ОБЩЕСТВО

В траурния ден, когато Бяла и България плачат за Алекс, в мрежата тръгна петиция за отмяна на мораториума върху смъртното наказание!

В траурния ден, когато Бяла и България плачат за Алекс, в мрежата тръгна петиция за отмяна на мораториума върху смъртното наказание!

1499258278-image
Петиция, която призовава за отмяна на мораториума върху смъртното наказание, тръгна в интернет. Инициаторите й не крият възмущението си от възможността, предоставена от българското законодателство, убийците да се отърват безнаказано.
„В името на хуманността, нека бъдем хуманни първо към самите себе си и да се преборим адекватно с растящата престъпност! Не е хуманно да се поощрява безнаказаността към тежки престъпления, отнемащи човешки животи!”, пишат авторите й. Към момента под петицията своите подписи са сложили 120 души.
Публикуваме пълния й текст без редакторска намеса:
„До:
Президента на Република България, Омбудсмана на Република България, Народно събрание Възмутен съм от възможността, която дава българското законодателство в името на толерантността, убийци да се отърват безнаказано! Убийци на деца, на българчета! Да се предават и продават националните интереси на България също така безнаказано!
Ние, долуподписаните, желаем незабавна отмяна на мораториума върху смъртнотонаказание за тежки и особено тежки престъпления, като убийство и предателство и измяна към Родината! Изработване на нов наказателен кодекс предвиждащ сурови наказания за подобни деяния. Толерантността поощрява беззаконията. В името на хуманността, нека бъдем хуманни първо към самите себе си и да се преборим адекватно с растящата престъпност! Не е хуманно да се поощрява безнаказаността към тежки престъпления, отнемащи човешки животи!“
Владислав Вълканов
С ПЕТИЦИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК:
По- рано днес кметът на град Бяла обяви двудневен траур след новината за смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов. Преди осем дни той бе нападнат от неколцина роми, а един от тях го удари по главата заради една цигара. Въпреки усилията на лекарите от русенската болница, тази нощ младежът е издъхнал. Алекс бе открит пребит в безсъзнание сутринта на 8 юли сутринта. Вечерта той е бил на дискотека с приятели, които си тръгват малко преди него.
По-късно и той си тръгва, но до спирка в центъра на града, го застига го компания от роми. Те му искат цигара, той им отговаря, че няма. Трима от тумбата скачат да го бият, един го удря по главата и Алекс рухва. В сряда премитото от роми момче излезе от кома и близките се надяваха, че най-лошото се е разминало.
Още от самото начало обаче лекарите предупреждаваха, че състоянието му е изключително тежко и първите 7-8 дни след травмата може да са фатални. От болницата отказаха да коментират конкретната причина за смъртта, тъй като предстои аутопсия.
„При постъпването беше в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, имаше анезокория, като дясната зеница беше по-широка от лявата, имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура на базата на черепа”, каза д-р Огнян Игнатов, завеждащ неврохирургията в Русе, цитиран от bTV Хората в Бяла скърбят заедно с опечаленото семейство. Те са потресени от смъртта на момчето, причинена от необяснимата агресия.
Настояват за повече мерки и повече полицейско присъствие. Миналата седмица имаше протести мирни протести, днес градът е притихнал. Знамената са смъкнати наполовина, всички културни и обществени прояви до края на седмицата са отменени. Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/v-traurniya-den-kogato-byala-i-blgariya-plachat-za-aleks-v-mrezhata-trgna-petitsiya-za-otmyana-na-smrtnoto-nakazanie_news529652.html
loading...
0

More in ОБЩЕСТВО

1500208993-4700

Глобен шофьор изпадна в потрес, когато видя фиша – толкова грамотни ли са катаджиите ни?! (СНИМКИ)

юли 16, 2017
1500211077-sistemen-bufer-7

Обявиха причината за страшната трагедия и внезапната смърт на подп. Пламен Пацов!

юли 16, 2017
bnr07042017-696x392

Патриотари, колко деца трябва да бъдат убити от циганите, за да се събуди управляваната от вас държава?

юли 16, 2017
bezzakonie

В социалните мрежи избухнаха, искат доживотен затвор без право на помилване за убиеца на Алекс!

юли 16, 2017
1500201042-2

И Джамбазки с гневен статус за смъртта на 18-годишния Алекс: За БХК и цялата соросоидна циганозащитна банда. Ще ви разкажа как се използва въже!

юли 16, 2017
1500195869-wefgw

И за Асеновград излъгаха! Безспорно ВИДЕО показва кой е провокаторът на скандала между Перата и оператора на bTV!

юли 16, 2017