Политика

Георги Гергов култово: Бойко Борисов е совалка, носител на мира в Европа! ГЕРБ си е част от БСП!

Георги Гергов култово: Бойко Борисов е совалка, носител на мира в Европа! ГЕРБ си е част от БСП!

Гергов26287

 

Бойко Борисов е совалка, той е носител на мира в Европа! Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ бизнесменът Георги Гергов.

 

Гергов разкритикува остро лидера на БСП Корнелия Нинова и похвали премиера Борисов. Той сподели, че преди изборите се е надявал БСП да спеели, но да управлява с ГЕРБ.

Запитан каква е била неговата лична амбиция за изминалите парламентарни избори, Гергов каза: „Моята лична амбиция беше, след като имаме два милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилния път! Защото ние си говорим едно по студиата, а долу хората са гладни и мизерстват. И нищо не се случва. Това противопоставяне не води до никъде!“

 

А на учудването на водещия Антон Хекимян, отговори с думите: „Щом го правят в Европа и щом е за България – това беше правилният път! Ние водехме преди всичките изцепки, които се случиха! Ние водихме с 3%! А за БСП винаги има скрит вот, т.е. ние побеждавахме!“

Отклонява се вниманието в БСП, не се говори защо загубихме изборите, смята Гергов.

 

Бизнесменът сподели, че е говорил по темата за съвместно управление с ГЕРБ на няколко пъти с премиера Борисов.

„Бойко Борисов не е този Бойко Борисов, който беше преди десет години. Той е израснал политик! Може ли да му се отрече това, което прави“, каза Гергов. И изтъкна: „Ами, че той е совалка, той е носител на мира в Европа в момента!“

 

Тук Хекимян вметна – „Ако сте толкова впечатлен от Бойко Борисов, да не ви видим в редиците на ГЕРБ!“

„Не, не, Гергов не е предател. Освен това ГЕРБ си е една част от БСП!“, изтъкна лидерът на пловдивските социалисти.

 

Според бизнесмена в съюз с ГЕРБ БСП би могла да изпълни предизборните си обещания, а сега не може, излъгала е този един милион души, които са гласували за нея. „Подведохме тези хора заради лични амбиции – кой ще бъде премиер и кой ще кара влака. Това няма никакво значение за българския народ“, изтъкна Гергов. Според него сега БСП не може да помогне на хората, „защото сме аут“.

 

Ако БСП и ГЕРБ бяха управлявали заедно, премиер щеше да е трети човек, смята Георги Гергов. „Не може да е като Орешарски, там беше друго“, отрече Гергов приликата с кабинета на Пламен Орешарски.

 

„Целта беше след десет пъти загуба, да бием един път! Но с тази последна битка, загубихме войната. Тази загуба е пагубна, защото при два милиона при Румен Радев да слезем на един и да не дадем отчет, това е загуба“, каза Гергов.

Гергов се върна на предизборната кампания и припомни, че БСП е водела с 3%. Убедително побеждавахме, подчерта той. Според него сега се отклонява вниманието с приказки за Бузлуджа, „не се говори защо не спечелихме изборите“.

 

Георги Гергов каза,  че Нинова е дошла в Пловдив инкогнито, разговаряли. Нинова го попитала какво да направи за компенсация, разбирала, че той не е виновен.

„Аз не искам компенсация. Аз не искам БСП да е циркаджийска партия! Аз искам онази БСП, идеалната БСП! Всеки има право на убеждения“, посочи Георги Гергов. „Аз съм обиден, че така се постъпи с мен. Какви са тези дечурлига в Изпълнителното бюро! Рано им е, трябва да си извървят пътя. И сега става това, което каже председателят. БСП е партия на хората – все едно бедни или богати, хората трябва да се чуват. Не се случи това, което трябваше да се случи. Хората едно очакваха, а друго стана“, изповяда Гергов.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Georgi-Gergov–Boyko-Borisov-e-sovalka–toy-e-nositel-na-mira-v-Evropa-/132689/2/48
loading...
0
Политика

More in Политика

ТОНЧЕВe74ed5ad28e339bd01560b30923a9d76_XL

Нечувано! Общинска съветничка от партията на В. Симеонов в Поморие поиска по-зверски бой за Стоян Тончев! СНИМКА

юли 23, 2017
valeri-simeonov_4_

След алкохолния туризъм Симеонов ще забранява и сергиите в големите морски курорти!

юли 22, 2017
galin1

Тарзан от Орлова могила движи „тъмните сделки“ на депутата със суджуците – потресаващи разкрития! СНИМКИ

юли 22, 2017
image-70

Вижте видеото, което събра почти 1 000 000 гледания! Обвиненията за КТБ – 20 пъти повече от Нюрнбергския процес, а 1 основен липсва…! СНИМКИ/ВИДЕО

юли 22, 2017
22472-560x315-trim(0,0,461,346)

Фидосова влязла в ГЕРБ срещу сто килограма кашкавал!

юли 22, 2017
378-169131-1_wide

Новият фаворит на Борисов лапна всички търгове за магистрала „Хемус“!

юли 22, 2017