СВЯТ

Bild: Немските леви призовават за „разпускане на НАТО“ и коалиция с Русия! “Анексирането” на Крим вече не е част от програмата им!

Bild: Немските леви призовават за „разпускане на НАТО“ и коалиция с Русия! “Анексирането” на Крим вече не е част от програмата им!

455187_1_RTR2SYSH-111_big

Лявата партия в Германия се отказа от включването на „антируските точки“ и осъждането на „анексирането на Крим“ в новата си програма, съобщава Bild.

Вместо това левите призовават за „разпускане на НАТО“, която, по тяхно мнение, застрашава мира в Европа, и за създаване на нова система за колективна безопасност с участието на Русия, добавя изданието, цитирано в Ино.ТВ

На конгреса, който се проведе в Хановер, Лявата партия прие програма за участие в изборите за Бундестага, съобщава Bild.

„Критичните предложения по отношениe на Русия“ бяха отказани от делегатите. Осъждането на „нарушаващото международното право анексиране на Крим“ и войната в Източна Украйна не намериха място в програмата, тъй като те не бяха подкрепени от мнозинството, отбелязва изданието.

В програмата обаче беше включено искането за „разпускане на НАТО“ и за създаване на „система за колективна безопасност с участието на Русия“.

 Изданието допълва, че левите критикуват санкционната политика на ЕС по отношение на Москва, както и нарастващото въоръжение на НАТО край източната граница на страната. „Струпването на войските на ЕС и НАТО на границата с Русия застрашава света“, пише в програмата.

Освен това е поместено и искане за „оттегляне на всички немски войници от военните конфликти извън граница“ и прекратяване на редовните задгранични военни кампании. Въпреки заплахата от международния тероризъм, Лявата партия иска „да се премахнат всички спецслужби“ и да се свалят „ограниченията за бежанците“.

От своя страна лидерът на Зелената партия Джем Оздемир заяви, че с отказът си да осъждат „анексирането на Крим“, левите „пропагандират своята изкривена представа за „големия брат“ Москва“.

„Ясното осъждане на нарушенията на човешките права в Русия и Китай също не са включени в програмата на левите“, обобщава Bild.

Руски дневник
loading...
0

More in СВЯТ

scientists-confirm-rocks-found-in-egypt-from-another-solar-system-11118

Сензационна находка: Египетски камък съдържа материал отпреди Слънчевата система, гръмна “Индипендънт”!

януари 12, 2018
5e_ydc6v5

“Фигаро” иронизира европредседателството ни: Корупцията прави силата!

януари 12, 2018
epa06425213 Polish President Andrzej Duda speaks during a meeting with representatives of civic institutions and organisers of social campaigns in the Presidential Palace in Warsaw, Poland, 08 January 2018. The meeting was organized on the occasion of the 100th anniversary of the Polish Independence, which will take place on 11th November 2018. Participants of the ceremony listened to the concert of the Orchestra of the Great Drums, which beat the 'Independence Pulse' music work.  EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT

Полша: ЕС е отговорен за социалното обезверяване! Институциите са глухи пред нуждите и интересите на страните-членки!

януари 12, 2018
epa06429214 Russian President Vladimir Putin speaks while visiting his campaign headquarters in Gostiny Dvor in Moscow, Russia, 10 January 2018. Putin runs for Russia's presidency in March 2018 presidential elections as an independent candidate.  EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Путин: САЩ се месят навсякъде и трябва да очакват реципрочни действия! Нито една държава няма да толерира това!

януари 11, 2018
делонbig_8733

Ален Делон: Мразя сегашната епоха! Повръща ми се от нея! Всичко е фалш, всичко е подменено…

януари 11, 2018
КОНГРЕС2010-10-27-003_12

Доклад на американския Конгрес: Нинова призовава за падане на европейските санкции срещу Русия!

януари 10, 2018