Криминално

Крадец №1! Техник от фирма за климатици задигна бижута за 1 млн. лв. от баровски тризонет до Южния парк!

Крадец №1! Техник от фирма за климатици задигна бижута за 1 млн. лв. от баровски тризонет до Южния парк!

1500095004-83120694
Майстор от фирма за климатици е авторът на най-голямата заявена домова кражба у нас. Майсторът, който бил нает да ремонтира климатик на тризонет до Южния парк в София, задигнал накити от марките „Картие и „Бушерон”, втората от които изработва диаманти и за кралски величия, пише „Телеграф”.
Скъпоценностите, оценявани на близо 1 милион лева, били ръчна изработка и изчезнали от жилището на строителен предприемач. След кражбата извършителят напуснал страната, но по-късно е бил разкрит и заловен. Случаят обаче не е публично огласяван. До началото на юни тази година рекордът за най-голямата заявена открадната сума кеш беше 220 000 лева. Пачките били изнесени от луксозна къща в столичния квартал „Витоша”, собственост на бизнесмен от IT сферата.
180 000 лв. се намирали в каса, а 20 000 евро, които били предвидени за окабеляване на сградата, били незаключени. Сумата от сейфа трябвало скоро да бъде внесена в банка. От средата на миналия месец вече има нов рекорд, след като неизвестна засега банда удари собственика на дискотека „Ялта” и бившата „Индиго” Красимир Илиев.
Бизнесменът заявил, че от каса в жилището на родителите му в Бистрица били откраднати 300 000 лева. И други ценности. Според арзследващи ключово звено при големите домови обири имат информаторите. Някои от тях са готови срещу 10% от плячката да заведат професионални касоразбивачи до жилище, за което знаят, че ще има богат улов. Добри шпиони са охранителите, които се грижат за сигурността на съпругите на известни бизнесмени и децата им.
„Когато водят хлапетата по детски рождени дни или карат майките на гости при техни приятелки, влизат в доста луксозни жилища и виждат какво има вътре”, обясни запознат с начина на действие на високото ниво крадци. Така например един от гардовете на алкохолен бос е дал информация за къща, впоследствие навестена от апаши. Служители от фирми за почистване или поддръжка на електроуреди също можели да дадат информация, особено ако бизнесменът се е отнесъл грубо и неуважително с тях.
Ако жилището е с високи огради и трудно за наблюдение, в проучването му може да бъде използван и дрон, който да снима от високо имота за кучета, охранители и възможни варианти за проникване. Според статистиката на МВР в момента се отчита спад в домовите кражби в София. Едното обяснение е, че част от извършителите са по морето. Другата причина е, че час от топкрадците вече са се изнесли да живеят със семействата си в чужбина.
Там са улеснени от това, че не ги познават. Когато набележат обект, се обаждат на съучастниците си в България, които пътуват, правят удара и се прибират след това обратно. По тази схема работи един от най-добрите люлински крадци, който от години се е пренесъл в испански курортен град. Смята се, че сред крадците най-големите работохолици са бандата на Павката, Влади и Боце, задържани след наблюдение в края на миналата година.
Триото нямало почивен ден, като се смята, че влиза в баровски къщи още от 2008 година. В някои от случаите взимали и ключове на автомобили, които намирали в къщите. Сред жертвите им е апелативен съдия, служител на чужди посолства и ред други заможни граждани.

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/kradets-1-maystor-na-klimatitsi-zadigna-bizhuta-za-1-mln-lv-ot-barovski-trizonet-do-yuzhniya-park_news529338.html
loading...
0
Криминално

More in Криминално

ЛОМsddefault

След бруталния побой над майката и дъщерята в с. Мокреш съдебен лекар отсече: Бити са жестоко с тъпи предмети! (документи)

юли 7, 2017
ГЛАВА19849044_834460020063825_133922643_n

Ексклузивно от болницата в Лом: Двете пребити жени разказват, телевизиите мълчат! ВИДЕО

юли 4, 2017
НАРКО1499164476-svvvv

Буря в подземния свят! Умря един от най-страховитите наркобосове в България! Вече залагат кой ще го наследи…

юли 4, 2017
НАСИЛИЕreceived_1521559667909523-225x300

Нов случай на брутално ромско насилие – този път над жени в Монтанско село!

юли 3, 2017
ДЖЕБ1499063601-undgkhkhggkhdgggftitled

Те са необразовани и безработни, а се къпят в лукс, пари и богатство! Ето кой стои зад джебчийската мафия в България! (ВИДЕО)

юли 3, 2017
заклан1498905199-nhhh

Извънредно! Заклаха мъж в дома му в София!

юли 1, 2017