Европа

Европейската комисия заяви: Разпродажбата на българска земя не касае българските граждани! Продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани…

Европейската комисия заяви: Разпродажбата на българска земя не касае българските граждани! Продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани…

Европейската комисия заяви: 
БЕЗОГЛЕДНАТА РАЗПРОДАЖБА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НЕ КАСАЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

С писмо от 10.08.2017 г. ЕК отказа да даде информация за съдържанието на документа, с който изисква ние българите да премахнем и последната пречка пред разпродажбата на най-плодородната и най-евтина земя в Европа – българската.

Нямало „надделяващ обществен интерес по въпроса“, казва ЕК. Тоест продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани, според ЕК.

Щели да се нарушат „добрите отношения България-ЕС“, ако се разкриел документът.

Щяло да „застрашат разследването на нарушение от страна на България“, ако покажат въпросния документ.

Това пише в отговора на ЕК, показан по-горе (на английски).

 

Какво е „нарушението на България“, според ЕК: пречели сме на свободното придвижване на капитали, понеже по закон изискваме чужденецът поне 5 години да е живял в България, за да получи право да купува земеделска земя (ЗСПЗЗ, Чл. 3в).

В същото време ограничения за покупка на земя от чужденци съществуват във всички западноевропейски държави:

АВСТРИЯ – по Конституция всеки гражданин на ЕС може да си купи австрийска земя. Но е необходимо да живее в Австрия и вече да притежава австрийска земя. 

ГЕРМАНИЯ има комисии към всяка община, съставени от земеделци и общинари, през които минава задължително всеки договор за покупка на земя. Те решават.

ФРАНЦИЯ има организации на производителите (SAFER) с правата на държавен орган, които противодействат на формирането на монополи, крупни собственици и лобистки кръгове. Налагат спазването на екологичните норми.

ИТАЛИЯ – само 15% от землище може да бъде продавано на чужденци.

 

С документа, укриван днес от българските граждани, Комисията изисква веднага да премахнем Чл. 3в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ).

Ако го направим, ОТПАДА ПОСЛЕДНАТА МАКАР И МЪНИЧКА ПРЕЧКА ПРЕД ТОТАЛНАТА РАЗПРОДАЖБА НА БЪЛГАРИЯ.

Защо ЕК ни натиска да продаваме?
Кому е нужен лесен достъп до нашата земя?
Защо правителството е готово да клекне пред заплаха от няма и 900 000 евро ЕДНОКРАТНО и няма и 1300 лева на ден ЕВЕНТУАЛНО (ако не премахнем Чл. 3в), когато от другата страна на кантара е заложена българската територия?

900 000 евро еднократна глоба срещу безценната българска земя…

Прочетете в приложените извадки аргументацията на премиера и сами преценете кон за кокошка или нещо още по-драстично ни готвят.

През 2004 г. конституционният съдия Живан Белчев отказва да подкрепи свободната разпродажба на българска земя и написва следното вълнуващо, отлично аргументирано становище: (пълен текст

През 2013 г. стотици българи от над 20 града в България, Европа и по света в продължение на месеци разпространявахме информация, излизахме, за да покажем непримиримостта си – ЗЕМЯ, НАПОЕНА С КРЪВ, НЕ СЕ ПРОДАВА!
Земята е храна и вода.
Земята е територия.
Земята е Родина.
Родината не се продава!

***

Уважаеми съграждани,
Предлагаме ви заедно да потърсим начин да опазим територията на България от преминаване в чужди ръце.

Очевидно е, че само с коментари във фб няма да постигнем целта. Но разпространението тук и в цялата мрежа е наложително – всеки, както и колкото му диктува съвестта.

Ако искате, пишете и до медии, но опитът ни от 2013 г. показа, че медиите потулват, омаловажават проблема. 

Изкараха всички непримирими българи едва ли не параноици: заплаха нямало, чужденците нямало да изнесат земята на гръб, трябвало да спазваме ЕС законодателство (нито дума за държавите, в които ограниченията си стоят непоклатимо и никаква ЕК не им се бърка), чужденецът щял да се грижи по-добре за нашата земя и други подобни кратки, простички послания, с които хвърлиха прах в очите на българина – и без това доволно облъчван от объркващи послания.

Тази работа е наша – на нас лежи да я свършим.
Време е.

***

До тези, които имат българска земя, независимо дали я обработват, или не:

Ти, който си родолюбец: пази Родината, не я продавай.

Ти, който си прагматичен: пази храната и водата, те са животът.

Ти, който търгуваш: пази земята, тя е най-сигурната дългосрочна инвестиция.

Ти, който имаш деца и милееш за тях: остави им скъпоценното наследство.

За земята на България

Сега, въпросът е: ще работи ли един ден Българинът върху чужда земя ангария? Ще дойде време и потомците ни ще попитат: кой народ?

Или въпросът е по-точно, колко скоро…

ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ! Да продаваш Земята на Родината Ни, е Престъпление, което трябва да се наказва Единствено и Само с РАЗСТРЕЛ. Затова ли ЛЕВСКИ и БОТЕВ са я напоили с Кръвта си тази ЗЕМЯ !? Затова ли пра Дедите ни турците са ги КЛАЛИ и рязали ПАРЧЕ по ПАРЧЕ !? За да я разпродават и разпарчетосват някакви си продажни БОКЛУЦИ !? ПРЕДАТЕЛИ! БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ!
АНАТЕМА.

Цитат от Новата унгарска конституция, стр.7, Article P: „Всички природни ресурси, особено земеделската земя, горите и питейната вода, както и биологичното разнообразие – по-специално местни растителни и животински видове и културни активи са част от общото наследство на нацията и дълг на държавата и на всеки човек е да го защитава, поддържа и запазва за бъдещите поколения.“

(!) copy/paste в нашата МОЛЯ.

Как САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужденци да изкупуват Българска Земя!

Бултаймс

Европейската комисия заяви:  Разпродажбата на българска земя не касае българските граждани! Продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани…
loading...
0

More in Европа

epa06425213 Polish President Andrzej Duda speaks during a meeting with representatives of civic institutions and organisers of social campaigns in the Presidential Palace in Warsaw, Poland, 08 January 2018. The meeting was organized on the occasion of the 100th anniversary of the Polish Independence, which will take place on 11th November 2018. Participants of the ceremony listened to the concert of the Orchestra of the Great Drums, which beat the 'Independence Pulse' music work.  EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT

Полша: ЕС е отговорен за социалното обезверяване! Институциите са глухи пред нуждите и интересите на страните-членки!

януари 12, 2018
ПЕДОФИЛИ655-402-pedofiliia-skandal-germaniia

Скандален експеримент с педофили шокира Германия – при тях били настанявани изоставени деца!

януари 8, 2018
saint-angela-merkel-opens-gates-for-migrants-125770

Мигрантите са увеличили престъпността в Германия с 10% за 2 години!

януари 6, 2018
New York City, NY, USA - March 17, 2014: Participants at the annual St. Patrick's Day Parade that takes place on 5th Avenue in New York City. The parade is a celebration of Irish heritage in America and is the largest in the world.

В Източна Германия посрещат с открита омраза военните от САЩ, а премиерът на Бранденбург отказа да ги приветства!

януари 3, 2018
politics-policy-political-news

Пуснаха наръчник как еврочиновникът да оцелява в София! Сред популярните думи са посочени “мутра”, “некадърник” и “тутманик”!

януари 2, 2018
1514559842-1

Докъде се докараха: Вкарват германките в новогодишна кошара в Берлин, за да ги опазят от набезите на мигрантите!

декември 31, 2017