Коментари

Шибаните служби в шибаната държава на вонящата риба!

Шибаните служби в шибаната държава на вонящата риба!

bori_4
Фалшивата демокрация винаги води до диктатура на идиотите. Дори само заради тази мисъл Алфред Нобел е достоен за наградата, учредена от него самия. В областта на медицината или физиологията, да речем.
Мисъл като тази на Нобел тук няма да впечатли никого. След като се оказа, че робството ни не било робство, социализмът ни бил сбъркан, а демокрацията – просто преход – главните неща губят смисъл. Затова, каквото й да напишат журналистите, политиците го подминават като мухлясъл хляб. Хляб е, ама опасен за здравето.Търсете домашния си лекар, ако си нямате работа.

 

***

В Лондон станало клане, има убити и ранени. Светът съчувства и праща подкрепящи послания. Изпратил и Борисов, как иначе. Убийците викали „Това е за Аллах”. Не просто са клали в негово име, а са му поднасяли жертва, давали са му нещо, което той е искал. У нас вече съществува традиция: каквото й да се прави, да е в името на Борисов. Данък, чеверме, бонус – както искате го наречете.

 

***

В България хлапак на 16 години обърнал микробус. В него имало афганистанци. Десетина от тях загинали, други са ранени. МВР и службите мълчат. Не са получили още указания от „Аллах” каква версия да издекламират пред журналята. Журналята чакат, чакат и поданиците.

Макар всички да знаят, каква ще е „официалната версия”. Както знаят, че рибата отдавна е вмирисана.

 

***

Главата на вмирисаната българска риба е заета. Празнува триумфа на „бистришките тигри” (котараци) в елитната футболна лига. Да плаче ли човек, да се смее ли?… Треперете европейски грандове, идва Борисовата чета. Вратарите да тренират плонжиране в обратната посока.

 

***

Смешно ли ви е? Знаете ли какво е смешно? „Усмихвайте се… Утре ще бъде по-зле.“ – съветва всезнайкото Мърфи. Продължавайте да се смеете. Още не е забранено.

 

***

Към размазания микробус – размазаните трупове вече са изчегъртани от седалките и ламарините – пътувал Младен Маринов. Този дето охранявал ъндърграунд боса Мето Илиенски? Същият, но вече е главен секретар на МВР. А, ясно. Маринов ще разнищва как афганистанците са се оказали на магистралата, откъде са минали, кой ги е посрещнал на границата, как са се прехвърлили през „перфектната ограда”, кои каналджии са ги посрещнали, през кой участък на Гранична полиция са прецапали, дали са терористи или мирни безработни и пр. Дано да е гледал поне „Инспектор Дюдю”.

 

***

Главата на вмирисаната риба знае, че Маринов, шефът му, о.з.полк. Радев, ДАНС, ГДБОП, разузнаванията – военно и цивилно – и останалите служби, задължени по закон да се борят с тероризма и да защитават националната сигурност, няма да свършат нищо. Не защото не искат, а защото не могат. Главният мотив за функционирането им. Най-главният е преданост: към генералния секретар и бъдещ голмайстор на професионалната лига. Нашият Роналдо. Ееех!… Боби, почвай кючека…

***

Спешни съботни съвещания ще има и в бъдеще. Защото са пунта мара. След като главата на рибата ни принуждава да си запушваме носа, няма как прокуратурата, МВР, ДАНС и останалите служби да ухаят на Clive Christian… Споменавам независимата прокуратура, защото е зависима от политическата върхушка. Взаимно зависими – ако трябва да сме точни.

 

***

Когато хлапак на 16 години трафикира мигранти, а службите нямат хал хабер за това, единственото решение е да обявим същите служби за театрални трупи и да минат към Министерство на културата. То, след рапа, ще се заеме и с чалгата!

Ако бяхме друга държава, с други управляващи и други избиратели, вече щяха да се изливат жестоки критики към властта и службите, както се случва в момента във Великобритания, а на мястото на сгафилите да се търсят професионалисти. Но не сме, слава Богу. Що да си разваляме рахатлъка?

 

***

Писал съм го, но пак има повод: в британската МИ-5, еквивалентна на нашата ДАНС, работят 3500 служители. Населението на Великобритания е 72 млн души. В родната ДАНС работят над 3300 души, а българите сме под 7 млн. Критиките към МИ-5 в момента са съкрушителни.

В ДАНС всичко е спокойно. Пеевски превърна службата в рум сървис – очевидно това се хареса на шефовете й. И се получава следното: народът издържа ДАНС, а ДАНС казва на народа: Да го духаш! Това се казва отговорно отношение.

 

***

Вместо истински новини, ще гледате тенисист №1 с поредната купа. Ако няма турнир, ще вкарва голове. Или ще позира до магнолии, съчинявайки наум съболезнователни или поздравителни телеграми до световните колеги. В „откраднати мигове” ще рисува по-добре от драскачите на карикатури. Може да изпее и парче на Джони Кеш (любима фамилия…). Ще гледате как строи магистрали, пречиствателни станции, стадиони, зали… И ще си лягате с приспивателно, защото тук Слънцето никога не залязва. НАСА щели да пускат станция до слънцето – невиждан триумф на науката. Нещастници. То не е някъде си на милиони километри. Тук е, в България.

 

***

Очаква се критикуващия да посочва алтернативи или някакъв изход. Ако спомена протести, барикади, поумняване, работеща съдебна система, бой с корупцията – ще прозвуча като Мунчо. Затова ще предложа само плах съвет. Понеже вонята на развалена риба става нетърпима, а Clive Christian не ви е по джоба, помолете Го да внесе „Тройной” от Русия.

 

***

Като споменах „Тройной”… Обичате ли басове? Кажете тогава: „Газпром” или „Виваком” ще е спонсор на „тигрите” от Бистрица? И една банка? Хм, може…

 

***

Още един бас: Швейцария на Балканите или шибана държава?
Борис Петков,
FROG NEWS.BG

loading...
0
Коментари

More in Коментари

йотовскиphpoozhtz_800x

Направих го сега!

юли 10, 2019
СЛАВИТР98d43c07835fcfc0e00b083aa00c6eccaea921ee

Слави Трифонов за машинното гласуване: „Щракалките“ са в СИК, РИК, ЦИК и „Информационно обслужване“

юли 10, 2019
safe_image

Бай Ганьо дипломат. Или как една мутра ни изложи навсякъде…

юли 9, 2019
20150103.uzyhoncrhw

Каролев жегна българите и потресе с данни за цените на плажа в Гърция (СНИМКА)

юли 9, 2019
ачич1905863_1321321312_ls

„Искам Ивица Дачич да ми се извини публично“… Да беше жив Алеко, щеше да напише „Бай Ганьо дипломат“

юли 9, 2019
сирене78d0448dcbc433c712999088f58b3a63ae37857b

Българско сирене в Швеция по 8,80 за кг., у нас – близо 15 лв. за кг.

юли 9, 2019