Политика

Менда Стоянова: Пеевски не е управлявал КТБ, значи е от ощетените!

Менда Стоянова: Пеевски не е управлявал КТБ, значи е от ощетените!

„Делян Пеевски не е участвал нито в управлението, нито в контрола на КТБ. Ако е бил клиент, би трябвало да е от ощетените, а не сред тези в списъка на обвинените”. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ.

Снимка: бТВ, архив

„Парите в КТБ, за съжаление, няма да се върнат. Те са потънали в много проекти, които са неефективни, просто парите са изхарчени”, отбеляза Менда Стоянова.

Според нея, на първо място, трябва да бъдат обвинени собствениците и управляващите банката, които са нарушавали правилата, и на второ място – тези, които е трябвало да ги контролират.

„Бюджет заплати не плаща. Пътят за увеличаване на заплатите както на хората в реалния бизнес, така и на тези с бюджетната сфера, е пътят на растежа на икономиката”, коментира още в предаването Менда Стоянова.

Темата за клас „прослужено време“ не е била поставена на дневен ред в Народното събрание, каза председателката на бюджетната комисия и допълни, че това е бил по-скоро разговор, проведен през медиите. Нашата парламентарна група няма мнение,  не е обсъждан въобще този въпрос, изтъкна тя.

Стоянова отбеляза, че механизмът за растеж на заплатите трябва да се усъвършенства. „Това е неравнопоставеност между работниците в едно предприятие, които работят един и същи вид работа. „Някои от тях може да са по-производителни, а да получават по-ниска заплата”, каза Менда Стоянова.

„Няма работодател, който при ситуация на липса на работна ръка, ще се лиши от работниците си и ще си затвори фабриката, защото не иска да дава по-високи заплати. Ако той има възможност да ги дава, това е пътят”, каза още Менда Стоянова.

„Имаше странно единодушие между всички партии извън ГЕРБ да не се намалява повече прагът за кешови плащания. Проблемът е да се търси балансът между това да се контролира и намалява сивата икономика и да не се затрудняват допълнително бизнесът и хората”, коментира още Менда Стоянова.

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/menda-stoyanova-peevski-ne-e-upravlyaval-ktb-bi-tryabvalo-da-e-ot-oshtetenite

 
loading...
0
Политика

More in Политика

ТЕЧ257-169202-1_wide

Скандалът „СУДЖУК“ набира скорост: Теч на информация от ДАНС към хора на Борисов! Спират разработки за рекет от името на „министър-председателя“!

юли 24, 2017
Гергов26287

Георги Гергов култово: Бойко Борисов е совалка, носител на мира в Европа! ГЕРБ си е част от БСП!

юли 24, 2017
ТОНЧЕВe74ed5ad28e339bd01560b30923a9d76_XL

Нечувано! Общинска съветничка от партията на В. Симеонов в Поморие поиска по-зверски бой за Стоян Тончев! СНИМКА

юли 23, 2017
valeri-simeonov_4_

След алкохолния туризъм Симеонов ще забранява и сергиите в големите морски курорти!

юли 22, 2017
galin1

Тарзан от Орлова могила движи „тъмните сделки“ на депутата със суджуците – потресаващи разкрития! СНИМКИ

юли 22, 2017
image-70

Вижте видеото, което събра почти 1 000 000 гледания! Обвиненията за КТБ – 20 пъти повече от Нюрнбергския процес, а 1 основен липсва…! СНИМКИ/ВИДЕО

юли 22, 2017