца при река Арда! (ВИДЕО)

юни 16, 2017
bbb450537cf61dc4351051a335352a87

Отпадането на роуминга вдига жизнения стандарт и е като стъпката на Армстронг на Луната, за разлика от „отровеното общество“ в Русия!

юни 15, 2017