Политика

Извънредно! Скандалът “КТБ” стигна до Тръмп: US адвокат, нает от Цв. Василев обяви: Пращаме Пеевски и Цацаров на бюрото на президента!

Извънредно! Скандалът “КТБ” стигна до Тръмп: US адвокат, нает от Цв. Василев обяви: Пращаме Пеевски и Цацаров на бюрото на президента!

peev-cacarov
Вицепрезидентът на вашингтонската консултанска компания JWI (Jefferson Waterman International) Джоузеф Огъстин обяви, че целта им е имената на Делян Пеевски и Сотир Цацаров да стигнат до бюрото на президента Доналд Тръмп, който да одобри евентуални финансови санкции срещу тях, съобщава Фрогнюз.

В интервю за „Би Ай Ти“ той обясни как се е запознал с Цветан Василев и случая с КТБ. „През ноември 2016 г. ни обърнаха внимание за случая. Решихме да проучим и да намерим начин да помогнем. Отидох в Белград и Цветан Василев успя да ме убеди, че е жертва на българска корупция и че има атака срещу него“, разказа Огъстин.

Вчера изданието The Hill съобщи, че Цветан Василев е наел компанията JWI срещу 50 хил. долара месечно, а вицепрезидентът Джоузеф Огъстин се е заел да търси подкрепа за банкера в изгнание по силата на закона „Магнитски“ – той дава възможност за закрила на лица, които разкриват корупция и за санкции срещу тези, които са нарушавали законите.

Джоузеф Огъстин е работил 30 години за ЦРУ и има успешна кариера като консултант по сигурност и международна политика. Той работи съвместно с The Richardson Foundtion на бившия конгресмен и губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън. Именно на него Огъстин разчита да предложи случая на Цветан Василев да бъде разгледан по закона „Магнитски“.

„Досега няма даден ход на дело по закона „Магнитски“, но има няколко случая, разгледани от Държавния департамент. Ние планираме да подготвим иск до Държавния департамент – преди това искането трябва да получи одобрение от Конгреса – и от двете партии, а после Държавният департамент трябва да го предаде на Министерството на финансите. Ако и те одобрят иска за санкции, случаят отива на бюрото на президента“, описа процедурата Огъстин.

Той посочи конкретно имената на депутата от ДПС Делян Пеевски и на главния прокурор Сотир Цацаров като мишени на процедурата: „Пеевски и Цацаров – това са конкретните личности, които ще бъдат определени като нарушители на човешките права“.

Компанията JWI е проверила репутацията на България и данните на отдела, който подготвя годишния доклад на Държавния департамент за състоянието на човешките права.

Така стигнали до извода, че случаят е солиден и е възможно наистина Цветан Василев да е станал жертва на кампания за прикриване на корупция с нарушаване на човешките му права.

„Разгледахме заемите на стойност 200 милиона евро, които Пеевски е взел от банката и е отказал да върне. Разгледахме нахлуването на баретите в банката през 2014 г., как са унищожени банкови документи, как БНБ не се е намесила, заплахите срещу Василев“.

Джоузеф Огъстин обеща скоро случаят да бъде изпратен в Държавния департамент. Очакванията му били оптимистични, но не се нае да определя в проценти шансовете за успех.

Сергей Магнитски бе адвокат, срещу когото руското правителство повдигна няколко криминални обвинения, след акто той разкри данъчна измама за 230 милиона долара. По-късно той почина в руски затвор при мистериозни обстоятелства.

Първият закон “Магниитски”, приет през 2012 г., предвижда санкции срещу руснаци. Глобалният закон “Магнитски”, който бе включен в подписан през декември 2016 г. проектозакон за разходи за Пентагона, вече дава възможност на САЩ да отказват визи и достъп до американската банкова система на лица от която и да било държава.

Фрог нюз
http://frognews.bg/novini/advokatat-djouzef-ogastin-prashtame-peevski-tsatsarov-biuroto-tramp-2017-08-05.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018